![]() |
ce inseamna TDI?
am o mare nelamurire in legatura cu initalele TDI... nu stiu ce inseamna...multi zic ca inseamna turbo diesel injection, dar vreau sa aud si parerea altora. daca puteti sa ma ajutati, va multumesc mult ;)
|
Re: ce inseamna TDI?
turbo diesel injection inseamna. TDCI, CDTI etc. inseamna tdi cu common-rail, dar daca nu vezi C-ul nu inseamna ca nu e common-rail.
|
TDI = Turbo-diesel Direct Injection
CDTI = Commonrail Turbo-diesel Direct Injection ~Nautilus |
am si eu o nelamurire , CDI cu TDI, sunt acelasi lucru ? eu cred ca da , TDI fiind doar o denumire patentata de VW.
|
CDI stiam ca era Compressor Diesel Injection..la mercedes
|
Quote:
|
multumesc, acum m-am lamurit....am vazut la unele vw TDI cu toate 3 scrise cu rosu....ce inseamna asta? e o varianta mai puternica?
|
Quote:
|
multumesc;) acum, stiu k nu e ontopic, dar vreau sa stiu dak pot sa pun un V6 TDI de pe vw pasat pe Audi 90...cum sa fac cu cutia si cu radiatorul..../:)
|
deci TDI este brand name AUDI (si cei din grup) CDI este brand name Mercedes, CDTI la opel, DTI la Fiat MultiJet .... etc .... ideea e urmatoarea - totul este acelasi lucru sub alt nume - rampa-comuna de injectie (sub patentul - common-rail) si turbina (compresoarele sunt la benzina) .....
|
Quote:
|
evident ca sunt - difera presiunile, tipurile de turbina (ideea de functionare este aceeasi) numarul de supape pe cilindru, unele folosesc intercooler altele nu ... lista poate continua.
|
TDI are pomp-duse,iar cele comon-rail rampa sferica de injectie.Poti sa cauti pe net google diferentele intre cele 2 tehnologii.Singurul TDI de la VAG care are comon-rail de generatia a 3 e 3.0 TDI.
|
Quote:
|
TDI,in traducere libera:"am luat un motor de pe un tractor,l-am micsorat,si l-am bagat sub capota unui autoturism,obtinand astfel autoturismul care merge cu combustibil agricol".
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:59. |
- Copyright 2026 4Tuning