![]() |
Consum de ulei in ulimele 2-3 sapt
matizul, nu consuma uleiul ,dar in ultimele 2-3 sapt a consumat ulei in acelesi conditii de mers, si aproximativ 300-400 km, pana acum nivelul fiind constant de jumatate cm peste minim, iar acum fiind jumatate cm sub minim, masina are 69.300 km, se apropie schimbu, oare asta sa fie cauza?? a "imbatranit" uleiul?? masina o am de cateva luni, nu stiu ce ulei are, dar ceva se intampla,sa piarda ulei??nu trebuia sa sa aprinda in bord uleiul daca a scazut sub minim? mai merita sa-l schimb pana nu o duc la servis??daca pierde ulei? pentru busonul de la baia ce cheie trbuie?
|
Re: Consum de ulei in ulimele 2-3 sapt
Uleiul se verifica intodeuna cu motorul rece pe o portiune plana,poti pierde ulei prin multe locuri,garnitura delcou,garnitura culbutori,poate chiar papa ulei,dar de obicei cand papa are fumul de esapament o tenta de albastru.Sincer nu cred sa pierzi pe la buson daca pana acum nu prea a pierdut,numai sa nu o fi lovit tu pe sub ea pe undeva si sa nu ai scut,da te poti baga pe sub masina si vezi daca este ulei mai proaspat pe acolo;)
|
poate sa piarda pe la distributie (pe acolo pierde matizul de obicei)... schimba uleiul si vezi dupa aia
|
Becul la ulei se aprinde cand nu mai ai presiune la ulei, nu se aprinde cand scade nivelul (sau se aprinde cand scade atat de mult incat nu mai face presiune). Schimba-l imediat, mai ales daca nu sti de cati zeci de ani e in motor!
|
mai bine te duci la un servis sa iti faca o constatare...sa se uite atent la toate garniturile si semeringurile..si apoi dupa onstatare remediezi problema daca are ceva sau daca nu pui elei si filtru nou si vezi ce se mai intampla.
|
| All times are GMT +2. The time now is 13:08. |
- Copyright 2026 4Tuning