Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   filtru aer sport "afecteaza" debitmetrul sau instalatia GPL???? (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/142333-filtru-aer-sport-afecteaza-debitmetrul-instalatia-gpl.html)

dumy_walker 09-09-09 18:23

filtru aer sport "afecteaza" debitmetrul sau instalatia GPL????

.. dupa cum spune thread-ul... am dat comanda de filtru de aer sport( cel din link http://piese-auto.anunturi-auto.4tun...er-345135.html :D...si va intreb... imi afecteaza debitmetrul(motor 1.1)...:???: sau cumva instalatia GPL:???:(noua... euro 3 secventiala.. totul electronic).. sa stau linistit si eu...:???:

bluewmaster 10-09-09 07:36

Re: filtru aer sport "afecteaza" debitmetrul sau instalatia GPL????

tu faci tuning la instalatie GPL? :lol:

demin2609 10-09-09 08:07

dupa ce a "de"tunat-o acum ii pune filtru sport... culmea.... :D

in motor pe admisie, trebuie o anumita cantitate de aer.. acum chiar vreau sa vad si eu rezultatul, daca trage mai bine sau da in nas la acceleratie...

dumy_walker 10-09-09 17:48

Quote:

Originally Posted by bluewmaster (Post 2626825)
tu faci tuning la instalatie GPL? :lol:

nu vreau tuning pt performanta :)... doar sa respire mai usor motoru. si instalatia am pus-o din utilitate.. merg mult cu masina ;) .. si inca ceva.. e secventiala.. euro 3.. totul electronic si nu sunt diferente absolut deloc fata de mersul pe benzina. :!:

dumy_walker 10-09-09 17:49

Quote:

Originally Posted by demin2609 (Post 2626874)
dupa ce a "de"tunat-o acum ii pune filtru sport... culmea.... :D

in motor pe admisie, trebuie o anumita cantitate de aer.. acum chiar vreau sa vad si eu rezultatul, daca trage mai bine sau da in nas la acceleratie...

citeste mai sus mai sus.. nu ma intereseaza caii putere :) ca nu am foarte mult sa scot din bursuc... :) deci n-am "de"tunat-o cum zici tu... o fac doar din "utilitate"

bluewmaster 10-09-09 17:53

dude, respira perfect cu filtrul stoc. mai ales ca nu ai pretentii de putere. eu zic sa investesti banii aia in altceva:)

dumy_walker 10-09-09 20:11

Quote:

Originally Posted by bluewmaster (Post 2628325)
dude, respira perfect cu filtrul stoc. mai ales ca nu ai pretentii de putere. eu zic sa investesti banii aia in altceva:)

...investesc banii mei..:p... va rog sa ne "limitam" la intrebarile puse :)... ms 8)

bluewmaster 10-09-09 20:19

ok, atunci la subiect:twisted::
da, o sa iti afecteze motorul. in timp. fara indoiala

dumy_walker 10-09-09 20:21

Quote:

Originally Posted by bluewmaster (Post 2628756)
ok, atunci la subiect:twisted::
da, o sa iti afecteze motorul. in timp. fara indoiala

ce anume? filtrul afecteaza in timp? :shock::?: sau zici de instalatie?.. dak zici de GPL.. te inseli.. nu mai sunt instalatiile "rudimentare" de pe dacii :P.. citeste despre cele secventiale.. multipunct.. pt masini euro 3 4 5 si mai citeste ca deja multi producatori au scos masini din fabrica cu instaltie GPL.. cel mai nou model fiind noua octavia ;) uite aici ->> http://libertatea.ro/stire/a-fost-la...pl-254961.html

Geo_ZGA 14-09-09 07:42

Da, nu. Ai vrut sa ne limitam la intrebarile tale :D
Daca tot vrei filtru sport, cumpara ceva "de firma"... K&N, Green, Pipercross etc

dumy_walker 14-09-09 13:39

Quote:

Originally Posted by Geo_ZGA (Post 2637390)
Da, nu. Ai vrut sa ne limitam la intrebarile tale :D
Daca tot vrei filtru sport, cumpara ceva "de firma"... K&N, Green, Pipercross etc

:p.. mi-am laut un filtru "pilot high power". nu are rost sa dau 3-4 mil pe filtru K&N.. pt ca n-am motor sa se simta bn diferenta.. si nici nu ma pasioneaza caii putere sau viteza etc..:p doar o "imbunatatire" a bursucului(masina mea:P)

sorcer 14-09-09 17:33

daca pui filtru sport pe motor cu instalatie gpl ai sansa sa patesti urmatoarele:

- relalantii neregulat sau deloc
- da in nas la acceleratii
- consum mare de gaz
- ti se opreste motoru daca vrei so lasi pe liber la viteza mai mare

Vorbesc din experienta , si vreau sa zic ca nu am pus filtru sport , simplu fapt caci gura de admisie a filtrului era orientat spre fatza masina , astfel intrand aer mult mai mult a cauzat asfel de probleme.

Concluzie filtru sport incompatibil cu gpl .

dumy_walker 14-09-09 17:54

Quote:

Originally Posted by sorcer (Post 2639170)
daca pui filtru sport pe motor cu instalatie gpl ai sansa sa patesti urmatoarele:

- relalantii neregulat sau deloc
- da in nas la acceleratii
- consum mare de gaz
- ti se opreste motoru daca vrei so lasi pe liber la viteza mai mare

Vorbesc din experienta , si vreau sa zic ca nu am pus filtru sport , simplu fapt caci gura de admisie a filtrului era orientat spre fatza masina , astfel intrand aer mult mai mult a cauzat asfel de probleme.

Concluzie filtru sport incompatibil cu gpl .

ce tip de instalatie ai? .. a mea e euro3 secventiala. totul electronic...deci se calculeaza debitul de aer si se "arunca" cantintatea de gaz corespunzatoare. .. Acum am terminat de montat filtrul.. acum sa vad cum se comporta. Sper sa fie ok.
numai bine !

sorcer 14-09-09 18:26

eu am instalatie clasica . Posibil ce ai tu sa fie mai desteapta.

dumy_walker 14-09-09 22:35

Quote:

Originally Posted by sorcer (Post 2639346)
eu am instalatie clasica . Posibil ce ai tu sa fie mai desteapta.

aa deci.. ai carburatie sa inteleg.. da.. asa da.. :sad:am mai auzit pb cu instalatia GPL si filtru..:sad:a mea.. .. e desteapta.. ca e ultimu tip aparut...:D de'.. si pretu:rolleyes2... so.. :) cred ca o sa fie in regula.:-)

All times are GMT +2. The time now is 09:43.

- Copyright 2026 4Tuning