Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Porsche ar putea vinde către Volkswagen divizia sa de maşini sport (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/120196-porsche-putea-vinde-volkswagen-divizia-masini-sport.html)

Cosmin Arsene 23-04-09 18:58

Porsche ar putea vinde către Volkswagen divizia sa de maşini sport

1 Attachment(s)
Porsche ar putea vinde către Volkswagen divizia sa de maşini sport

V-aţi gândit vreodată că Porsche ar putea la rândul lui să se gândească să vândă divizia sport pe care o deţine către Volkswagen împreună cu reţeaua de dealeri est-europeni, ca modalitate de a şterge datoriile nete acumulate în dreptul numelui de tradiţie Porsche, în valoare de 9 miliarde de euro (11,72 miliarde de dolari)?

O eventuală alinare ar putea veni din faptul că aceeaşi acţionari ai Porsche Automobil Holding SE (PAH) împreună cu familiile Piech deţin 100% din Porsche AG Sports şi aproape 51% din drepturile de vot în cadrul Volkswagen. Prin urmare, trecerea diviziei sportive la VW nu ar fi chiar un capăt de lume, deşi marca VW nu este recunoscută ca făcând maşini sport prin excelenţă.

Porsche a negat, joi, zvonul cu pricina: “acesta este un nonsens (...) dacă am vorbi de aşa ceva, atunci ar trebui să emitem un comunicat de presă pentru că şi ceilalţi acţionari ar fi afectaţi”, a precizat purtătorul de cuvânt al Porsche, Anton Hunger.

Porsche Automobil Holding SE are în plan pentru până la sfârşitul acestui an să ajungă să deţină 75% din VW, dacă şi numai dacă condiţiile economice o permit.

Analiştii pun însă sub semnul întrebării posibilitatea ca Porsche să-şi majoreze drepturile în cadrul VW, acordând în schimb mai mult credit variantei conform căreia Volkswagen (care dispune de lichidităţi suficiente) ar putea prelua divizia sport a Porsche.

adrian78bmw 23-04-09 21:06

Re: Porsche ar putea vinde către Volkswagen divizia sa de maşini sport

sa inteleg ca reteaua de distributie de masini din care face parte si porsche romania care parca se numeste porsche austria e pe duca?si porsche va vinde marca sa sportiva ca sa salveze situatia?parca porsche era cea mai profitabila marca producatoare de masini ...atunci la ce au mai luat actiuni VW?

the_one_and _only 23-04-09 21:55

Hmm, imi suna a manevra financiara, nu cumva lacomia unor astfel de baieti au fost unul din motivele crizei?

marius3030 23-04-09 22:32

datoriile sunt datorii

lucian1985 24-04-09 09:15

Si cum au aparut asemenea datorii oare?

YGD-sef 24-04-09 09:49

Sah-mat!Daca W va cumpara intradevar Porsche,se va mai stinge inca o marca cu renume...pacat!:oops:

allexutzzu 24-04-09 10:50

daca vw va cumpara divizia sport de la Porsche cu siguranta vor produce tot niste masini reusite...asa ca eu nu ma tem de un eventual schimb de actiuni ca oricum vw si porsche lucreaza de multa vreme si au gusturi bune :lol:!

johhny 24-04-09 11:35

Quote:

Originally Posted by YGD-sef (Post 2262352)
Sah-mat!Daca W va cumpara intradevar Porsche,se va mai stinge inca o marca cu renume...pacat!:oops:

Nu cred ca vor avea legatura, VW va controla doar pe plan financiar, dar porche tot porche va ramane aceleasi masini nu cred ca va avea legatura vw cu asta. Doar asa vw detine si audi si nu prea are lagatura cu ceea ce se scoate la audi..

alexei89 24-04-09 18:53

Quote:

Originally Posted by johhny (Post 2262635)
Nu cred ca vor avea legatura, VW va controla doar pe plan financiar, dar porche tot porche va ramane aceleasi masini nu cred ca va avea legatura vw cu asta. Doar asa vw detine si audi si nu prea are lagatura cu ceea ce se scoate la audi..

asa e, porsche va ramane porsche, e o traditie care nu cade usor, plus ca daca ar fi sa schimbe masinile in vw, ar avea ceva pierderi pana lumea se va convinge de sportivitarea masinilor vw! porsche a dobandit acest rang in multe decenii!;)

Cr0c0 F 26-04-09 17:53

Quote:

Originally Posted by YGD-sef (Post 2262352)

asta e cel mai mare pacat:(

virusu' 29-04-09 19:15

toate ca toate da' p'asta nu o cred

All times are GMT +2. The time now is 09:45.

- Copyright 2026 4Tuning