Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Maserati Granturismo S vs. Aston Martin V8 Vantage (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/127542-maserati-granturismo-vs-aston-martin-v8-vantage.html)

Evoluzione 07-06-09 13:54

Maserati Granturismo S vs. Aston Martin V8 Vantage

14 Attachment(s)
Maserati Granturismo S

Motor: V8, 32v, 4691 cc
Putere: 440 cp @ 7000 tr/min
Cuplu: 490 Nm @ 4750 tr/min
Transmisie: Spate, cutie 6 trepte robotizata

Dimensiuni (Lungime, largime, inaltime. In m.): 4,88/1,91/1,35
Rezervor/portbagaj: 90 l/260 dmc
Greutate: 1880 Kg

Viteza maxima: 295 km/h
0 la 100 km/h: 4,9 s
Consum mixt: 16,2 l/100 Km

Pret: 129 407 EUR

+ Sound, patru scaune incapatoare, personalitate
- Extravaganta, calitatea unor plasticuri, sportivitate excesiva

Aston Martin V8 Vantage

Motor: V8, 32v, 4735 cc
Putere: 426 cp @ 7300 tr/min
Cuplu: 470 Nm @ 5000 tr/min
Transmisie: Spate, cutie 6 trepte robotizata

Dimensiuni (Lungime, largime, inaltime. In m.): 4,71/1,87/1,27
Rezervor/portbagaj: 80 l/300 dmc
Greutate: 1630 Kg

Viteza maxima: 288 km/h
0 la 100 km/h: 4,9 s
Consum mixt: 13,9 l/100 Km

Pret: 119 350 EUR

+ Design discret, calitatea interiorului, pret
- Interior auster, lipsa de sportivitate, doua locuri

carutasu 07-06-09 14:08

Re: Maserati Granturismo S vs. Aston Martin V8 Vantage

Eh, cred ca e cel mai dat dracului versus de pina acum....un Maseratti contra unui Aston.E greu, greu, greu.Sunt 2 bibelouri capodoperadin care nu as sti pur si simplu ce sa aleg, decat prin datul cu banul.Am votat Aston , in principal ca e primul la alfabet :)) , dar si pentru ca din cate am vazut ofera un oarecare plus de confort interior.In rest....diferente mult prea mici.

C63 AMG 07-06-09 14:22

Hai sa fim seriosi, nu e mai sportiv Maserati-ul decat Aston-ul. N-are cum, e mult mai mare si mai greu. Maserati-ul se incadreaza dupa cum ii spune si numele la categoria "Grand Tourer", pe cand aston e o masina sport veritabila. In plus daca am inteles eu bine acest Vantage concureaza cu modelele 911 de la porsche, sau cu audi R8, nicidecum cu maserati, care e cu totul alt gen de masina..

Prin urmare, daca ar fi sa aleg intre cele doua strict pentru "the driving experience", si nu pentru alti factori cum ar fi spatiul interior sau confortul, as alege cu siguranta aston, si cred ca oricine ar face la fel.

Evoluzione 07-06-09 15:09

Am postat versusul asta pentru ca mi sa parut foarte interesant un comparativ intre aceste doua masini in revista L'Automobile Magazine. Tot ce am scris este extras din reportaj. Nu am inventat nimic din ce e scris acolo. Asta a fost scos in iveala in reportaj, Maserati e mai sportiv si mai brutal decat Aston-ul care e mai bland.

Dripci 07-06-09 15:59

Maserati cu greutatea, consola centrala si volanul lui Aston :D

LE: de unde diferenta aia de consum asa mare ? :\ Diferenta dintre motoare nu e chiar asa mare...

johhny 08-06-09 12:57

un versus potrivit zic eu, aleg maserati pentru performante si aston pentru aspect exterior cat si interior...

Sasha 08-06-09 18:39

sincer nu am ce sa aleg...imi plac la nebunie ambele masini... si ca design si ca perfomante !!! Pt mine un mare + pe care il are Granturismo S fata de Vantage ar fi interiorul cu 4 locuri ... Deci nu am votat nimic !!! Doua masini extraodinare !!!

laur_nsl 13-07-09 13:03

aston martin v8 vantage- cel mai frumos sunet de v8 ever. plus ca imi place mai mult dacat masserati la aspect. destul de stransa lupta

adrian78bmw 15-07-09 22:41

hmmmmmm foarte greu de ales la design un mic plus pentru maseratti dar pentru interior si sunetul motorului 2-1 castiga aston dar amandoua sunt superbe..personal as fi preferat sa fii fost maseratti cu 2 locuri locurile din spate sunt inutilizabile si pentru 4 locuri exista Quattroporte

_anaconda_ 19-07-09 23:56

Exterior - Maseratti
Interior - Aston

Cred ca as merge pe Aston.

PS: E doar o vaga impresie de-a mea sau spatele la Maseratti seamana ceva cu ala de pe A5 ? :rolleyes2

Evoluzione 20-07-09 15:35

A5 a aparut in 2007, Granturismo in 2006... Daca consideram ca cineva copiaza (cea ce nu cred), cine copiaza pe cine, logic?

PS. In Granturismo sunt 4 locuri incapatoare! (referitor la ce a spus adrian78bmw) si chiar stiu un nene la mine in oras care foloseste GT-S ca masina zilnica, face cumparaturi, duce copii la scoala cu ea...

cheet 21-07-09 10:46

Aici si diferenta intre ele, maseratiul poate fi folosit zilnic, la drumuri lungi e mai confortabila fiind un tourer, banuiesc. Din ce am vazut live maseratiul are o prezenta mai .... impunatoare

Vampirel_Boy 22-07-09 11:43

Clar Maserati...numai pt sunetul ala as cumpara o

All times are GMT +2. The time now is 04:47.

- Copyright 2026 4Tuning