![]() |
Consum exagerat e36 316i
masina este din 91..la drum intins consuma cam 20l la 100km:shock:
pe esapament se vede iesind un fum alb care miroase tare a benzina[benzina nearsa] as vrea sa va intreb care ar putea fi cauzele..???vreun injector nu mai inchide?senzorul de oxigen?sonda lambda?debitmetru? orce sfat este binevenit:-) |
Re: Consum exagerat e36 316i
sonda lambda --- problema nr 1 ea este responsabila pentru amestecul de oxigen si automat de consum...fa un test la masina costa 50ron si iti poate spune clar daca e sonda sau nu.
|
1 Attachment(s)
trege cumva aer fals pe locul ala liber de la filtrul de aer?
|
daca e de la sonda lambda si scot mufa sondei..ar trebuie sa se simta vreo diferenta nu?
daca e stricata si din cauza ei baga benzina in plus o sa scada conumul daca merg fara ea[asta pana ce fac rost de bani sa iau una nou originala]? |
daca o scoti va merge la fel ...ea nu mai face amestecul bine ...de aceea da erori mari la consum ai nevoie de una noua te costa pe producator cam 250 - 300lei bucata ..daca te bagi pe OEM sau bosh gandestete de la dublu in sus. mult noroc
|
1 Attachment(s)
pot avea necazurile astea cu motorul daca trage aer fals s-au nu ii se da suficient aer motorului?conducta care duce de la debitmetru la motor este [probabil] taiata in 2 si lipita cu banda izoler..
Si am mai observat inca o chestie la motor care nu am mai vazuto la altele..am pe chestia aia un "robinet" care nu permite trecerea aerului calumea..[app ce este chestia aia din imagine]? am incercat sa vad daca este debitmetru si am scos mufa..motorul a murit una doua..e de bine e de rau?:rolleyes2 |
Mia mult ca sigur ca acolo este problema ,scimba furtunul acela gros cu unul nou si curata regulatorul de relantee.
|
totusi daca ar trage aer fals nu ar trebui sa observe sonda lambda lucru asta si sa mai taie putin de aer din debitmetru?[in loc sa ii bage benzina in prostie...?]:oops:
|
Quote:
|
da....ai dreptate..ala tine locul in mare regulatorului de relantee care nu merge cum ar trebui...
|
Quote:
|
Pune-o pe diagnoza: Costa 50 ron (daca nu ti-ai cumparat cablurile tale) si afli exact care este problema. La sfaturi se arunca cel mai mult cei <25 ani, de unde si sfaturile pe masura. ASTA NU ESTE UN SFAT
|
diagnoza
|
sal ,Am un 316i din 95,am vb pe mes cu cei de la autogrup,o firma care se ocuma cu diagnoza bmw,mi-au spus ca pentru modelul meu nu se poate.I-mi poate spune cineva un loc.Am masina din toamna si moentan am un consum de peste 15 la suta,recunosc am mers doar in Bucuresti si cursele nu au constat in distantze lungi.As vrea sa fiu sigur sa nu am vreo problema tehnica.
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 06:52. |
- Copyright 2026 4Tuning