![]() |
Tu , soferule , conduci dupa ce ai baut ?!
Mama, am iesit cu prietenii.
Am fost la o petrecere si mi-am adus aminte ceea ce mi-ai spus: **SA NU BEAU ALCOOL**. Mi-ai cerut sa nu beau, avand in vedere ca trebuie sa conduc masina, si atunci am baut un suc. Am fost foarte mandra de mine, ca am ascultat, cand cu drag mi-ai sugerat sa nu beau daca trebuie sa conduc, total contrar de ceea ce-mi spuneau prietenii... Am facut o alegere sanatoasa si sfatul tau a fost corect. Cand s-a terminat petrecerea, oamenii au plecat, conducand fara a fi in conditia de a face acest lucru. Eu am luat masina mea, cu siguranta ca sunt in forma. Nu puteam sa-mi imaginez, mama, ca ma astepta... ceva... neasteptat ! Acum sunt aici, intinsa pe asfalt si aud un politai care zice: "baiatul care a provocat accidentul era beat". Mama, vocea lui mi se pare atat de indepartata... Sangele meu e intins peste tot, si incerc din toate puterile mele sa nu plang. Aud medicii care spun: "Aceasta fata nu va supravietui"¿ Sunt sigura ca baiatul care conducea cealalta masina nici macar nu-si putea imagina... in timp ce mergea cu viteza maxima... Pana la urma el a decis sa bea si eu acum trebuie sa mor... De ce oamenii fac toate acestea, mama? Stiind foarte bine ca pot distruge alte vieti? Durerea o simt ca pe un milion de pumnale care-mi sunt infipte toate odata. Spune-i surorii mele sa nu se sperie, spune-i tatalui sa fie tare. Cineva trebuia sa-i spuna acelui baiat ca nu poate conduce masina dupa ce a baut. Poate daca ai lui i-ar fi spus toate astea, eu acum n-as fi murit.... Respiratia mea incepe sa fie din ce in ce mai slaba, si incepe sa-mi fie frica. Acestea sunt ultimele mele momente, si ma simt asa de... disperata.. Mi-ar fi placut sa pot sa te imbratisez, mama, in timp ce sunt intinsa aici pe asfalt, murind. Mi-ar placea sa-ti spun ca te iubesc pentru asta... Te iubesc, si... adio. **ACESTE CUVINTE AU FOST SCRISE DE O JURNALISTA PREZENTA LA ACEST ACCIDENT.** **FATA, A SOPTIT ACESTE CUVINTE, IAR JURNALISTA LE-A SCRIS...SOCATA.** **ACEASTA JURNALISTA A INCEPUT O CAMPANIE IMPOTRIVA "CONSUMULUI DE ALCOOL LA VOLAN"** **DACA ACEST MESAJ AJUNGE LA TINE SI-L STERGI... POTI PIERDE OCAZIA, CHIAR DACA NU ESTI UN BAUTOR, DE A FACE ALTE PERSOANE SA INTELEAGA CA PROPRIA TA VIATA ESTE IN PERICOL.** **ACEST MIC GEST POATE FACE DIFERENTA.** **TRIMITE-L LA TOTI CEI PE CARE-I CUNOSTI ! P.S. Acum pe bune, n-ar trebui sa mai conduci dupa ce ai baut....incearca si te abtine si roaga-tew sa nu dea alt sofer baut peste tine. |
Re: Tu , soferule , conduci dupa ce ai baut ?!
Primul post de ceva vreme cu adevarat folositor de pe sectiunea asa. Bravo. Subscriu.
|
eu din ziua de cand am luat carnetul nu am mai pus un gram de alcool in gura .. nici macar o gura de sampanie.. primele petreceri a fost tentat.. dar acum dupa 1 an jumatate ... mi-e foarte bine .. stau la masa cu bautorii ... si eu beau suc si nu e deloc jenant sau tentant...
|
niciodata alcool. se mai intampla sa conduc fumat, dar nu se pune :)
postul asta il stiu de mult, nu stiu daca e pe bune, dar sigur sensibilizeaza. pacat ca e prea lung si lumea nu sta sa il citeasca |
super cuvinte...asa si eu am 1an jumatate si nam condus niciodata beat...am noroc k imi e firea sa nu beau deloc in orce zi in orce ora...
|
10ani de permis (indata 11) si niciodadata nu am pus un gram de alcool in gura la volan.
|
o prostie si o nebunie sa conduci beat eu nu prea beau de fel si parca dupa ce am luat permisul s-au ivit mai multe ocazii dekt inainte dar e mai bine asa,cum s-a postat si la accidente nu e buna bautura vezi accidentul cu ferari din timisoara s.am.d....sper sa nu aj sa conduc vreodata nici macar ametit dar beat nici atat,si un sfat:luati taxiul knd ati baut ;)
|
6 Attachment(s)
:drunk::drunk::drunk: No coment :drunk::drunk::drunk:
P.S. As avea prea multe de comentat....mai bine PAS. |
Foarte Bine Pus postu asta zorro ! Felicitari ! NU Va urcati Bauti la Volan indiferent de vehicul sau de procentele de alcool consumate !
