Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Subwoofere (https://forum.4tuning.ro/390-subwoofere.html)
-   -   alegere 2 woofere urgent!!! (https://forum.4tuning.ro/390-subwoofere/126815-alegere-2-woofere-urgent.html)

zeusrazvy 02-06-09 22:01

alegere 2 woofere urgent!!!

ce sa aleg intre :
2*alpine type R 12"
2*kicker l7 750 rms 12"
2*jbl p1224 12"
sau... alte variante carere sa sune bine :D sariti urgent va rog cu idei ca trebuie sa cumpar la sfarsitu saptamanii

Stage1 03-06-09 00:06

Re: alegere 2 woofere urgent!!!

2*alpine type R 12" daca vrei ambele, SPL si SQ .
2*kicker l7 750 rms 12" daca vrei mai mult SPL si mai putin SQ.
2*jbl p1224 12" pentru SQ si mai putin SPL.
2*GZ Radioactive GZRW 30SPL daca vrei ambele, SPL si SQ.

Am avut ocazia sa le ascult pe toate, personal as merge pe alpine(usor de ,,scris" cand vine vorba de alegeri); daca as face un clasament ar fi astfel:
1) Alpine
2) GZ
3) Kicker
4) JBL
TOATE modele de mai sus fac parte din categoria ,,preferatelor" mele(clasamentul mediu), sunt foarte reusite si fiecare are ceva de spus in categoria de performante, ma bucur ca nu trebuie sa aleg personal intre ele.
Ce pot sa zic, gusturile nu se discuta, alegerea iti apartine(oricare ai alege la urma urmei, ai ales un ,,castigator").

zeusrazvy 03-06-09 19:59

Quote:

Originally Posted by Stage1 (Post 2376295)
2*alpine type R 12" daca vrei ambele, SPL si SQ .
2*kicker l7 750 rms 12" daca vrei mai mult SPL si mai putin SQ.
2*jbl p1224 12" pentru SQ si mai putin SPL.

Am avut ocazia sa le ascult pe toate, personal as merge pe alpine(usor de ,,scris" cand vine vorba de alegeri); daca as face un clasament ar fi astfel:
1) Alpine
2) GZ
3) Kicker
4) JBL
TOATE modele de mai sus fac parte din categoria ,,preferatelor" mele(clasamentul mediu), sunt foarte reusite si fiecare are ceva de spus in categoria de performante, ma bucur ca nu trebuie sa aleg personal intre ele.
Ce pot sa zic, gusturile nu se discuta, alegerea iti apartine(oricare ai alege la urma urmei, ai ales un ,,castigator").

multumesc pentru sfaturi.. intrebarile mele pentru tine sunt: kickeru se aude mai tare ca un alpine? am auzit un kicker si suna foarte tare ca volum ma refer adica scutura masina si chestii de genul alpine ul ar face la fel? si in legatura cu gz radioactivele.. am amplif la 1 ohm 2 radioactive ar fi la 2 ohmi amplif am :http://www.soft-vision.ro/en/product...fier-1800W-RMS multumesc de sfaturi daca se mai poate inca un pic de ajutor ar fi ideal pentru ca pana luni vreau wooferu
later edit: radioactivele ar suna la fel de tare ca si kickerele dar ar coborâ mai jos ? vreau undeva la 32 hz sa fie un bas frumos si tare

zeusrazvy 03-06-09 20:09

ampliful meu ar fi ok in 0.5 ohmi? e foarte grea alegerea ma enerveaza...diferenta de pret intre kicker si alpine respectiv gz este justificata?

Stage1 03-06-09 21:50

Quote:

ampliful meu ar fi ok in 0.5 ohmi? e foarte grea alegerea ma enerveaza...diferenta de pret intre kicker si alpine respectiv gz este justificata?
Amplifu. este foarte ok.
Nu, diferenta nu este justificata.
Quote:

kickeru se aude mai tare ca un alpine?
Da (nu cu mult, aproximativ 1-2 db)
Quote:

si suna foarte tare ca volum ma refer adica scutura masina si chestii de genul alpine ul ar face la fel?
Da.
Quote:

2 radioactive ar fi la 2 ohmi
2 radioactive ar insemna sa legi 4 bobine de 2 ohmi = 0.5 ohmi sau poate mai indicat sa legi pt. 2.5 ohmi, incerci sa vezi cum iti place mai mult.
Quote:

radioactivele ar suna la fel de tare ca si kickerele dar ar coborâ mai jos ? vreau undeva la 32 hz sa fie un bas frumos si tare
Radioactive NU ar suna la fel de tare, insa ar cobora mai jos (reda mai bine 32hz).

zeusrazvy 03-06-09 22:23

Quote:

Originally Posted by Stage1 (Post 2379066)
Amplifu. este foarte ok.

Da.

2 radioactive ar insemna sa legi 4 bobine de 2 ohmi = 0.5 ohmi sau poate mai indicat sa legi pt. 2.5 ohmi, incerci sa vezi cum iti place mai mult.

Radioactive NU ar suna la fel de tare, insa ar cobora mai jos (reda mai bine 32hz).

multumesc foarte frumos de toate sfaturile sper sa fac alegerea cea buna... type R mi se par cel mai ok si cele mai echilibrate din tot ce miai zis mai sus sper sa fie bine

Stage1 03-06-09 22:57

Quote:

multumesc foarte frumos de toate sfaturile sper sa fac alegerea cea buna... type R mi se par cel mai ok si cele mai echilibrate din tot ce miai zis mai sus sper sa fie bine
Cu placere, daca vrei proiectam si boxa pentru ele.
Incinta 200 L cu 2 tuburi reflex de 40 mm pe 360 mm, respectiv 300 mm adancime. Grija cum construiesti boxa, am postat mai devreme o schema simpla dar eficienta, tu trebuie in loc de 1 tub(schema originala) sa pui 2. Vei fi multumit, iti garantez, mai ales daca-ti place sa asculti gama de frecvente joase(foarte joase).

