Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   OPEL vs. WARTBURG = Concurent DACIA ! (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/123100-opel-vs-wartburg-concurent-dacia.html)

CyberCSX 11-05-09 21:28

OPEL vs. WARTBURG = Concurent DACIA !

Conform unei informatii īn portalul german MOTOR TALK se informeaza ca OPEL doreste sa reīnvie WARTBURG pe o platforma de OPEL (CHEVY) CORSA sau chiar mai mare care se produce actualmente īn Brazilia si astfel sa creeze un concurent serios Daciei la un pret asemanator. Nu se stie īnsa īnca sigur, īn ce masusa se va trece la finalizarea proectului si īn ce conditii.
Oricum pt. productie vor fi folosite fostele uzine WARTBURG din EISENAH.

Comentarul meu:

- Se pare ca Opel vrea astfel sa bage degetul īn "rana istorica a nationalismului german" pt. a scoate subventii de la stat care se lassa asteptate. Se pare ca nemtii īnvata (de la romāni) repede si-si fac temele destul de bine. Daca masina se va numi 100% Wartburg nu se stie si nici cum va arata. Speram ca nu patrata ca "gioasa" de pe vremuri.
oricum, se pare ca Dacia primeste concurenta. Mai urmeaza sa reīnvie si trabantul. atunci am avea THE BIG THREE European

Īn cele 2 poze de jos, Noul WARTBURG.

ionut_cluj 12-05-09 14:44

Re: OPEL vs. WARTBURG = Concurent DACIA !

Aia din poze n-are cum sa fie concurentul loganului, si e un concept oricum.
Dar, parca mi-era dor de paraitoarele alea, cu motor in 2 timpi:)

CyberCSX 13-05-09 09:21

Pīrīitoare īn 2 timp cu siguranta nu vor mai fi :D
OPEL se vrea astfel concurent pt. Dacia, Practic vrea sa copieze idea RENAULT vs. DACIA dar nici eu nu cred säi reuseasca din simplul motiv īn ceea ce priveste costurile de productie care īn RO comparativ cu DE sīnt infime.

xxdadixx 13-05-09 22:14

Nu-i opreste nimeni sa vina si ei in Romania. Oricand un Opel decat un Renault.

b01uxd 13-05-09 22:24

ar putea si citroen sa incerce acelasi lucru cu oltcitu:D

Kruger. 13-05-09 22:26

Prefer Opel-ul fata de Citroen, si fata de Renault oricand.

CyberCSX 14-05-09 12:27

Quote:

Originally Posted by xxdadixx (Post 2316570)
Nu-i opreste nimeni sa vina si ei in Romania. Oricand un Opel decat un Renault.

Si cum sa reboteze Opel-ul ? LASTUN ? :D

TzuTzu77 14-05-09 13:30

Astia daca le fac ieftine, macar nu le fac si urate.

CyberCSX 14-05-09 16:04

Quote:

Originally Posted by TzuTzu77 (Post 2318144)
Astia daca le fac ieftine, macar nu le fac si urate.

Esti sigur?
Cīnd ma uit la oribilitatea aia americana rebotezata din pozele care le-am pus la deschiderea topicului, īmi vine sa vomit pur si simplu.

TzuTzu77 14-05-09 20:16

Stii cum e, gusturile nu se discuta. Recunosc, fata nu e stralucita, dar spatele mi se pare superb. Si cu Logan sau Sandero chiar nu se compara, mi se pare muuult peste ca design. Oricum daca se concretizeaza un nou Wartburg, mai mult ca sigur nu o sa arate exact ca in poze.

CyberCSX 14-05-09 20:44

Conform informatiilor de pe pagina ziarului local EISENACH - EISENACH ONLINE Wartburgul din imagini, este de fapt un Opel Insignia rebotezat īn WARTBURG V 8 are un motor de 5.7 litri V 8 la 334 CP. Este blocat electronc la 250 km/h.

Cine dracu are nevoie de monstrul asta american rebotezat īn ziua de azi cīnd avem o recesiune economica de cacao si nemtii cumpara dacii ca nebunii, zau ca nu stiu. :rolleyes2

All times are GMT +2. The time now is 01:50.

- Copyright 2026 4Tuning