Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica VW (https://forum.4tuning.ro/322-zona-tehnica-vw.html)
-   -   consum tdi (https://forum.4tuning.ro/322-zona-tehnica-vw/145792-consum-tdi.html)

cristi373837 30-09-09 21:27

consum tdi

am un g4 tdi de 115cp,si consuma in oras 9% aratat pe bord iar in afara sub6% 5,5%la vale si mers cu grija nu reusesc sa scot;un prieten cu un g4 dar de 101cp,a scos cu mine in masina pe distanta de 40 km 4,4% cu viteze de 80-90km/h ;care ar fi cauza?pareri cu acerlasi tip de motor va rog si nu numai

cristi373837 30-09-09 21:32

Re: consum tdi

mentionez ca am facut test si nu am nici o eroare decat puti mai mica valoarea la debitmetru

iulian2476 30-09-09 23:37

Este putin peste normal un asemenea consum de 5,5 l/100 km, mai ales daca spui ca nu poti scoate mai putin daca itit dai silinta si rulezi cu ea in panta (deal-ses). Dupa mine ar trebui sa ai un consum cam de 4 l/100 km cel putin daca te straduiesti. A ta e motor PD si ar trebuie sa fie mai mic de 5,5. Chiar si in specificatiile tehnice ale masinii la consum este data o valoare de 4,8 %.
Nu vreau sa ma dau mare dar eu am reusit cu 101 PS TDI PD sa obtin in mai multe randuri 3.0 % (Bucuresti-Gaesti dus intors ~150 km, vara in conditii bune de trafic). Cand am coborat de la munte iarna (minus afara, Predeal-Bucuresti 145 km) am avut tot 3 %, dar puteam scoate mai putin daca ma straduiam mai mult. Vara cred ca la 101 PS TDI poti scoate si 2,8%, daca iti dai silinta. Deci mi se pare mult la tine daca spui ca nu poti scoate sub 5,5 %.

H0lyBoy 30-09-09 23:46

Vara cred ca la 101 PS TDI poti scoate si 2,8%, daca iti dai silinta.

Acum haideti sa nu exageram cu asemenea consumuri....o fi diesel-ul economic dar nici chiar asa,poate la vale scoate atata:))...

iulian2476 01-10-09 00:02

Dar de ce crezi tu ca exagerez cu afirmatia asta? Am spus cat am scos si cat as crede ca pot scoate minim. Nu am mentionat viteza, pentru ca normal e foarte mica, putin peste relanti la a V-a. Daca ai ceva de spus baiatului spune, ca mie nu ai ce sa imi spui legat de consumul masinii mele in ceea ce priveste consumul afisat in bord. La vale am scos 1,7 de la poiana Brasov pana in Brasov (10 km) si tine cont ca trebuia sa schimb si sa franez in toate agrafele, ca altfel ar fi fost si mai mic. Ma refer la ce arata in bord. In rest, cand merg normal am 6% in oras si 4,3 % extraurban (80-90 km/h).
Nu am de ce sa mint si sa spun altceva, din moment ce asta imi arata in bord atunci cand merg economic.

Swat-Cat 01-10-09 00:41

verifica consumu la pompa... este irelevant cat consuma la vale

testul il faci pe autostrada.. cam pe la 90km/h si o sa iasa ca in carte

~ EWN ~ 01-10-09 00:54

Quote:

Originally Posted by iulian2476 (Post 2682637)
Dar de ce crezi tu ca exagerez cu afirmatia asta? Am spus cat am scos si cat as crede ca pot scoate minim. Nu am mentionat viteza, pentru ca normal e foarte mica, putin peste relanti la a V-a. Daca ai ceva de spus baiatului spune, ca mie nu ai ce sa imi spui legat de consumul masinii mele in ceea ce priveste consumul afisat in bord. La vale am scos 1,7 de la poiana Brasov pana in Brasov (10 km) si tine cont ca trebuia sa schimb si sa franez in toate agrafele, ca altfel ar fi fost si mai mic. Ma refer la ce arata in bord. In rest, cand merg normal am 6% in oras si 4,3 % extraurban (80-90 km/h).
Nu am de ce sa mint si sa spun altceva, din moment ce asta imi arata in bord atunci cand merg economic.

pe la cate rpm obisnuiesti sa schimbi in general?

