![]() |
fuel pressure regulator
ma gandeam zilele astea la un FPR. am auzit si povesti frumoase despre el, si mai putin frumoase. in mare, e destul de evident ca pt o masina stock nu prea e indicat. insa, teoretic cel putin, ar putea sa schimbe ceva la o masina cu admisie si evac sport cred.. as vrea insa niste pareri si de la altcineva. voi ce credeti?
|
Re: fuel pressure regulator
1 Attachment(s)
nu crede nimeni, nimic? hai ca snt o gramada de baieti cu experienta in domeniu, mi-e greu sa cred ca nu are niciunul nici o parere. dati-mi si mie un sfat. o sa fiu mai la subiect: e vb de un e36 325i, cu urm mod: filtru K&N, serpisori, evacuare libera (fara cats, intermediara), si remapat. pun si o poza cu graficul la AFR. orice sugestie e binevenita. multumesc.
|
de ce sa pui FPR ? ti s-au maximizat injectoarele si ai nevoie de mai mare presiune ?
in general se pune in aplicati ide conversie turbo sau turbo upgrade la niste volume de aer care necesita injectoare mai mari. |
nu, injectoarele nu snt la capacitate maxima, dar totusi, nu crezi ca s-ar mai "netezi" putin graficul? adica snt portiuni pe care masina merge pe amestec putin sarac. si ma gandeam ca un FPR ar putea sa rezolve problema. gresesc?
|
Quote:
P.S. trimite si mie cele de ma sus pt mine :)))) |
Quote:
|
eu tot nu inteleg...masina merge prea sarac de nu mai merge data benzina din soft ?
|
pai nu stiu, d-aia va intreb pe voi.. initial mi s-a spus ca graficul la AFR e destul de reusit. apoi, alte pareri, cum ca ar fi putin cam sarac in ture joase. d-aia am pus si graficul, sa mai aud niste pareri. de fapt, cam intre ce valori ar trebui sa oscileze AFR-ul? care ar fi optimul?
vis-a-vis de rezolvat problema din soft, cred ca as prefera sa o rezolv din FPR daca e posibil, fiind un DIY destul de simplu si eficient dpdv al pret/manopera, fata de soft, care ar cere o firma specializata. |
sincer, dupa graficul tau de AFR, tie iti trebuie mai mult aer, nu mai mult combustibil...tine minte ca e o masina aspirata, si la configuratia pe care o ai tu pe masina, nu iti mai trebuie benzina, tu ar trebui sa mergi acum fie pe un ax cu came, fie pe corpurile de acceleratie de m3, fie pe supraalimentare turbo sau compressor....
|
pai deci tie ti se pare amestec bogat? eu credeam ca cu cat e mai mare cifra aia, cu atat e mai sarac amestecul. e invers? faceti-ma si pe mine sa inteleg graficul ala de AFR. care e valoarea lui optima?
|
deci afr se citeste x parti aer la 1 parte benzina....deci cu cat ai mai multe parti aer, cu atat e mai sarac amestecul, si invers, cu cat ai mai multa benzina, e mai bogat
|
Quote:
|
asta sincer.. nu mai stiu, undeva intre 11 si 14 parca...depinde si de masina, depinde si de modificarile pe care le are
|
ok, mersi frumos. totusi pare cam mare marja 11-14. dar o sa mai caut pe net. daca gasesc ceva concret, postez. :)
|
ok, am gasit ceva:
"Bosch state that most spark ignition engines develop their maximum power at air/fuel ratios of 12.5:1 - 14:1, maximum fuel economy at 16.2:1 - 17.6:1, and good load transitions from about 11:1 - 12.5:1. However, in practical applications, engine air/fuel ratios at maximum power are often richer than the quoted 12.5:1, especially in forced induction engines where the excess fuel is used to cool combustion and so prevent detonation." |
| All times are GMT +2. The time now is 13:28. |
- Copyright 2026 4Tuning