![]() |
Şase componentişti ai Ford vin să investească la Craiova peste 100 milioane de euro
1 Attachment(s)
Şase componentişti ai Ford vin să investească la Craiova peste 100 milioane de euro
Īn vederea demamărării de către Ford Romānia a producţiei de automobile la Craiova, un număr de şase viitori furnizori ai producătorului american evaluează momentan o serie de locaţii din judeţul Dolj pentru construcţia unor unităţi de producţie, a căror valoare totală se ridică la peste 100 de milioane de euro. Amintim că Ford Romānia a īnceput, anul trecut, negocierile cu un numar de 40de furnizori care ar putea investi īn următorii doi ani, īn Romānia, circa un miliard de euro, potrivit estimărilor specialiştilor din piaţa auto. Potrivit informaţiilor devenite acum oficiale, producătorul auto american va construi, de anul viitor, la uzina de la Craiova modelul Transit Connect, iar din 2010 hatchback-ul Fusion. Potrivit promisiunilor companiei, aceasta urmează să producă din 2012, la Craiova, 300.000 de vehicule şi 300.000 de motoare anual. La uzina de la Craiova lucrează īn prezent 3.900 de oameni, planurile Ford indicānd sporirea acestui număr pānă la 7.000-9.000 de angajaţi după intrarea īn producţie a modelului Ford Fusion. Dacă e să ne luăm īn schimb după potenţialul pieţei auto din Romānia dar şi după previziunile făcute de Asociaţia Romānă pentru Investiţii Străine (ARIS), banii străini se vor īndrepta, īn continuare, către sectoare precum industria auto şi de componente auto, care, deşi este īn dificultate momentan, va redeveni cāt de curānd un sector fruntaş. |
Re: Şase componentişti ai Ford vin să investească la Craiova peste 100 milioane de eu
In plina criza ei se dezvolta:) se pare ca le merge destul de bine..bravo lor!
Ce-a ajuns fosta fabrica de oltcit-uri... |
Re: Şase componentişti ai Ford vin să investească la Craiova peste 100 milioane de eu
sa dea domnu' sa fie bine :D
|
Asta inseamna un mare avantaj pentru statul roman, acuma sa vedem daca se va mai ridica putin economia noastra sau se va gasi si aici cineva care sa fure cum de altfel se gaseste mereu..
|
macar e un inceput.! daca mai traia ceausescu facea fabrica de Ferrari :))))
|
Sanatate si succes !!
|
bine ca se investeste in romania dar statu nu ajuta cat ar trebiu
|
foarte bine....sa fie si mai bine, nu m-as intrista sa se inchida fabrici in alte tari si sa vina la noi sa se dezvolte
|
singurul lucru bun care l-am mai auzit in ultima vreme ..cred ca daca dragii nostrii conducatori faceau o infrastructura ca in statele vecine aveam si noi Mercedes GM poate si altii
|
pare a fi totusi o treaba buna...cel putin asa mi-as dori
|
| All times are GMT +2. The time now is 04:24. |
- Copyright 2026 4Tuning