![]() |
Banda vopsea pe cauciuc
Am vazut la cateva masini banda alba pe cauciuc - oldschool style
http://carphotos.cardomain.com/ride_...0003_large.jpg m-ar interesa cu ce as putea vopsi cauciucul ca sa fie rezistent - eventual o vopsea "organica?!" care sa adere la cauciuc si sa nu il distruga / sa nu se duca. am inteles ca ar fi si varianta de cauciucuri vopsite din fabrica asa doar ca nu gasesc ptr matiz / nu se merita in mom de fata ptr ca anvelopele sunt bune |
Re: Banda vopsea pe cauciuc
Pai e vopsea cauciucata cum ar fi cea cu care se fac marcajele de pe asfalt
Dar parerea mea e ca nu o sa arata bine daca le vopsesti Am mai vazut o masina cu anvelopele vopsite alb era un ford parca |
VOPSEA CAUCIUCATA??? wtf? prima data cand aud :)) vopsea acrilica vrei sa spui. si da asta e singura care tine la intemperiile si stresul aduse cauciucului. poti gasi mai multe culori daca vrei.
|
cat de sigur esti ca e vopsea acrilica ?
eu vreau alb ca ar da un look retro matizanului meu. trebuie dat cu ceva inainte ? inafara de spalat frumos. |
Quote:
skimpy : daca chiar faci cauciucurile albe banuiesc ca vei vopsii capacele negre nu ? |
bineinteles.
momentan am vopsit jantele de tabla. adun sfaturi, caut un photoshopist. daca MIE imi place cum arata atunci voi lua capacele in casa + smirghel + spray negru mat si asta e ;) |
1. Cauciucurile "whitewall" originale din anii' 30-'60 aveau o suprafata expusa de cauciuc alb si o "banda de rulare" neagra, iar mai tarziu o suprafata de cauciuc alb laminata in timpul constructiei cauciucului
2. In prezent exista cauciucuri whitewall de vanzare la unele companii care se ocupa cu restaurarea masinilor clasice, dar nici unul dintre aceste modele nu e radial si nu e capabil de performantele unui cauciuc modern 3. Vopseaua, indiferent de compozitia ei, te va tine cel mult 1-2 saptamani inainte de a fi necesara o reaplicare. Am incercat cu marker pentru scrisul de pe cauciucuri si a tinut exact 2 spalari :) ~Nautilus |
1 Attachment(s)
Cel mai bine cumperi de pe eBay whitewall insert
|
tind sa cred ca exista totusi o vopsea care sa tina.
nu am gasit whitewall inserts de 13 :P |
1 Attachment(s)
Vopsea speciala gasesti tot pe eBay. Numai sa cauti :P :-)
P.S: nu stiu daca exista vreo vopsea, oricare ar fi ea, dar nu speciala pentru asa ceva, sa-ti reziste. |
am gasit ceva de genul.
http://www.mbzponton.org/valueadded/other/tirepaint.htm dar in Romania care ar fi echivalentul. ... am gasit si echivalentul unei "white tire paint" - un cauciuc lichefiat alb care adera la cauciuc. http://www.mbzponton.org/valueadded/...ne_article.pdf LE: am sunat la EMEX ptr o asa zisa vopsea clorcauciuc cu proprietati exact ptr ce imi trebuie mie. agentul de vanzari mi-a spus ca e ok vopseaua doar ca nu adera la cauciuc. orice altceva mai putin cauciuc. fiind producator roman, e foarte posibil sa fie si alte firme care produc si sa gasesc ceva pentru nevoile mele. |
Si pe mine ma intereseaza subiectul, daca aflati informatii noi. Eu am gume pe 15, am incercat si cu vopsea acrilica, si cu marker, dar nimic nu a tinut cum trebuie.
|
pai da si tu o fuga prin magazinele de vopseluri. ca eu am intrebat si singura recomandare MAI plauzibila pana acum a fost vopseaua clor-cauciuc, dar cei de la emex au spus ca nu ar rezista la deformari.
din miile de useri chiar nu stie nimeni ?! si nu ma poate ajuta nimeni cu un sfat? ce vopsea echivaleaza cu whitewall paint`ul de-l vand americanii la borcan ?! |
ai rezolvat ceva pana la urma?
|
NU exista asemenea vopsea care sa tina.
Cauciucul se deformeaza datorita vitezei,caldurii,gropilor,samd deci o sa crape cat s-o lipii ea de cauciuc asta in caz ca gasesti vopsea plastica ca cea de la marcajele auto. In al doilea rand daca nu gasesti asemenea vopsea,cealalta se va curata rapid si va trebui sa faci o aplicare in fiecare dimineata ca sa arate bine toata ziua. Inserts daca gasesti e cel ma corect. Sau o idee desii nu cred ca se gaseste asa ceva.Un fel de inlocuitor pt inserts.Un fel de material plastic pe care sa-l poti lipii de guma poate la o vulcanizare ceva. |
| All times are GMT +2. The time now is 17:15. |
- Copyright 2026 4Tuning