![]() |
Fiat crează o nouă companie auto
1 Attachment(s)
Fiat crează o nouă companie auto
Şeful Fiat, Sergio Marchionne, vrea să separe Fiat Auto de celelelate divizii şi să o includă într-o companie din care vor mai face parte Opel, Vauxhall, Saab şi alte unităţi europene ale constructorului american de automobile GM. Ideea totuşi nu a venit din senin ci cu un scop: noua companie ar urma să realizeze venituri de 80 miliarde euro şi să vândă între şase şi şapte milioane de automobile pe an. În acest fel, vânzările vor situa compania pe poziţia a doua în topul celor mai mari constructori auto din lume, după Toyota, la acelaşi nivel cu Volkswagen, însă în faţa parteneriatului Renault/Nissan sau Ford Motor. "Din punct de vedere al industriei, acesta este un mariaj făcut în Rai", a declarat şeful Fiat, care speră ca afacerea să fie finalizată până la sfârşitul lunii mai şi că acţiunile noii companii vor fi listate pe bursă. Dacă ceea ce-şi doresc cei de la Fiat se va îndeplini, noua companie va deveni o concurentă importantă pe pieţele auto din Europa, America de Nord şi America Latină. Compania va avea 21 de uzine în Europa, din care zece ale GM Europe, în marea lor majoritate în nordul continentului, şi 11 ale Fiat. |
Re: Fiat creeză o nouă companie auto
Hmm, deci o companie fara prea multe resurse financiare si cu imagine nu foarte buna(Fiat) cumpara o companie aflata in faliment(Chrysler) si se aliaza cu una care are o gramada de probleme(GM), de aici reiese ca CEO-ul Fiat e un geniu sau un idiot, depinde cum va iesi pentru ca la mize de genul asta cale de mijloc nu exista, dar hey daca vom avea un Viper care se conduce ca un Maserati nu cred ca va supara pe nimeni.
|
nu ma intereseaza vauxhall sau opel, tot ce-mi doresc e ca Saab sa aiba un viitor.
Bravo, Fiat! |
hmmm....astea de le fiat chiar au tupeu.....sunt curios sa vad ce v-a fi pe viitor....ori o afacere proasta ori una buna
|
Sper le iasa treaba , in general fiat a trecut si prin situatii de criza si in prag de faliment si a continuat , nu cred ca au facut ceva rau , au ei multe in gand pe care noi nu le putem vedea cel putin nu acum
|
Bravo lor...se pare ca le merge din ce in ce mai bine:) cat despre masini...am in familie 3 Fiat-uri diferite si nu ma plang de nici unul:D
|
O idee de sedan Chrysler pe platforma Fiat
http://www.area75.com.ar/blog/_extra...-sedan-720.jpg http://jalopnik.com/assets/images/ga...1825aca8_o.jpg http://jalopnik.com/assets/images/ga...7e2db9ba_o.jpg p.s. Astea sunt doar rendari computerizate, nu imi sariti in cap ca vorbesc prosti si ca masinile astea nu vor intra in productie niciodata. |
asteptam sa vedem mare relansare
|
BRAVO FIAT!
|
mutare de geniu....la cum stiu ca sunt americanii si la efectele crizei la ei...fiat va vinde ascutitori acolo ca si painea calda.
masina americana nu a fost niciodata cu pretentii pe parte de confort si performante, in segmentul asta fiat incadrandu-se perfect. |
Foarte tare ! Bravo lor..
GEM( General European Motors) :D Numai tatal meu are idei preconcepute despre masiniile italienesti. |
daca mentine spiritul marcilor nu p[ot sa zic decat lovitura de maestru...
|
ai foarte mare dreptate serady la faza asta...lovitura de maestru
|
Re: Fiat crează o nouă companie auto
pe criza astaaaa......nush ce sa ziq
|
Re: Fiat crează o nouă companie auto
Acum imi dau seama ca lojile masonice italiene, respectiv P2 sau Clubul de la Roma sunt mai puternice decat CFR sau Skull & Bones :D. Tot pe batranul continent sta puterea :).
|
| All times are GMT +2. The time now is 11:28. |
- Copyright 2026 4Tuning