Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   golf 3 vs calibra (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/145392-golf-3-vs-calibra.html)

adytzuman 28-09-09 19:30

golf 3 vs calibra

ce parere aveti despre cele doua masini...care merita cumparata??

mike-fullspeed 28-09-09 20:45

Re: golf 3 vs calibra

Nici tu nu stii ce vrei... Pai ce preferi, o masina sport cu motor mare si consum pe masura, sau o masina mai blanda, in 4 usi???

lord_wader 29-09-09 08:04

poate se refera la gti

ionut_cluj 29-09-09 08:41

pai gti-ul are motorizare echivalenta cu cel mai mic motor de la calibra.
Calibra e mai sportiva, mai stabila, pare mai bine inchegata, arata mai bine, are cam toate atu-urile.
Ii lipseste practicalitatea, spatiul interior in spate, si cam atat.

KarFanatik 29-09-09 11:11

Omul a intrebat care din cele 2 nu a zis nici un GTI.....Daca te intereseaza performanta iti iei calibra...dardaca te intereseaza confortul iti iei Golf 3,oricum eu nu pot sa iti dau un sfat obiectiv fiindca urasc calibra,mi se pare cea mai nereusita masina EVER

aleks 30-09-09 02:32

Mie unul Calibra îmi pare dimpotrivă, cea mai bună maşină de la Opel făcuta până acum de ei.

florynak3 30-09-09 04:10

Daca stam sa o luam asa poate omu nu vrea GTI,poate omu vrea VR6 si atunci cred ca este peste calibra ca motorizare.Eu unu as alege golf III.

cipri4n 30-09-09 10:16

golful e mai practic din punct de vedere al spatiului pentru locurile din spate si al accesului la aceste locuri daca e in 4 portiere si in functie de motor al consumului, spatiul destinat portbagajului cred ca e cam la fel daca vorbim de golf hatchback. pozitia la volan e putin mai confortabila la golf si cutia de viteze se simte mai bine decat la calibra dar ca performante cred ca opelul e peste si arata mult mai bine.
ar mai fi si chestia cu piesele, mai ieftine pentru calibra dar nu bag mana-n foc pentru asta pentru ca nu am surse sigure.

lord_wader 01-10-09 10:07

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 2679983)
Mie unul Calibra îmi pare dimpotrivă, cea mai bună maşină de la Opel făcuta până acum de ei.

si manta sau kadet gsi nu sunt bune?

aleks 01-10-09 10:15

Sigur că da, sunt maşini excelente, numai că GSI-ul este o variantă dopată a comunului Kadet, eu vorbeam de un model în sine, nu doar o variantă redusă ca număr de unitaţi produse, procentual vorbind. Manta e deja de prea mult timp istorie, mie unul nu mi-a plăcut prea mult, deşi pentru iubitorii de maşini clasice asta sună ca o blasfemie, probabil că m-am născut puţin cam târziu ca să-i mai gust farmecul.
Calibra e ceva aparte între modelele lor, pentru că a avut în ea tot ce-i lipseşte firmei Opel astăzi: atitudine, sportivitate, curajul de a fi altfel decât tot ce se producea în uzinele lor, design senzual şi atrăgător, interior gândit pentru plăcerea de a şofa, cu şoferul în mijloc, ca la BMW-urile până la E36, multe amănunte pe care astăzi nu stiu dacă le mai poţi sesiza la fel, eu am condus la sfârşitul anilor 90 una de câteva ori şi de fiecare dată simţeam că e altceva, simţeam plăcerea de a conduce cu ea. Nu e o rachetă, nu e o supersportivă, dar e peste tot ce creează Opel la ora asta şi de la ea încoace, ca ansamblu total.

hellker 01-10-09 12:28

1 Attachment(s)
sa stii ca daca opelul calibra are in compartimentul motor un C2.0Let(motorul turbo de la opel din acea perioada,si poate unul din cele mai reusite motoare turbo ale anilor 90) calibra devine o sportiva pur sange(mult peste orice golf...) ...iar modificat masiv chiar o supersportiva;)
..constructia ei aerodinamica face lumea sa intoarca capul si astazi pe strazi(ma uit in jur cand ies cu calibra mea..)

andi_cimpean 01-10-09 12:30

Daca vrei sa faci senzatie sa zic asa.... Calibra este cea mai potrivita masina...

Chiar si dupa 13 ani, eu unul nu ii vad rival, ma refer aici la masinile produse de Opel.

Nimici nu este mai frumos, decat o Calibra preparata cu gust.

ionut_cluj 01-10-09 12:37

Clujenii stiu asta. Ne mandrim in Cluj cu o Calibra care p**a tot la drag, de la ursulet la r8.
Nu stiu a cui e, dar jos palaria pentru munca depusa de catre proprietar.

RideTheRiddle 04-10-09 00:39

calibra fiind o masina sport cu motor mare nu mi se pare corect sa o comparam cu un golf 3 normal in 4 usi si cu motor mic. deci vorbim despre golf 3 de la 2000 8v pana la vr6 pentru a putea face o comparatie corecta.
calibra e o masina oarecum exotica frumoasa ca aspect, nu sunt asa dese ca g3-ul, ca si motorizare sunt excelente, motoare potente, dar cu un consum mai mare decat al golfului
golful 3 e o masina comuna, cu un design oarecum banal, dar foarte fiabila, cu un consum redus, suficient spatiu in habitaclu, confortabila si vorbind aici despre motoarele de gti si vr6 foarte potente

nu vad diferente majore intre ele decat ca si design, vrei masina care sa inspire viteza doar uitandu-te la ea iti iei calibra, vrei sa fii incognito si sa il sochezi pe unu si altu cand pleci de langa el iti iei golf.

lord_wader 04-10-09 09:11

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 2683140)
Sigur că da, sunt maşini excelente, numai că GSI-ul este o variantă dopată a comunului Kadet, eu vorbeam de un model în sine, nu doar o variantă redusă ca număr de unitaţi produse, procentual vorbind. Manta e deja de prea mult timp istorie, mie unul nu mi-a plăcut prea mult, deşi pentru iubitorii de maşini clasice asta sună ca o blasfemie, probabil că m-am născut puţin cam târziu ca să-i mai gust farmecul.
Calibra e ceva aparte între modelele lor, pentru că a avut în ea tot ce-i lipseşte firmei Opel astăzi: atitudine, sportivitate, curajul de a fi altfel decât tot ce se producea în uzinele lor, design senzual şi atrăgător, interior gândit pentru plăcerea de a şofa, cu şoferul în mijloc, ca la BMW-urile până la E36, multe amănunte pe care astăzi nu stiu dacă le mai poţi sesiza la fel, eu am condus la sfârşitul anilor 90 una de câteva ori şi de fiecare dată simţeam că e altceva, simţeam plăcerea de a conduce cu ea. Nu e o rachetă, nu e o supersportivă, dar e peste tot ce creează Opel la ora asta şi de la ea încoace, ca ansamblu total.

Uitandu ma mai atent pe net am vazut ca in decursul istoriei Opel a produs masini adevarate, nu doar ce stiam eu sau ce am vazut pe strada.
De ex: Senator,Monza,Diplomat care prin anii 70 aveau motoare de 3 4 5 l

All times are GMT +2. The time now is 16:16.

- Copyright 2026 4Tuning