Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Coltul incepatorului (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului.html)
-   -   Chiar nu ma ajuta nimeni..... (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului/13884-ajuta.html)

claparu 02-03-06 22:47

Chiar nu ma ajuta nimeni.....

De curand mi-am luat un cielo si vreau sa ma apuc sa schimb sistemul ala stock.In primul rand vreau sa ma documentez ca sa fac o treaba buna.Pt asta imi trebuie niste informatii .De accea vreau sa va intreb urmatoarele lucruri:
1.are vreo importanta forma boxelor(ovala sau rotunda)
2.eu in porbagaj nu am loc de subwoofer(am butelie de gaz) si ma gandeam dc se poate pune intre boxe in spate un dif. de subwoofer(mic nu foarte puternic) pt putin bas ca e necesar.Se aude bine?Ati mai vazut?Trebuie amplificat sau se leaga impreuna cu boxele?

Vreau sa va mai cer o parere referitoare la niste dif.Ce ati alege dintre astea trei:Infinity REF9613i SAU DlS 962 macaudio Protector 2.16.

claparu 02-03-06 22:47

Chiar nu ma ajuta nimeni.....

De curand mi-am luat un cielo si vreau sa ma apuc sa schimb sistemul ala stock.In primul rand vreau sa ma documentez ca sa fac o treaba buna.Pt asta imi trebuie niste informatii .De accea vreau sa va intreb urmatoarele lucruri:
1.are vreo importanta forma boxelor(ovala sau rotunda)
2.eu in porbagaj nu am loc de subwoofer(am butelie de gaz) si ma gandeam dc se poate pune intre boxe in spate un dif. de subwoofer(mic nu foarte puternic) pt putin bas ca e necesar.Se aude bine?Ati mai vazut?Trebuie amplificat sau se leaga impreuna cu boxele?

Vreau sa va mai cer o parere referitoare la niste dif.Ce ati alege dintre astea trei:Infinity REF9613i SAU DlS 962 macaudio Protector 2.16.

blak 02-03-06 22:48

DLS

TufY 03-03-06 09:13

infinity/JBL

GYM 03-03-06 09:36

DLS..

cls21b_EVO 03-03-06 12:11

Dls !

vpower16v 03-03-06 13:24

DLS ! dar vezi sa iei d la un dealer autorizat sa nu fie facaturi chinezesti!!!!
http://www.dls.se/english/index.htm k am vb cu un dealer acum 1 luna si refuzase un transport pt k nu erau originale...dar dak sunt originale mergi cu dls....clar..

claparu 03-03-06 22:47

Si despre ideea mea de a pune un dif de subwoofer intre boxe in spate poate cine sa-mi spuna ceva ?Este o miscare buna?A vazut cineva asa ceva?

vpower16v 07-03-06 00:38

Re: Chiar nu ma ajuta nimeni.....

tu vrei sa pui un dif d sub in free air...sa aibe k "incinta" portbagajul nuh..? poi pt treaba asta iti trebuie un subwoofer special gandit d free air...nu orice difuzor e bun pt asa ceva...dls are asa ceva si mai sunt si alte brand uri ...dar iti zic k nu e o idee buna...difurile in free air pot sa sune bine p unele melodii iar p unele aproape deloc...sau ff prost..si plus k subul o sa iti dea peste cap ovalele sau orice difuri vrei tu sa pui p spate pt k este mult mai puternic si o sa ti le distorsioneze rau..ce zic eu k ar fi bine este sa iti ei un sub d 8" sau 10" si sa l pui intr o incinta inchisa si nu ocupa nici mult spatiu..si se va auzi mult mai bine k un free air...eu asa as face...

civic_ex 16-03-06 00:22

cum a a zis vpower16v, nici eu nu ti-as recomanda sa ai un subwoofer free air. unu la mana, va suna nashpa rau de tot pentru ca nu va putea controla conul, din cauza ca nu are incinta, 2 la mana, nu poti sa ii dai multa putere, de obicei daca un subwoofer ii de 300wrms, mai mult de 120-150 in nici un caz nu poti sa ii dai daca e free air.
cat despre forma difurilor, pentru mine conteaza ff mult. Boxele ovale vor distorsiona mai mult decat cele rotunde. Poate nu vei auzi mare diferenta, dar pe hartie, ele distorsioneaza mai mult, si nu vor reproduce frecventele cu aceeasi calitate. Parerea mea , cel putin.

mrc 16-03-06 00:42

eu am pe cielo o pereche de dls-uri r964. pot spune ca sunt multumit de ele si ti le recomand cu caldura. problema mare cu masina asta sunt boxele pe fata, pt ca nu prea ai cum sa pui decat de 10'. cat despre subwofer in cazul in care nu folosesti in mod regulat portbagajul nu vad de ce nu ar intra si un sub in el. oricum si cu sub, tot mai ramane spatiu cam cat in 2 matiz-uri.

totusi daca nu vrei sa pui sub, e indicat sa incerci sa cumperi si un amplificator pentru boxe(evident in cazul in care boxele o merita)

numai bine

civic_ex 16-03-06 04:53

Quote:

Originally Posted by mrc
eu am pe cielo o pereche de dls-uri r964. pot spune ca sunt multumit de ele si ti le recomand cu caldura. problema mare cu masina asta sunt boxele pe fata, pt ca nu prea ai cum sa pui decat de 10'. cat despre subwofer in cazul in care nu folosesti in mod regulat portbagajul nu vad de ce nu ar intra si un sub in el. oricum si cu sub, tot mai ramane spatiu cam cat in 2 matiz-uri.

totusi daca nu vrei sa pui sub, e indicat sa incerci sa cumperi si un amplificator pentru boxe(evident in cazul in care boxele o merita)

numai bine

ampliful pentru boxe ar fi indicat sa il cumperi oricum, nu numai daca nu ai sub.
dupa cum stiti, orice amplif extern, cat de mic o fi el, tot ar trebui sa sune mai bine decat ala din head unit care e built in. Dupa o gramada de amplifuri si cd playere, asta e concluzia mea.

mrc 16-03-06 09:24

civic_ex ai mare dreptate. m-am exprimat un cam ambiguu mai devreme :)

All times are GMT +2. The time now is 12:41.

- Copyright 2026 4Tuning