Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Opel Astra bertone vs Citroen c4 coupe (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/160983-opel-astra-bertone-vs-citroen-c4-coupe.html)

cryssl 29-12-09 14:57

Opel Astra bertone vs Citroen c4 coupe

2 Attachment(s)
Ce preferati intre aceste 2 modele.. precizez ca ambele din topicul acesta au motoare de 1.6
ambele au in jur de 100 cp ..consumul redus..
ambele se invart in jurul a 5000 euro din afara.euro 4 ..
ambele au loc in spate pentru inca 2 pasageri..si pot sa stea destul de confortabil..
locul de depozitare la bertone este relativ mare .. la citroen nu stiu ..

ajungand la partea "tuning" la opel pot sa spun ca se poate personaliza foarte usor si foarte ieftin..daca stii ce vrei si ai bun gust..
si la citroen la fel..dar cu interventii mai mari si costuri mai ridicate..

acuma totul se rezuma la fiabilitate.. cost intretinere .. si aspect

personal prefer bertonele..dat fiind ca este opel..intretinerea este aproape cea mai ieftina de pe piata.. piese ieftine..si avem o masina destul de fiabila
la citroen nu stiu cum este cu intretinerea..
astept pareri opinii . sa purtam o discutie constructiva

FranktheTank 31-12-09 17:48

Re: Opel Astra bertone vs Citroen c4 coupe

cred o sa votez cu citroen din cauza design-ului care mi se pare mai reusit...parerea mea...

Tzepozzz 01-01-10 14:16

bertone all the way...C4 nu mi-a placut niciodata, plus ca nici nu cred ca se incadreaza in categoria coupe. e un hatchback in 3 usi.

cryssl 01-01-10 15:43

si daca e sa ne mai uitam si dupa popularitate prezenta ..si sa iesim afara in oras..citroen cred ca vedem 10..si bertone 1 sau nici unul (cel putin in slatina )

TURBOSS 06-01-10 17:12

pe la voi, eu nu am vazut atatea citroenuri cate bertone am vazut eu.

oricum un bertone opc este racheta, doar putin modificata, pe cand citroenurile nu prea pot fii modificate asa simplu, ai de schimbat multe.
de obicei francezii le scot din fabrica impinse la maxim, ramparile la "franceze" sunt dificile, trebuiesc facute exact de cineva care stie mecanica...electronica multa, nu sunt ca cele germane care sunt mai permisive.

barbosa 06-01-10 22:26

Aici e vorba despre 2 masini care nu-mi plac deloc, si nici nu le suport. Cum urasc gadgturile si prostii care te fac sa crezi ca te joci pe playstation.aleg opelul desi nu mi-as dori unul niciodata dar macar pot spune ca e o masina din toate punctele de vedere.

26WRC 06-01-10 22:30

bertone, mai frumos, mai bun, mai ieftin si usor de intretinut

22VIN 06-01-10 22:32

Sincer, eu cand m-am urcat prima oara in C4 si am vazut volanul cu butucul imobil si un mare display pe centru am zis ca vreau masina, nu jucarie. Consider C4 masina ideala pentru un pusti de 14 ani.
Nu vreau sa se para ca sunt subiectiv, ca aleg Bertone ca-s cu Opelu', dar C4 nu mi-a placut niciodata, iar varianta in 3 usi nici atat. Cand am vazut-o am zis c-au proiectat-o folosind un C4 in 5 usi pe care l-au tamponat in spate. Altfel nu-mi explic.

cryssl 08-01-10 19:38

c4 personal nu am condus..asa ca pot vorbi doar de estetica..

am ales aceste 2 masini..ca par a fi cu caracteristici asemanatoare.. (pret asemanator ,profil)

@ baarbosa . alegerile le facem cateodata si dupa cum ne dicteaza buzunarul. asa ar putea sa imi placa si mie un imperza sti ..sau un m3 ultimul model ..dar...

barbosa 10-01-10 21:44

Si buzunarul iti dicteaza sa te opresti la aceste doua masini? Cred ca mai exista si alte modele in aceeasi bani.

shadow 12-01-10 14:20

Quote:

Originally Posted by TURBOSS (Post 2951852)
de obicei francezii le scot din fabrica impinse la maxim, ramparile la "franceze" sunt dificile, trebuiesc facute exact de cineva care stie mecanica...electronica multa, nu sunt ca cele germane care sunt mai permisive.

Fara nici o suparare...tu stii ce vb sau vb doar din ce ai mai auzit???

Motorul de pe C4 1.6 hdi a fost facut in colaborare cu Ford si se afla si in momentul asta pe Focus.
Motorul de 1.6 turbo de pe C4 a fost facut in colaborare cu BMW si este acelasi motor cu cel de pe Mini cooper S.
Cu ce le scot impinse mai mult decat alti??? Cu ce sunt mai dificile remaparile??? Electronica multa...ce legatura are una cu alta...vb de hartile masinii, nu de directie asistata sau mai stiu eu ce!!!
Nu inteleg de unde scoate-ti chestiile asta!!!

@cryssl: Amandoua arata f bine, eu am avut C4 timp de un an jum si am mers pe Bertone multe mii de km pt ca am vreo 2 prieteni care au. Masinile sunt relativ fiabile amandoua...C4 cu un design mai futurist, Bertone cu un design mai clasic.

Cat despre fazele cu interiorul de la C4, crede-ma ca volanul ala cu butuc fix e super tare si este gandit asa pt siguranta soferului la un impact...airbagul fiind fix si nu se invarte odata cu volanul.

26WRC 13-01-10 23:15

http://opel.anunturi-auto.4tuning.ro...6v-372265.html

:love:

TunerInProgres 13-01-10 23:21

Quote:

Originally Posted by 26WRC™ (Post 2975086)

doar uitete umpic la masinuta asta si te cam convingi...
Eu aleg Bertone..e mai ok din pct. meu de vedere...am vazut si C4 tuning si arata cam chinuita umpic..iarasi germania vs restul...ai incercat sa le conduci?

cryssl 14-01-10 09:27

opel da am condus.. citroen nu am avut sansa..dar si eu sunt cam 80% pentru bertone

opelu de sus este frumos intradevar..dar nu este pe placul meu (motorizarea 2.2 inutila,mai bine aleg 2 turbo si ies mai ieftin , nu suport daylineurile.. mai bine faruri stock sau cele cu lupa.. in rest este frumos.. )

tune_AKj 14-01-10 11:21

clar bertone...detin un 1.8:-)

All times are GMT +2. The time now is 20:13.

- Copyright 2026 4Tuning