Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Amplificatoare mono si multicanal (https://forum.4tuning.ro/387-amplificatoare-mono-multicanal.html)
-   -   Amplificator - sfat (https://forum.4tuning.ro/387-amplificatoare-mono-multicanal/14761-amplificator-sfat.html)

santieco 20-03-06 11:13

Amplificator - sfat

Recunosc, nu stiu nimic despre amplificatoare,sub-uri etc...
Am o mare problema! am cd clarion 4 iesiri boxe ,4 iesiri statie; 2 dif fata ,2 dif spate; vreau sa imi pun sub si amplificator(pt toate difuzoarele) ce amplificator imi trebuie ? 4+1? sau pot sa fol si altceva? amplificatorul il leg la cd pe iesirile alea 4 pt statie, dar eu am d dif-uri( cu sub) cum fac leg?

saxo 20-03-06 12:36

Re: Amplificator - sfat

Ce model de Clarion este ?

santieco 21-03-06 07:56

este modelul DXZ558RMP

decibels 21-03-06 16:58

Casetofonul tau are 2 perechi RCA, pt amplificator, prima pereche probabil e front si a doua rear (fata si spate). Daca tu vrei sa adaugi un sub+amp la sistem poti folosi una dintre iesiri rca (front sau rear) intr-un amplificator monobloc sau stereo (in cazul asta il pui in punte). In acest caz difuzoarele vor fi legate la casetofon. Daca tu vrei sa pui toate cele 4 difuzoare pe amplificator si un sub, poti lua un amplificator de 4 canale, si vei putea face asa: canalul 1 si 2 folosesti iesirea(preamp) Front pt difuzoare, cele patru difuzoare puse in paralel(doua cate doua - stanga si dreapta),si pt canalele 3 si 4 de la amplif intri cu Rear, pt sub, cu iesirea amplificatorului bridge(in punte). sper ca nu m-am exprimat prea complicat .

decibels 21-03-06 17:06

sigur astea sunt doar cateva din combinatii..

santieco 21-03-06 23:32

inca o intrebare de nestiutor! daca la leg in paralel raman tot 4 ohmi? sau 8?

GYM 21-03-06 23:35

Quote:

Originally Posted by santieco
inca o intrebare de nestiutor! daca la leg in paralel raman tot 4 ohmi? sau 8?

In paralel se injumatateste impedanta :) Adica daca ai 2 difuzoare de 4 ohmi si le pui in paralel vei avea 2 ohmi,etc...

santieco 22-03-06 23:32

Quote:

Originally Posted by GYM
In paralel se injumatateste impedanta :) Adica daca ai 2 difuzoare de 4 ohmi si le pui in paralel vei avea 2 ohmi,etc...

si acest lucru poate sa imi dauneze la HU? sau se aude mai prost? clarion-ul meu funct. pe 4 si 8 ohmi...

ReLLaXX 23-03-06 06:18

Nu risca sa cobori HU la 2 Ohm. Nu este gandit sa faca fata si chiar daca o sa reziste, bine nu-i face. De aceea exista amplificatoarele.

Exista amplificatoare 4+1, unele dintre ele stiu sa foloseasca intrarile front/rear si pentru sectiunea de sub, caz in care ramai doar cu controlul din crossoverul amplificatorului. Daca vrei o solutie mai simpla, incearca de ex Audison SRx3, un amplif 2+1. Caz in care vei folosi iesirile stereo pentru cele 4 difuzoare (fata/spate) si iesirea de sub pentru....sub. :) Amplificatorul merge fara probleme la 2 Ohm si in cazul acesta playerul nu are absolut nici o legatura cu impedanta.

Cum ti-a spus si decibels, ai mai multe variante. Da detalii despre difuzoarele pe care vrei sa le folosesti, masina si eventual buget si vedem ce solutie gasim mai departe. Bafta!

santieco 26-03-06 00:13

momentan le voi instala pe o dacie berlina, pe fata 2 dif marca Lg de 50W RMS,pe spate 2 dif de bass marca Power West (no name) de 50 W RMS, sub Mac Audio MX REFLEX 300 de 240W RMS. cam astea sunt.. dispun de 6-8 milioane pt statie.

2 intrebari:
1. daca leg in serie 2 difuzoare de 4ohmi cati ohmi rezulta?
2. cum se fac legaturile in paralel,respectiv in serie? daca leg plus la plus si minus la minus sunt in serie sau paralel?

decibels 26-03-06 15:29

Daca legi 2 difuzoare de 4 ohmi in serie rezulta 8 ohmi, pentru legarea in paralel se face asa: plus la plus, si minus la minus, iar pentru legarea in serie este plus, minus cu plus, si minus.
deci: paralel: + + , - -
serie: +, - +, -

bad_boy2k 26-03-06 16:58

decibels, explica-i omului formulele de calcul al impedantei.
santieco, este vorba de formulele de legare a rezistoarelor, dupa cum urmeaza :
- legarea serie : Rs=R1+R2+.....+Rn unde R1,2,..,n sunt rezistentele, in cazul asta impedantele (4Ohm se fol la difuri de medii)
- legarea paralel : Rp=(R1*R2*...*Rn)/(R1+R2+...+Rn) sau produs pe suma.
modul de legare ti l-a explicat decibels deja.
sper ca ai inteles ceva :P salutari

decibels 26-03-06 21:42

bad_boy2k sincer nu am fost prea grozav la mate/fizica :P, totusi am incercat sa-i raspund intrebarilor lui santieco.
Pentru cine doreste un calculator pt rezistente intrati aici:
http://www.1728.com/resistrs.htm Numai bine! ;)

bad_boy2k 26-03-06 21:45

nimeni nu e perfect! :D io dispretuiesc romana.
bafta mare

Mask2007 07-06-07 15:33

Q7

Am si eu o problema am 3 boxe de 4ohmi si nu stiu cum sa fac sa le bag pe toate 3 intr-o cutie ca , sa fac un subwuofer si sa imi fie toate 3 pe o singura iesire. Se poate????????

All times are GMT +2. The time now is 00:31.

- Copyright 2026 4Tuning