![]() |
alegere 2 woofere urgent!!!
ce sa aleg intre :
2*alpine type R 12" 2*kicker l7 750 rms 12" 2*jbl p1224 12" sau... alte variante carere sa sune bine :D sariti urgent va rog cu idei ca trebuie sa cumpar la sfarsitu saptamanii |
Re: alegere 2 woofere urgent!!!
2*alpine type R 12" daca vrei ambele, SPL si SQ .
2*kicker l7 750 rms 12" daca vrei mai mult SPL si mai putin SQ. 2*jbl p1224 12" pentru SQ si mai putin SPL. 2*GZ Radioactive GZRW 30SPL daca vrei ambele, SPL si SQ. Am avut ocazia sa le ascult pe toate, personal as merge pe alpine(usor de ,,scris" cand vine vorba de alegeri); daca as face un clasament ar fi astfel: 1) Alpine 2) GZ 3) Kicker 4) JBL TOATE modele de mai sus fac parte din categoria ,,preferatelor" mele(clasamentul mediu), sunt foarte reusite si fiecare are ceva de spus in categoria de performante, ma bucur ca nu trebuie sa aleg personal intre ele. Ce pot sa zic, gusturile nu se discuta, alegerea iti apartine(oricare ai alege la urma urmei, ai ales un ,,castigator"). |
Quote:
later edit: radioactivele ar suna la fel de tare ca si kickerele dar ar coborâ mai jos ? vreau undeva la 32 hz sa fie un bas frumos si tare |
ampliful meu ar fi ok in 0.5 ohmi? e foarte grea alegerea ma enerveaza...diferenta de pret intre kicker si alpine respectiv gz este justificata?
|
Quote:
Nu, diferenta nu este justificata. Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Incinta 200 L cu 2 tuburi reflex de 40 mm pe 360 mm, respectiv 300 mm adancime. Grija cum construiesti boxa, am postat mai devreme o schema simpla dar eficienta, tu trebuie in loc de 1 tub(schema originala) sa pui 2. Vei fi multumit, iti garantez, mai ales daca-ti place sa asculti gama de frecvente joase(foarte joase). Spor la treaba |
Acordaj la 35hz si frecvente foarte joase nu au de-a face una cu alta.
Quote:
Indiferent de nici un alt factor extern ? |
Quote:
Daca ar fi sa luam practic, nimeni nu poate stabilii o diferenta calculabila si dovedibila. Quote:
P.S logic, incintele inchise redau si sub 35, poate chiar 20 hz, dar la ce nivel sonor? ORICE difuzor(subwoofer) este capabil sa redea toata gama de frecvente joase-foarte joase (intrebarea este la ce presiune sonora) |
Quote:
daca vorbim de SQ (competie audio, calitate) o sa sune trist. |
Quote:
Quote:
|
difu nu e stralucit pe muzica. (opinia mea)
ori doar pentru ca atinge o frecventa asta e praf in ochi ca nu asculti tonuri sinus asculti melodii |
Quote:
|
Quote:
35hz suna peaky fara egalizare, aproape ca un one-note wonder si nu lucreaza jos. Nu face ce ii trebuie lui Razvan. Am ascultat ce asculta el si am vazut ce vrea de la sub ;) Exista suficienta muzica care are continut sub 30hz si face mult raspunsul acolo pentru perceptia generala. Cat despre dureri de cap cu acordajul de 35hz e normal, din cauza ca urechile sunt mai sensibile pe masura ce urci in frecventa. Poate ai prins Volvo-ul alb la Log tuning anul trecut...era acordat la 31hz pentru muzica si tot era peaky si nu cobora chiar pana unde trebuie. |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 04:50. |
- Copyright 2026 4Tuning