P.S : daca stiti ca este o petrecere la care este neaparat sa beti putin pentru a va simti bine !(exista Mijloace de Transport in comun, Taxiuri) |
Quote:
Asteptam pe cineva sa ne povesteasca cum se vede, sau mai bine zis cum nu prea se mai vede strada si cum scad toate abilitatile de sofer in contact cu aburii de alcool, dar cred ca mai am de asteptat...... In legatura cu ce ziceai tu in P.S. , i-mi permit sa atasez un linq catre una din multele solutii de a evita contactul cu volanul dupa ce a-ti fost " nevoiti" sa consumati alcool : http://www.soferulmeu.ro/presa.html Iar daca nu aveti bani de sofer de la firma specializata, nu ezitati sa sunati un prieten/prietena sa va ajute , nu cred ca v-ar refuza.In cel mai rau caz sunati-ma pe mine , ma ofer gratis : 0746 963 770 ( sper sa fiu mai treaz ca voi atunci cand ma sunati :lol: ) P.S. O faza tare pe care am vazut-o la TV , despre o firma de undeva din Anglia ( parca ) , cu un mic intreprinzator care si-a deschis firma de sofer la nevoie, anume ca avea un miniscuter/mini bicicleta cu motoras, pliabila, pe care o "indesa" in portbagaj la client.Asta ca sa nu vina si el spre voi cu taxiu-l. Prea tare faza. Ar putea deveni un loc de munca nou prin Iasi. P.S. Multi dintre soferi nu-s in stare sa conduca nici treji , nu vreau sa stiu cum ar conduce " influientati" de un J.B. sau o tuica foarta ca tot vine frigul... |
ce imi plac mie cei care zic ca nu au gresit niciodata si ei merg regulamentar. nu incurajez fenomenul, dar am mers in masini cand soferul era baut. nu zic ca nu era periculos, dar daca mergea cu 30-40 kmh sa ajunga acasa nu consider un pericol social asa de mare pentru ca soferul este(sau macar se straduieste) foarte atent. am vazut la tv si cazuri cand soferul zicea ca s-a urcat la volan ca nu putea sa mearga dar atunci omul e oricum prea beat sa mai stie ce face. cel mai corect mi se pare sa incui masina acasa cand pleci la baut pentru ca daca pleci cu ideea ca o lasi in oras exista sanse sa te gandesti ca tu poti conduce ca esti mai zmeu si sa iei masina acasa.
|
prostii. toti am condus bauti macar o data
atat timp cat ai cap pe umeri, conduci responsabil si nu te crezi zmeu poti sa urci la volan si cu un pahar-doua skimpy..e mai periculos sa conduci fumat decat baut. si mai periculos e sa conduci obosit |
nu stiu, cert e ca n-am avut niciodata probleme. iar baut prefer sa nu urc la volan. nu stiu ce-ai fumat tu, dar eu am putut sa ma urc la volan fara nici o problema
|
atat bautura, cat si consumul de alte substante care duc la modificarea echilibrului chimic din organism, si care au urmari prin "amortirea" simturilor...e condamnabila....degeaba spun unii ca "fumatul" nu e nici o problema....da, asa e, ca la etilotels nu iese, dar la volam e acelasi comportament ca si cum ai fi beat, poate mai rau daca ai "halucinatii"....
greseli face toata lumea....mai bea un pahar de vin sau o bere, dar desi riscul sa fie gasit de politie si sa ia amenda pt consum, e doar al lui.. in schimb daca te sui beat, e riscul tuturor celor pe care ii intalnesti pe strada, fie pietoni, fie automobilisti.... sfatul meu....nu consumati nimic daca trebuie sa conduceti.... |
daca bea unu dintre noi 2 ..conduce celalalt..dar nu prea bem
nu ii sufar pe cei care beau si se urca la volan ! inconstienta crasa ! |
| All times are GMT +2. The time now is 23:02. |
- Copyright 2026 4Tuning