Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale.html)
-   -   Difuzoarele din Romania contrafacute? (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale/114562-difuzoarele-romania-contrafacute.html)

internetix 17-03-09 13:04

Difuzoarele din Romania toate sunt originale si ieftine

Ma intreb, de ce oare difuzoarele de pe majoritatea site-urilor din Romania sunt mai ieftine decat cele cumparate direct de pe siteurile producatorilor.

Pentru a intelege ce zic va rog sa faceti o comparatie intre siteurile din Romania si siteurile producatorilor:

Mtx.com => Mtx direct=>Magazinul Mtx oficial: http://www.mitekfactoryoutlet.com/pr...nd.cfm?brand=3

Pioneer: http://www.pioneerelectronics.com

Jbl.com => Where to buy => Jbl, