Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica Dacia (https://forum.4tuning.ro/306-zona-tehnica-dacia.html)
-   -   carburatorul de oltcit (https://forum.4tuning.ro/306-zona-tehnica-dacia/117668-carburatorul-oltcit.html)

misulica_20 06-04-09 09:44

carburatorul de oltcit

carburatorul de oltcit ar merge pe dacie . si daca ar merge s-ar imbunatatii performantele masinii. sau alte tipuri de carburatoare....idei .....orice....!! ms ms fain.

darck_angel64 06-04-09 10:13

Re: carburatorul de olcit

la oltcit punem carburator de dacie iar la dacie de oltcit, :)
vezi ca oltcitul are doua tipuri motoare si implicit doua carburatoare (unul de 1.1 si altul de 1.3), ideal ar fi pe dacie sa pui unul de 1.3, la fel poti opta si pt un carburator de nova (motor de 1.6, jiglerele din carburator mai mari, etc), stiu oltcituri care au astfel de carburator si se simpte diferenta.

misulica_20 06-04-09 22:57

Re: carburatorul de oltcit

numai azi am vazut ca defapt is carfil . nus mai nasoale alea ??o sa incerc sa gasesc ceva de nova

alex55 06-04-09 23:49

si novele au altceva decat carfil ?

misulica_20 08-04-09 10:24

poi ....tu sti dragu tati nam de unde sa stiu pana o sa vad......si galeria de admisie???? de ce sa fie ???? de papuc 1.6

bosshaky 10-04-09 10:22

Ca sa adaptezi un alt carburator la dacie o poti face prin doua metode:
1. Iei carburatorul cu tot cu galeria de admisie ( in cazul in care se potriveste galeria); asta ar fi cazul fericit unde ar mai fi nevoie de mici adaptari la acceleratie soc si eventual vacuum.
2. Pastrezi galeria de dacie si te duci la un strungar priceput sa-ti faca o flansa de adaptare intre carburator si galerie ( nu e usor, eu am incercat)
Cel mai simplu e sa-ti iei o galerie de nova si carburator dublucorp de nova si problema e rezolvata. Dar sa nu te astepti ca acel carburator va face minuni.
Daca vrei ceva calumea gaseste un carburator dublucorp adevarat (ex. weber, solex, etc) si atunci o sa vezi diferenta.
P.S. Daca pui un carburator dublucorp trebuie neaparat sa faci si evacuare marita.

misulica_20 12-04-09 13:26

..aha.. ms ms de info ....oare pe ce masini se gasesc carcuratoarele astea

Danutz Bratosin 12-04-09 13:29

Quote:

Originally Posted by bosshaky (Post 2226840)
Daca pui un carburator dublucorp trebuie neaparat sa faci si evacuare marita.

Intradevar, oltcit-u are 2 evacuari in fara!
Pentru adaptare se gasesc flanse de la cel de dacie la oltcit sau de la oltcit la dacie...
Poti adapta de oltcit 1.1 si 1.3 sau de nova 1.6..in principiu la exterior carburile sunt aproape identice doar jiglerele difera!

misulica_20 16-04-09 21:14

si cum fac diferenta intre un olcit de 1,3 si unul de 1,1 :D :D:D: ?????

Danutz Bratosin 16-04-09 21:32

2 Attachment(s)
Pai in primul rand dupa carcasa filtrului de aer...
Cel din stanga e de 1.3 si in dreapta cel de 1.1!

valib 20-04-09 19:50

cel de 1.1 are un surub cu arc pe capacul superior (de acolo se regleaza ralantiul)
cel de 1.3 are surubul cu arc jos in partea dreapta a carburatorului (actioneaza direct asupra clapetei carburatorului), iar in locul surubului cu arc de pe capacul superior...e o gaura infundata (cu sau fara un jigler/capac filetat)
cel de dacia nova / dacia papuc....are surubul cu arc in partea dreapta a carburatorului, respectiv sistemul de actionare al acceleratiei pe partea stanga (la cele de oltcit e pe dreapta)

maxtheghost 24-09-10 13:48

4 Attachment(s)
imi puteti spune de care este 1.1 sau 1.3
multumesc

Danutz Bratosin 24-09-10 15:20

Quote:

Originally Posted by maxtheghost (Post 3680395)
imi puteti spune de care este 1.1 sau 1.3
multumesc

1100!

maxtheghost 25-09-10 12:29

multumesc mult

mai am o intrebare:D eu pe dacie am motor de 1.4 si carburator de 1.4 daca il pun pe asta scad-cresc puterea-consumul?

All times are GMT +2. The time now is 07:52.

- Copyright 2026 4Tuning