Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   evacuare (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/135523-evacuare.html)

emylio 28-07-09 00:06

evacuare

daca schimb evacuarea finala la un passat 100cv mai cistig ceva caluti ?

Alex30 28-07-09 18:36

Re: evacuare

Daca schimbi doar finala nu castigi nimic in afara de "zgomot". Daca o schimbi cap-coada nu stiu sa zic...si nu bag mana in foc.

vacuul 29-07-09 19:17

Castigi daca incepi de la galeria de evacuare, daca te intereseaza iti spun si cum.

emylio 29-07-09 19:37

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by vacuul (Post 2521086)
Castigi daca incepi de la galeria de evacuare, daca te intereseaza iti spun si cum.

da ma intereseaza f mult pt ca sint numai 100cp si nu ar strica inca citiva. si miar place sa iasa cam asa dar problema e ca partea dreapta la passat este situat rezervorul ce credeti se poate sau nu prea merita

vacuul 29-07-09 20:03

Ceea ce ai vrea tu se foloseste la modelele in care motorul incepe cu litera V (V6, V8). La foarte multi am vazut tobe extra mari cu evacuare dubla ca la audi cel din poza, problema e ca le'au pus pe motoare mici, in baia mare circula un matiz gri care suna ca un tanc, nu am putut studia masina ca mergea tipul cu viteza, dar cred ca folosea o toba care se pune la modele de peste doi litri, daca faci si tu asa atunci nu castigi putere c pierzi, o sa fie sesizabil in turatiile mici unde vei ramane fara cuplu. Toba e calculata sa elimine gazele arse la o anumita presiune, daca maresti teava de evacuare nu o sa mai aiba presiune iar evacuarea va deveni ineficienta. Ce ai putea sa faci sa castigi maximum de putere numai din evacuare e costisitor deoarece ar trebui sa incepi de la galeria de evacuare. Fiecare teava de la fiecare camera de ardere trebuie sa fie cat mai lunga si cele patru tevi sa se uneasca cat mai departe de motor, preferabil unde intra downpipe'ul sub masina, asta in cazul in care masina este aspirata, la masinile supraalimentate cu aer cu dispozitive de gen turbo galeria de evacuare este cat se poate de scurta si lipsita de valuri ca gazele sa ajunga cat mai repede la turbina iar downpipe'ul turbienei de cele mai multe ori e de 75mm ca sa nu intervina un anume "back pressure" ce inseamna ca gazele sa ramana in teava si sa incetineasca rotorul de turbina. La motorul aspirat e cel mai bine sa ai si o anume presiune in evacuare, fiecare masina este calculata, cate gaze emana si la aceste date se poate afla diametrul optim de teava pt. evacuare, prin catalizator e ingreunat fluenticitatea gazelor mai ales daca este una veche, aici poti opta la un catalizator sport sau sa renunti la ea, dar vei avea probleme la r.a.r. Toba finala e bine sa iti iei unu calculat pentru capacitatea cilindrica a masinii tale. Sunt multe de spus si prea putin loc. Sper ca te'am ajutat un pic.

emylio 29-07-09 20:14

Quote:

Originally Posted by vacuul (Post 2521182)
Ceea ce ai vrea tu se foloseste la modelele in care motorul incepe cu litera V (V6, V8). La foarte multi am vazut tobe extra mari cu evacuare dubla ca la audi cel din poza, problema e ca le'au pus pe motoare mici, in baia mare circula un matiz gri care suna ca un tanc, nu am putut studia masina ca mergea tipul cu viteza, dar cred ca folosea o toba care se pune la modele de peste doi litri, daca faci si tu asa atunci nu castigi putere c pierzi, o sa fie sesizabil in turatiile mici unde vei ramane fara cuplu. Toba e calculata sa elimine gazele arse la o anumita presiune, daca maresti teava de evacuare nu o sa mai aiba presiune iar evacuarea va deveni ineficienta. Ce ai putea sa faci sa castigi maximum de putere numai din evacuare e costisitor deoarece ar trebui sa incepi de la galeria de evacuare. Fiecare teava de la fiecare camera de ardere trebuie sa fie cat mai lunga si cele patru tevi sa se uneasca cat mai departe de motor, preferabil unde intra downpipe'ul sub masina, asta in cazul in care masina este aspirata, la masinile supraalimentate cu aer cu dispozitive de gen turbo galeria de evacuare este cat se poate de scurta si lipsita de valuri ca gazele sa ajunga cat mai repede la turbina iar downpipe'ul turbienei de cele mai multe ori e de 75mm ca sa nu intervina un anume "back pressure" ce inseamna ca gazele sa ramana in teava si sa incetineasca rotorul de turbina. La motorul aspirat e cel mai bine sa ai si o anume presiune in evacuare, fiecare masina este calculata, cate gaze emana si la aceste date se poate afla diametrul optim de teava pt. evacuare, prin catalizator e ingreunat fluenticitatea gazelor mai ales daca este una veche, aici poti opta la un catalizator sport sau sa renunti la ea, dar vei avea probleme la r.a.r. Toba finala e bine sa iti iei unu calculat pentru capacitatea cilindrica a masinii tale. Sunt multe de spus si prea putin loc. Sper ca te'am ajutat un pic.

