Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Freehand - Desene de mana (https://forum.4tuning.ro/163-freehand-desene-mana.html)
-   -   Desenele mele - Jouk (https://forum.4tuning.ro/163-freehand-desene-mana/160892-desenele-mele-jouk.html)

Jouk 28-12-09 19:14

Desenele mele - Jouk

5 Attachment(s)
Salut, sunt nou pe aici si am vazut ca va pricepeti la desen, am si eu cateva desene si as vrea sa imi dati cateva sfaturi.

Desenele astea sunt mai recente.

PS: am o intrebare, cum le colorati sa dea impresia ca se reflecta lumina din ele , umbre etc. Eu daca le colorez imi da impresia ca e vopsea mata. Sunt culori speciale, e vreo tehnica ceva?

christopfor 30-12-09 08:14

Re: Desenele mele - Jouk

1 Attachment(s)
Felicitari,ca desenezi foarte frumos! :-)

Eu am o intrebare: cum faci tu liniile ajutatoare? Dau un exemplu(sa nu te superi).

PS. Si eu sunt din Piatra-Namt.

Jouk 30-12-09 13:54

Multumesc!
Eu cand vreau sa fac o masina, desenez mai intai un dreptunghi cu vedere in spatiu, il asez in pozitia in care vreau sa fie masina, apoi desenez masina in el. Mai trasez multe lini (impat dreptunghiul in doua care sa ma ajute sa desenez masina corect, adica sa nu fie stramba). Iar la roti aceiasi chestie, desenez dreptunghiul pe verticala unde vreau roata apoi il impart in 4 si fac roata. Mai folosesc puncte de fuga ( ns daca ai auzit de ele, daca pun doua lini paralele pe foaie, si nu le vad de sus ci dintr-o parte trebuie sa le fac putin mai inclinate una sprea alta ca ele sa se intalneasca undeva pe foaie sau inafara ei, daca fac masina de jos de langa bara de protectie din fata si vreau sa vad lateralul masini folosesc aceste lini, desenul final va arata mai bine). Asta e stilul meu si ma ajuta foarte mult, puteti incerca, odata ce va obijnuiti cu el veti vedea rezultate.
Problema mea este la colorat, nu reusesc sau fac culoarea de pe masina sa dea impresie de vopsea, la mine iese foarte mata :|

HoricutzWSR 31-12-09 10:02

o sa iti iasa cu timpu, continua sa lucrezi cat mai corect din punct de vedere al unghiurilor si asezare in spatiu...cred ca ai putea incerca sa te orientezi dupa o poza, sa copiezi reflexiile din ea...cineva de aici de pe forum mi`a zis mai demult ca trebuie intelese modurile in care lumina se reflecta in functie de textura...poate te ajuta,multa bafta

Jouk 17-01-10 16:29

Multumesc de sfat, am sa incerc la urmatorul desen.

PS: Folositi un anumiti tip de creioane sau carioci?

Am mai facut un desen, sper sa va palca, va las pe voi sa va dati seama ce masina e.
https://img168.imageshack.us/img168/2352/89562087.th.png
voi reveni cred ca maine cu un Porsche.

Ace Axel 18-01-10 14:18

1 Attachment(s)
Chiar mi-am dat seama ce masina e !

Jouk 18-01-10 14:44

Chiar din poza asta m-am si insiprat :lol: GG

Ace Axel 20-01-10 07:04

Amice ... inspiratia e una, copiatul alta.

Nu incerca sa ne prostesti ca doar tu o sa ai de suferit.

Iti recomand sa nu mai iei "scurtaturi" dastea, ca nu rezolvi nimic.

Bafta!

no limits design 20-01-10 13:54

mai da ce repede ai gasit poza ace......trebuie sa ma pazesc =))

Jouk 20-01-10 15:20

Nu incerc sa va prostesc o_o :lol: am facut masina cum este in poza! Nu inteleg ce va nemultumeste? Mi-a palcut cum arata si am facut deseunul. trebuai sa o tunez sau ce? Daca vroiam sa nu va prindeti cand adeam search la google luam si eu o poza de pe la pagina 20 si nu cred ca o gaseati.

