Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   - Motor Neomologat - (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/136047-motor-neomologat.html)

Alex.KKK 31-07-09 00:57

- Motor Neomologat -

In cazul in care esti oprit de RAR pentru un control amanuntit sau chiar si in cazul in care un agent de circulatie sesizeaza printr-un control ca motorul este diferit de cel din acte ce se intampla?

1.Se aplica aceeasi lege ca pentru Jante,Faruri,si alte chestii neomologate descoperite pe masina? Daca da,imi poate spune cineva cu exactitate ce amenda se primeste? si evident ca este retinut si certificatul.

2.Exista o incadrare speciala pentru depistarea unui motor neomologat pe o masina? Daca da,ce spune ea?

Am cautat in codul rutier si nu am gasit o incadrare speciala,de aceea va cer ajutorul.Rog pareri doar de la oamenii cu adevarat informati sau care au trecut printr-o experienta de genul asta.

Multumesc anticipat !

Alex.KKK 23-09-09 10:51

Re: - Motor Neomologat -

Up! Up!

fiderzen 23-09-09 11:45

motorul este considerat piesa de schimb, deci se da o amenda si se ridica talonul masinii!...simplu

Ford_V6 28-09-09 20:11

Agentul de circulatie nu poate constata nimic ... doar un inginer R.A.R.

raduv92 15-02-11 12:53

Re: - Motor Neomologat - fiderzen

Esti 100% sigur de ceea ce spui pentru ca am auzit 2 variante: a ta, cum ca iti ridica talonul si alta ca ti-ar confisca masina?

Dj_kyd 19-02-11 08:00

Masina nu se poate confisca doar pentru un amarat de motor. Ti se va retine talonul si va trebui sa treci pe la R.A.R. sa iti faci omologarea si sa dai declaratie ca motorul nu a fost furat:-)

White_Dragon 17-03-11 14:14

Dacă mă opreşte R.A.R-ul şi am instalaţie GPL neolologată, imi reţine certificatul de înmatriculare?

SAX1987 17-03-11 14:19

Ce acte trebuie pentru omologarea unui motor ?

Se da o declaratie sau ceva ca motorul are X cmc si ca nu e furat ? sau o factura de la un schrot ?

Da, doar politia impreuna cu RAR ul poate constata ca e alt motor . Bineinteles ca "organul" poate face abuz cum e obisnuit !

Marius 17-03-11 15:02

Unde scrie ca politia doar impreuna cu RAR-ul poate constata ca e alt motor? :shock:
E destul de simplu sa verifice daca seria motorului din certificatul de inmatriculare este identica cu cea de pe motorul masinii.

Dj_kyd 17-03-11 18:46

@Marius
Politaiul poate doar sa iti verifice certificatul, rovigneta, rca'ul si acte de transport(pentru cine trebuie) alt ceva nu are voie sa faca politia... a bien si luminile sa ai functionale altfel risti o amenda si certificat oprit:arrow:

Dj_kyd 17-03-11 18:49

@SAX1987 nu stiu ce acte trebuie pentru omologare motor dar trebuie sa aiba ei acolo la RAR ce ti-ar trebui...

Si dai o simpla declaratie daca nu ai un act doveditor de unde il ai.

@White_Dragon Doar impreuna cu R.A.R. fara ei nu au ce sa caute la tine in masina!;)

GAby645 18-03-11 12:26

@sax iti trebuie factura de montaj de la un service !!
agentul constatator poate sa verifice si seria de la caroserie implicit motor, dar 90% dintre ei nici macar nu stiu unde se afla seriile !!

SAX1987 18-03-11 12:35

Eu eram curios de o chestie !

Daca eu pun 2.5 pe masina si il declar de 2.0 :D Motorul oricum e identic la exterior :shock:

valib 18-03-11 12:56

la RAR se iau aia dupa seria motorului, nu dupa ce declari tu

GAby645 18-03-11 13:37

subscriu , codul motor face diferenta :D

All times are GMT +2. The time now is 00:47.

- Copyright 2026 4Tuning