![]() |
Opel Astra F vs. Opel Kadett
Printr-o imprejurare, nu mai conteaza exact care, am acceptat o provocare din partea cuiva are are un Kadett :
- dupa spusele lui are ~65 cai, fabricat 1988, cutie in 4 trepte (standard era in 5 trepte; nu ma pricep la mecanica asa ca nu ma certati prea tare daca gresesc), ~800 kg - fara alte modificari la motor Eu am o Astra F Si - ~75 cai, fabricat 1983, 1090 kg - fara alte modificari la motor Care credeti ca invinge intr-o cursa pe 1-1,5 km, drum drept? Stiu, cel mai simplu raspuns ar fi: "bagati gaz si vedeti cine castiga", dar am o problema la masina si nu as vrea sa fac cursa pana nu o rezolv. Va intreb pentru ca majoritatea prietenilor care stiu despre asta, zic ca nu am nici o sansa. Care sunt primele etape in modificarea motorului unei masini? Nu am cunostinte in mecanica decat in linii generale, dar sunt dispus sa invat mereu cate ceva, asa ca probabil o sa cer mereu explicatii suplimentare la eventualele denumiri de componente, etc ps: pe cei care ofera un pronostic la Astra F vs Kadett ii rog sa argumenteze alegerea. |
Re: Opel Astra F vs. Opel Kadett
Vin cu ceva modificari. Stiam gresit unele date. Masina mea (Opel Astra F Caravan) are 101 cp - 74 kw
|
Adica ne intrebi daca o masina de 101 cai invinge una de 65 de cai pe 1500 de metri?Nu sunt un expert, insa cred ca o sa castigi tu cu astra...deci ai cu 300 de kg in plus, pe o distanta asa mare o sa castigi.
parerea mea |
tocmai de asta am si pus conditia sa fie pe 1-1,5km. Pe distanta mica cred k ma bate.
|
pe distanta foarte mica te bate...insa la o distanta asa mare nu are sanse
|
sunt foarte multe de spus !
conteaza daca Kadett-ul are: - carburator sau injectie? - cutie lunga sau scurta? - ce motor are ? in schimb masina ta 1,6 (X16XEL) cu 101 Cai are cutie F13, cu rapoarte scurte... acel motor e "sugator" de ulei... si fii sigur ca nu mai e in mintile lui... cat despre modificari... ai multe de invatat... search pe forum... |
motorul meu este 8v - C16SE - 101 cp (multipunct), am uitat sa precizez, nu X16XEL 16v care tot 101 cp are :). Dar totusi se potriveste ce ai zis u ca e "sugator" de ulei, trebuie sa completez cam des ulei ~2 luni. In mod normal (schimb viteza la 2800-3000 rpm) la 100km/h am deja viteza a 4-a, cred k la asta te refereai ca are rapoarte scurte, nu?
la respectivul kadett am inteles ca se duce cu a 2-a pana aproape de 100km/h. Are montata o cutie in 4 trepte, iar cutia originala a ei era in 5 trepte. Am sa ma interesez exact ce motor are si dak e pe injectie sau carburator, iar cutia dak e lunga sau scurta nush exact la ce te referi:oops: |
date noi:)
motorul lui este pe injectie (monopunct), motor de 1,4 ps: motorul este schimbat de pe alta masina din 91' |
ma gandesc ca ar fi C14NZ, cel de 60 de cai...
|
astra F 1983:))
|
da, am gresit, e 1993 :)
|
Eu am un kadett din 89 cu motor de 1,2 si 4 trepte.
Viteza maxima care a fost atinsa este de 155 adik: 1-50 2-90 3-120 4-155 Poti sa incerci sa vezi care pe care face si ne dai si noua un raspuns. |
| All times are GMT +2. The time now is 12:13. |
- Copyright 2026 4Tuning