Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   fuel pressure regulator (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/149558-fuel-pressure-regulator.html)

mistreku 24-10-09 03:37

fuel pressure regulator

ma gandeam zilele astea la un FPR. am auzit si povesti frumoase despre el, si mai putin frumoase. in mare, e destul de evident ca pt o masina stock nu prea e indicat. insa, teoretic cel putin, ar putea sa schimbe ceva la o masina cu admisie si evac sport cred.. as vrea insa niste pareri si de la altcineva. voi ce credeti?

mistreku 24-10-09 18:17

Re: fuel pressure regulator

1 Attachment(s)
nu crede nimeni, nimic? hai ca snt o gramada de baieti cu experienta in domeniu, mi-e greu sa cred ca nu are niciunul nici o parere. dati-mi si mie un sfat. o sa fiu mai la subiect: e vb de un e36 325i, cu urm mod: filtru K&N, serpisori, evacuare libera (fara cats, intermediara), si remapat. pun si o poza cu graficul la AFR. orice sugestie e binevenita. multumesc.

elspa 24-10-09 21:29

de ce sa pui FPR ? ti s-au maximizat injectoarele si ai nevoie de mai mare presiune ?

in general se pune in aplicati ide conversie turbo sau turbo upgrade la niste volume de aer care necesita injectoare mai mari.

mistreku 24-10-09 21:43

nu, injectoarele nu snt la capacitate maxima, dar totusi, nu crezi ca s-ar mai "netezi" putin graficul? adica snt portiuni pe care masina merge pe amestec putin sarac. si ma gandeam ca un FPR ar putea sa rezolve problema. gresesc?

Starty 24-10-09 22:30

Quote:

Originally Posted by mistreku (Post 2747900)
nu, injectoarele nu snt la capacitate maxima, dar totusi, nu crezi ca s-ar mai "netezi" putin graficul? adica snt portiuni pe care masina merge pe amestec putin sarac. si ma gandeam ca un FPR ar putea sa rezolve problema. gresesc?

inainte de un fpr cred ca trebuie sa pui o pompa de benzina mai puternica.. apoi pui fpr... asa ce rost are? si dupa ce faci astea 2 te duci sa iti faci iar softu...si daca tot faci astea pune si niste inejctoare... si avand in vedere unde esti acum.. cred ca o sa ai acces usor sa iti cumperi toate cele la pret bun...
P.S. trimite si mie cele de ma sus pt mine :))))

mistreku 25-10-09 03:29

Quote:

Originally Posted by Starty (Post 2747977)
inainte de un fpr cred ca trebuie sa pui o pompa de benzina mai puternica.. apoi pui fpr... asa ce rost are? si dupa ce faci astea 2 te duci sa iti faci iar softu...si daca tot faci astea pune si niste inejctoare... si avand in vedere unde esti acum.. cred ca o sa ai acces usor sa iti cumperi toate cele la pret bun...
P.S. trimite si mie cele de ma sus pt mine :))))

nu e nevoie de pompa mai puternica deocamdata, face presiunea si asta. doar ca regulatorul de presiune oem nu o trimite mai departe in rampa.

elspa 25-10-09 06:13

eu tot nu inteleg...masina merge prea sarac de nu mai merge data benzina din soft ?

mistreku 25-10-09 15:10

pai nu stiu, d-aia va intreb pe voi.. initial mi s-a spus ca graficul la AFR e destul de reusit. apoi, alte pareri, cum ca ar fi putin cam sarac in ture joase. d-aia am pus si graficul, sa mai aud niste pareri. de fapt, cam intre ce valori ar trebui sa oscileze AFR-ul? care ar fi optimul?

vis-a-vis de rezolvat problema din soft, cred ca as prefera sa o rezolv din FPR daca e posibil, fiind un DIY destul de simplu si eficient dpdv al pret/manopera, fata de soft, care ar cere o firma specializata.

bakal 25-10-09 15:36

sincer, dupa graficul tau de AFR, tie iti trebuie mai mult aer, nu mai mult combustibil...tine minte ca e o masina aspirata, si la configuratia pe care o ai tu pe masina, nu iti mai trebuie benzina, tu ar trebui sa mergi acum fie pe un ax cu came, fie pe corpurile de acceleratie de m3, fie pe supraalimentare turbo sau compressor....

mistreku 25-10-09 16:12

pai deci tie ti se pare amestec bogat? eu credeam ca cu cat e mai mare cifra aia, cu atat e mai sarac amestecul. e invers? faceti-ma si pe mine sa inteleg graficul ala de AFR. care e valoarea lui optima?

bakal 26-10-09 11:23

deci afr se citeste x parti aer la 1 parte benzina....deci cu cat ai mai multe parti aer, cu atat e mai sarac amestecul, si invers, cu cat ai mai multa benzina, e mai bogat

mistreku 26-10-09 18:13

Quote:

Originally Posted by bakal (Post 2751610)
deci afr se citeste x parti aer la 1 parte benzina....deci cu cat ai mai multe parti aer, cu atat e mai sarac amestecul, si invers, cu cat ai mai multa benzina, e mai bogat

ok, mersi de info. si valoarea optima cam care ar fi? plus sau minus, nu astept o valoare exact gen 12.81. aproximativ.

bakal 26-10-09 22:34

asta sincer.. nu mai stiu, undeva intre 11 si 14 parca...depinde si de masina, depinde si de modificarile pe care le are

mistreku 26-10-09 22:44

ok, mersi frumos. totusi pare cam mare marja 11-14. dar o sa mai caut pe net. daca gasesc ceva concret, postez. :)

mistreku 26-10-09 23:26

ok, am gasit ceva:

"Bosch state that most spark ignition engines develop their maximum power at air/fuel ratios of 12.5:1 - 14:1, maximum fuel economy at 16.2:1 - 17.6:1, and good load transitions from about 11:1 - 12.5:1. However, in practical applications, engine air/fuel ratios at maximum power are often richer than the quoted 12.5:1, especially in forced induction engines where the excess fuel is used to cool combustion and so prevent detonation."

All times are GMT +2. The time now is 13:28.

- Copyright 2026 4Tuning