Sa sti ca daca alergi dupa un consum de 3-4 l mereu si schimbi la 1500 rpm in cateva mii de km o sa ai motorul varza...varza in sensul ca nu o sa mai fie legat ca inainte si o sa fie si mai zgomotos. De cate ori nu ati auzit passaturi tdi foarte zgomotoase peste limita normala? de multe ori....de ce? pentru ca alearga dupa consumuri de 3-4 l la suta si schimba la turatii foarte mici iar in timp motorul are de suferit.

iulian2476 01-10-09 01:06

Posibil. Eu am spus cat am scos minim conform computerului de bord, si ii spuneam celui care a deschis topicul ca mie personal mi se pare mult 5,5 % minim, atunci cand se straduieste. Raspundeti lui daca vreti sa il ajutati. Eu am peste 3 ani de cand am masina asta si nu am pus un furtun pe ea pana acuma. Mie nu aveti ce sfaturi sa imi dati, mai ales ca vad ca nu aveti Golfuri. Astea despre care vorbim noi sunt motoare PD. Altfel sta treaba la ele cand e vorba de consum in comparatie cu unul common rail. Deci daca aveti Golf 4 ca si baiatul dati-i sfaturi, altfel nu vad ce treaba aveti voi cu mine, ca mie nu aveti ce sa imi spuneti nou despre consumul la masina mea.

cristi373837 01-10-09 09:01

de schiumbat schimb 2200-2500 ture si merg aproape constant cu 1900-2200 ture pe min;avand mai multi cai putere este posibil sa consume mai mult decat cel de 101cp? ce ar trebui sa mai verific in afara de maf care este putin cam mic[880-750]?

H0lyBoy 01-10-09 09:07

Valorile injectoarelor...mai multe poti verifica, daca faci un log in mers cu siguranta iti vei da seama daca ai probleme sau nu :)...te poate ajuta unul din baietii care se ocupa cu asa ceva, mai ales ca esti aproape de Bucuresti, ai putea sa tragi o fuga pana acolo.

iulian2476 01-10-09 09:37

Quote:

Originally Posted by cristi373837 (Post 2682982)
de schiumbat schimb 2200-2500 ture si merg aproape constant cu 1900-2200 ture pe min;avand mai multi cai putere este posibil sa consume mai mult decat cel de 101cp? ce ar trebui sa mai verific in afara de maf care este putin cam mic[880-750]?

Da, cu siguranta consuma un pic mai mult decat cel de 101 PS. In primul rand deoarece au mai multi PS, ceea ce inseamna si un consum mai mare. Motoarele de 116 PS PD au fost inlocuite definitiv la sfarsitul lunii mai 2001 cu motoarele de 131 PS tot PD. Cu aceasta ocazie s-a optimizat consumul lor, fiind de data mai recenta si cu unele imbunatatiri, cum ar fi un intercooler putin mai mare, etc.
Motoarele 1.9 TDI PD 101 PS (ca si cele de 131 PS) au si alte imbunatari fata de cele de 116 PS. Mototarele de 116 au fost bagate in productie in mai 1999, si sunt niste diferente intre ele si cele de 101 si 131 PS. De exemplu: cuplu modificat, filtru de ulei care permite un flux mai mare de fluid, etc. Mai trebuie spus ca motorul de 101 PS este singurul motor TDI care corespunde normei interne de poluare D4, echivalentul normei E4 (in Germania).
Cresterea consumului la un motor poate avea mai multe cauze, sau cauze combinate. Nu stiu de ce la tine e minim 5,5, pentru ca in opinia mea ar trebui sa fie mai mic daca mergi cu ea economic.

cristi373837 01-10-09 19:09

azi am pus test.pe masina,grup15 la consum instant;la viteza de 80km/h in viteza 5 aveam un consum de 4,4%:rolleyes2,indicat pe testar instant,iar pe bord arata 5,6%;pe care sa cred,as vrea pe cel din testar:-P

sergiuhusca 01-10-09 19:12

Nu ai intrebat de ce exista o asemenea diferenta?

iulian2476 01-10-09 19:15

Se pare ca a fost o alrama falsa din partea ta. E normal consumul masinii daca spui ca e asa. Eu cred ca mergi tu mai sportiv cu ea de ajungi la minim 5,5 %. Ia mergi cu ea pana in 2000 si ai sa vezi cum scade si consumul mediu. Eu din cate am inteles de la tine ai masina de scurta vreme. Daca e asa e normal sa ai un consum putin mai mare la inceput pana o inveti mai bine. Eu am avut la inceput cand am luata consum de 7,3 in oras pentru primele mii de km. Pe masura ce m-am obisnuit cu ea am tot redus consul urban mediu, iar acuma scot sub 6 la suta. Sa zic 6 l/100 km cosum urban mediu am acuma, dar cum am zis, daca nu e trafic mare scot si sub 6 (5,2; 5,5). Am norocul ca nu trec traversez Bucurestiul si nu circul la ore de varf, ca altfel il aveam mai mare, desigur.

cristi373837 01-10-09 21:36

am auzit o perere ca nu ar fi calibrat bordu si se poate face din test.

All times are GMT +2. The time now is 08:23.

- Copyright 2026 4Tuning