PS: mai rar fac masini din poze, mai mult le fac din imaginate, dar am vazut ca aici sunt postate desene cu masini care exista si in realitate de acea am pus si eu desenul cu opelul. Spuneti-mi cam ce masina ati vrea sa desenez ( 2 portiere, 4 ..jeep, berlina etc si din ce unghi vreti sa fie iar eu voi face un o masina din imaginatia mea cu un designs facut de mine )

am facut inseara o masina din imaginatie.
https://img301.imageshack.us/img301/678/cccbs.th.png

o voi colora azi sau maine si voi pune o poza...sa vedeti cam ce mi-a iesit :|

PS: am mai facut un post pentru ca nu puteam da edit la cel de mai sus...

Ace Axel 20-01-10 20:06

Asa ceva nu se face intr-o comunitate de DESENE DE MANA !
Ma nemultumeste faptul ca acela nu poate fi considerat un desen !
Oricine poate sa isi scoata o imagine la imprimanta si sa traseze cu o hartie peste !
Dar care e scopul !? In cazul asta prefer sa ma uit la imagine !

Deci, te rog, fara dastea sau anunta ca e doar o copie !

Mersi , si nu o lua in nume de rau ! Spor in continuare si asteptam si alte masini FACUTE de TINE !

Jouk 20-01-10 20:19

Nu ma supar, ba chiar ma bucur cand cineva imi zice in fata cu ce am gresit, asa data viitoare nu voi mai face aceiasi greseala. Iar desenul cu opelul l-am facut din ochi nu am tras acea poza la imprimanta ( iti dai seama ca as fi ramas fara tus :| ) si nu am vrut sa pacalesc pe nimeni. Nu am stiut ca o sa va revolte, asta e sunt si eu om si ca toti ceilalti fac greseli.. data viitoare imi va fi invatatura de minte. Sper ca v-au placut desenele mele de pan acum ..si sa va placa si cele ce vor urma.

denees 20-01-10 21:02

1 Attachment(s)
Quote:

Iar desenul cu opelul l-am facut din ochi nu am tras acea poza la imprimanta ( iti dai seama ca as fi ramas fara tus ) si nu am vrut sa pacalesc pe nimeni.
Refuz sa cred ca l-ai facut cu mana libera sau din ochi, cum spui tu. Si dupa ce a spus ace axel, tot pe a ta ai tinut-o. Spor la desenat!;) nu la copiat...

Jouk 20-01-10 21:07

Ok man crezi ce vrei, dar poate daca iti spun ca invat la Liceul de Arta de 5 ani si am invatat anumite tehnici cand am invatat sa fac natura statica ( natura statica e atunci cand iti pune pe un scaun sau o masa anumite obiecte iar tu de la o anumita distanta trebuie sa le desenezi pe foaie in proporti exacte, forme etc. astfel in cat sa iasa ca o poza iar natura statica si compozitia cu personaje este examen de admitere la liceu, examen pe care eu l-am trecut cu nota 9, daca nu ma crezi intereseazate app invat la liceul de arte din Piatra Neamt Victor Brauner. )
Nu mai postez aici pana nu voi reveni cu un desen..nu e free chat si nu vreau sa fiu sanctionat

mnc.risty 20-01-10 21:37

Crede-ma ca si denees stie ce e aia natura statuca..si aici trebuie sa fiu de acord cu baietii. Perspectiva masinii e muult prea buna pe langa ce ne-ai aratat tu pana acuma, vezi Dacia de exemplu.Daca intr-adevar studiezi de 5 ani artele nu cred ca tu in tot acest timp nu ai reusit sa incadrezi masina intre niste linii de constructie sau sa faci o harura asa cum trebuie..in rest nu pot sa iti spun decat spor la desenat..asteptam un freehand in adevaratul sens al cuvantului.

All times are GMT +2. The time now is 01:52.

- Copyright 2026 4Tuning