![]() |
Sistemul GPS poate esua in urmatorii ani
1 Attachment(s)
Un raport al guvernului american atrage atentia ca sistemul GPS este in pericolul de a nu mai functiona corespunzator in urmatorii ani.
Pentru majoritatea soferilor din lumea civilizata GPS-ul a devenit ceea ce Google este pentru internet. Sunt foarte putini proprietari de masini care isi mai amintesc de vremurile de inaintea GPS-ului. Chiar daca in Romania fenomenul nu a luat inca o amploare de proportii, in Statele Unite si tarile Europei Occidentale aplicatia este utilizata de majoritatea participantilor la trafic. Spre exemplu, parintii folosesc GPS-ul pentru a-si controla adolescentii soferi, guvernele il folosesc pentru a monitoriza activitatea anumitor persoane, soferii il folosesc orbeste. GPS-ul este un sistem de sateliti aflat in administrarea Departamentului american de Aparare. Institutia americana avea programata o revizie generala a sistemului de sateleti in anul 2013, dar se pare ca nu mai exista buget pentru asa ceva. Americanii au nevoie de o suma de 6 miliarde de dolari pentru a schimba echipamentul care permite programului GPS sa functioneze. Mai mult, intarzierea schimbarii satelitilor care fac in acest moment GPS-ul sa functioneze va duce la o serie de erori in retea. Birocratia sistemului managerial care se ocupa de administrarea GPS-ului si o serie de fuziuni realizate sub copertina Boeing au dus la degradarea administrarii retelei GPS. Astfel, un raport al guvernului american atrage atentia asupra faptului ca GPS-ul va ajunge sa dea erori care vor afecta zborile internationale, sistemul de apel 911 din SUA si va crea gauri in sistemul defensiv militar. Sursa: ve ve ve punct masini punct ro |
Re: Sistemul GPS poate esua in urmatorii ani
n-as prea crede...Abureli
|
sunt de aceasi parere nu cred ca se va intampla acest lucru, gasesc ei cateva miliarde sa sustina in continuare programul...
|
Nici eu nu cred chestia asta , dar cine stie....:)
|
La fel se credea si despre WTC, ca sunt invincibile. Tot ce este de provenienta americana are tendinta sa sfarseasca in colaps. "The Bigger They Are, the Harder They Fall"
Ne tot impunem ideea cum ca suntem (nu ma refer la noi, romanii, cu toate ca sunt cazuri si aici) dependenti de acest sistem. Daca este sa pice, si eu personal sunt de parere ca o sa se intample asta mai devreme sau mai tarziu chiar si pentru o perioada scurta de timp, ce o sa facem atunci? Sper ca pana la acel moment sa nu uitam cum se mai foloseste o banala harta. |
Adevarat, cert este ca desi sistemul GPS este de ceva timp la dispozitia noastra, eu unul nu l-am folosit decat 1 data si nu detin un aparat de genul. Pur si simplu nu i-am simtit nevoia, cu toate ca am facut km si in tara si in afara ei. Mi s-ar parea totusi util in cazul in care cauti anumite stradute in orase noi.
|
Tata are un Gps ...el iese foarte mult din tara...e chiar performant ...nu ma refer la pret ...ma refer la calitate :) si pana acuma a mers bine :)) daca se "topeste" va anunt :D:>
|
nu m-ar deranja sa pice reteaua GPS... oricum mi se pare ca te face mai lenes si iti amorteste complet simtul orientarii... am invatat Bucurestiul cu harta in masina, si alte orase la fel... am masina plina de harti ale oraselor unde merg mai des sau ale tarilor in care am fost... iti pune creierul la contributie putin... sau poate sunt eu mai old-school... :-P
|
Atunci hai sa renuntam si la masini ca te datorita lor nu mai facem sport, sa renuntam la calculatoare ca ne amortesc mintea, sa renuntam la tot. Oricum pe wikipedia am gasit asta
Quote:
|
orice e posibil desi nu prea cred a americanii nu au bani sa-si intretina satelitii, se intampla cu totul altceva, altceva ce nu aven voie sa stim... si atunci... "s-a stricat saltelitu"
|
| All times are GMT +2. The time now is 12:25. |
- Copyright 2026 4Tuning