Spor la treaba

Lil' D 03-06-09 23:18

Acordaj la 35hz si frecvente foarte joase nu au de-a face una cu alta.

Quote:

Indiferent de nici un alt factor extern ?

Stage1 03-06-09 23:31

Quote:

Indiferent de nici un alt factor extern ?
Ce treaba au factorii externi cu puterea sonora teoretica a 2 difuzoare ? (sa nu incurcam niste lucruri, boxa si ambientul ies din discutie cand comparam 2 difuzoare la putere, capacitate, randament etc).
Daca ar fi sa luam practic, nimeni nu poate stabilii o diferenta calculabila si dovedibila.

Quote:

Acordaj la 35hz si frecvente foarte joase nu au de-a face una cu alta.
Vorbim in termeni de oameni ,,normali", acum poate este numai parerea mea, dar eu consider 35 hz o frecventa joasa(foarte joasa pentru muzica, ei, acum ca nici nu prea exista muzica care sa puna accent pe 30 hz in mod special e partea 2-a, tocmai din aceste motive eu consider ca este INUTIL intr-o masina cu sistem doar pentru auditie proprie sa cobori sub 35 hz). Cel putin eu daca ascult cateva zeci de minute(ore) in masina 35 hz, ma doare capu cateva ore bune, ca ma zguduie de-mi iasa ceara din urechi, nu mai luam in considerare (poate sunt eu mai sensibil).

P.S logic, incintele inchise redau si sub 35, poate chiar 20 hz, dar la ce nivel sonor? ORICE difuzor(subwoofer) este capabil sa redea toata gama de frecvente joase-foarte joase (intrebarea este la ce presiune sonora)

B.O.V. 04-06-09 23:12

Quote:

Originally Posted by Stage1 (Post 2376295)

la ce te referi cand zici SQ?
daca vorbim de SQ (competie audio, calitate) o sa sune trist.

Stage1 04-06-09 23:24

Quote:

la ce te referi cand zici SQ?
Poate inseamna si redarea unor frecvente joase ceva mai bine decat restul traducatoarelor.
Quote:

daca vorbim de SQ (competie audio, calitate) o sa sune trist.
Recomanzi ceva mai bun decat cele mentionate mai sus la acelasi pret ?

B.O.V. 04-06-09 23:40

difu nu e stralucit pe muzica. (opinia mea)
ori doar pentru ca atinge o frecventa asta e praf in ochi ca nu asculti tonuri sinus asculti melodii

Stage1 04-06-09 23:47

Quote:

difu nu e stralucit pe muzica. (opinia mea)
ori doar pentru ca atinge o frecventa asta e praf in ochi ca nu asculti tonuri sinus asculti melodii
Dupa opinia mea, reda destul de ok, daca ar fi sa-mi spun si eu punctul de vedere, GZRW 12XS-AL suna mai clar, dar duce lipsa de putere, putere care varianta SPL o are, desigur cu sacrificiul calitatii(existenta la urma urmei). Raman la opinia mea, raport pret/calitate, nu gasesti ceva mai bun decat cele mentionate mai sus.

Lil' D 05-06-09 08:45

Quote:

Originally Posted by Stage1 (Post 2379456)

Vorbim in termeni de oameni ,,normali", acum poate este numai parerea mea, dar eu consider 35 hz o frecventa joasa(foarte joasa pentru muzica, ei, acum ca nici nu prea exista muzica care sa puna accent pe 30 hz in mod special e partea 2-a, tocmai din aceste motive eu consider ca este INUTIL intr-o masina cu sistem doar pentru auditie proprie sa cobori sub 35 hz). Cel putin eu daca ascult cateva zeci de minute(ore) in masina 35 hz, ma doare capu cateva ore bune, ca ma zguduie de-mi iasa ceara din urechi, nu mai luam in considerare (poate sunt eu mai sensibil).

P.S logic, incintele inchise redau si sub 35, poate chiar 20 hz, dar la ce nivel sonor? ORICE difuzor(subwoofer) este capabil sa redea toata gama de frecvente joase-foarte joase (intrebarea este la ce presiune sonora)

Om foarte normal sunt :P

35hz suna peaky fara egalizare, aproape ca un one-note wonder si nu lucreaza jos. Nu face ce ii trebuie lui Razvan. Am ascultat ce asculta el si am vazut ce vrea de la sub ;)
Exista suficienta muzica care are continut sub 30hz si face mult raspunsul acolo pentru perceptia generala.

Cat despre dureri de cap cu acordajul de 35hz e normal, din cauza ca urechile sunt mai sensibile pe masura ce urci in frecventa. Poate ai prins Volvo-ul alb la Log tuning anul trecut...era acordat la 31hz pentru muzica si tot era peaky si nu cobora chiar pana unde trebuie.

blak 05-06-09 08:57

Quote:

Amplifu. este foarte ok.

.

Sunt curios de unde stii ca diferenta este de 1-2db? Pentru ca eu le-am testat pe toate cele mentionate mai sus...si seriile noi si vechi si inca nu pot sa ma pronunt...

All times are GMT +2. The time now is 04:50.

- Copyright 2026 4Tuning