Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Zgarietura pana la tabla (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/158658-zgarietura-pana-tabla.html)

FLAME 13-12-09 12:36

Zgarietura pana la tabla

Salut.
Problema e simpla:am zgariat masina pe o portiune de vreo 2 cm pana la metal...cu ce as putea sa dau pe zgarietura ca sa nu dea rugina?la un magazin auto mi-au recomandat o pasta polish,cica e buna...alte solutii?merci

bmwm5 13-12-09 16:33

Re: Zgarietura pana la tabla

nu ai casco?

FLAME 13-12-09 16:36

n-am casco.ca daca aveam era facuta masina pana acum

George17 13-12-09 19:19

dute la un magazin de vopsele auto si fa 10 grame de vopsea pe care sa o aplici cu o pensula mica , ca cea de oja, alta chestie nu stiu ,,

dexter_20 13-12-09 20:00

O reparatie care sa reziste in timp: slefuieste zona cu un abraziv (P240), degreseaza zona, aplica un chit fin, slefuiesti chitul (cu P240), dupa care aplici filler. Dupa ce ai matuit filler-ul degresezi si aplici vopseaua si lacul. Banuiesc ca nu vei vopsi toata piesa asa ca iti recomand un polish pe zonele unde s-a facut pierderea.

HoricutzWSR 13-12-09 21:11

subscriu la soultia de mai sus, ai grija sa cumperi exact vopseaua de pe masina

Bogyciu 13-12-09 22:22

Operatia nu va reusi daca nu e facuta de o persoana care stie cat de cat ce face... Iar 240 e f gros pt c zici tu acolo... daca e metalizat se va vedea din prima "lucarea", si mai bine ar arata zgarietura, parerea mea.

Cel mai bine mergi la un vopsitor priceout, eventual o cunostinta ceva, sa se rezolve mai bine si mai ieftin.

Ar mai fi o solutie "creioanele colorate", cele tip "marker" cu vopsea dar e f greu sa nimeresti nuanta, poate ai noroc totusi.

Eu am zgarietura tot cam 2cm dar e si putin indoita tabla, are cam un an si nu a dat rugina decat fff putin, superficial (tot pana la tabla e atinsa), dar astept sa se adune mai multe sa ajung la vopsitor.

dexter_20 14-12-09 17:37

Quote:

Originally Posted by Bogyciu (Post 2889010)
Operatia nu va reusi daca nu e facuta de o persoana care stie cat de cat ce face... Iar 240 e f gros pt c zici tu acolo... daca e metalizat se va vedea din prima "lucarea", si mai bine ar arata zgarietura, parerea mea.

Cel mai bine mergi la un vopsitor priceout, eventual o cunostinta ceva, sa se rezolve mai bine si mai ieftin.

Ar mai fi o solutie "creioanele colorate", cele tip "marker" cu vopsea dar e f greu sa nimeresti nuanta, poate ai noroc totusi.

Eu am zgarietura tot cam 2cm dar e si putin indoita tabla, are cam un an si nu a dat rugina decat fff putin, superficial (tot pana la tabla e atinsa), dar astept sa se adune mai multe sa ajung la vopsitor.

Filler se matuieste ud cu minim P600 (in cazul vopselelor HS). In cazul asta cel mai bine e un P800 ud, asa ca lucrarea va iesi bine. Totusi, sunt de acord cu tine sa se consulte un vopsitor de meserie. O poza ar fi de mult ajutor

FLAME 15-12-09 11:15

m-am gandit sa o las pe mana unui vopsitor(am pe cineva in familie care se pricepe),decat sa ma bag eu sa mai fac alte prostii.multumesc tuturor pentru raspunsuri;)

Spark 15-12-09 23:49

oky, o sa ziceti ca e blasfemie sau ceva
dar si eu pe masina am avut cam o portiune micuta unde a sarit vopseaua de pe ea 2cmx2mm
am dat cu lac de unghii transparent de la prietena, si nu a dat rugina de 1 an de zile
dar probabil mai bine o duci la un vopsitor

Radu Radu 16-12-09 15:49

Si mie mi s-a intamplat sa mi-o zgarie vecinul meu (avem certuri destul de dese) din cauza locului de parcare. Pot acoperi vopsitul masinii cu asigurarea?

Radu Radu 16-12-09 15:53

Am gasit un site unde imi raspunde la mai multe intrebari si care va poate fi de folos http://www.asigurareamasinilor.ro/index.html

gbrheaton 18-12-09 02:16

daca n-ai casco....paste polish

amber2joker 18-12-09 05:44

Si daca ai casco cu fransiza, merita oare?

dexter_20 18-12-09 20:13

Quote:

Originally Posted by gbrheaton (Post 2901819)
daca n-ai casco....paste polish

Un polish indeparteaza zgarieturile superficiale (in lac). Omul are o zgarietura pana la tabla, deci nu se poate, ba chiar mai rau face...dupa polish, zgarietura va fi mai mare.

All times are GMT +2. The time now is 20:49.

- Copyright 2026 4Tuning