da te inteleg dar eu nu vreau sa imi sune masina hai sa zicem ca cp nu o sa cistig vreau doar dizainul exact cum e la passatul ala din foto

vacuul 29-07-09 20:37

aaa, atunci vorbesti cu Dani, iti face un Y si iti pui doua tobe si noapte buna.

Geo_ZGA 01-08-09 08:57

Nu "trebuie" sa fie nimic in nici un fel... "teava cat mai lunga" sau "toba pt motor de N cmc". Totul se calculeaza in functie de masina. Supradimensionarea nu face decat sa scada performantele.
Toba finala = 0. Nu castigi decat sunet. Nu trebuie sa fie o toba mare ca sa faca galagie, poate fi una mica si fara site.
Daca vrei sa castigi putere si cuplu, schimbi toata evacuarea... galerie (serpi), diametru marit al tevii, tobe direct-flow.
Si pt aspect ca in poza cu "audi" (de fapt e vw passat), o solutie se poate gasi, fara sa fie nevoie de 2 tobe finale, sau un traseu dublu de la galerie. Cel mai simplu mod la care ma gandesc acum ar fi ca de la toba finala sa mai iasa o teava spre dreapta.

UFOMEDIA 11-08-09 16:58

am si eu o intrebare...e TDI sau benzina masina ta???

emylio 12-08-09 13:28

Quote:

Originally Posted by UFOMEDIA (Post 2550724)
am si eu o intrebare...e TDI sau benzina masina ta???

buna masina mea este vw passat tdi 2004

UFOMEDIA 12-08-09 17:16

in cazul asta....
1. nu o sa iti creasca performantele DELOC
2. o sa se auda fff putin, daca ii scoti si cataliztor atunci o sa se auda putin mai tare...cauta pe youtbe TDI EXHAUST si ai sa vezi ca nu faci mare lucru, la masina mea am scos finala complet (cat-back) si se aude putin...

pentru performante iti recomand ciptuning...atunci o sa ai o crestere mare de putere, adica de la 100-101 CP la 135-140CP si cuplul de la 240Nm la 300Nm, pret membru 250 euro - 10% = 225 euro

sincer asta e recomandarea mea

bluey 12-08-09 18:50

Quote:

Originally Posted by UFOMEDIA (Post 2553340)
in cazul asta....
1. nu o sa iti creasca performantele DELOC
2. o sa se auda fff putin, daca ii scoti si cataliztor atunci o sa se auda putin mai tare...cauta pe youtbe TDI EXHAUST si ai sa vezi ca nu faci mare lucru, la masina mea am scos finala complet (cat-back) si se aude putin...

pentru performante iti recomand ciptuning...atunci o sa ai o crestere mare de putere, adica de la 100-101 CP la 135-140CP si cuplul de la 240Nm la 300Nm, pret membru 250 euro - 10% = 225 euro

sincer asta e recomandarea mea

Asta inseamna 40%
Pe masurate??? :D

UFOMEDIA 12-08-09 21:04

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 2553581)
Asta inseamna 40%
Pe masurate??? :D

nu vreau sa fim offtopic, asa ca am sa te rog sa continuam prin PM discutia daca vrei

da...inseamna 40%, dar nu vad unde ar fi o problema atata timp cat nu sunt afectare alte componente.se poate resofta la valoare asta fara probleme sau se poate mai sus, cu inlocuire de turbo, injectoare, ambreiaj s.a.m.d sau mai jos....depinde si de ce doreste posesorul masinii

All times are GMT +2. The time now is 12:16.

- Copyright 2026 4Tuning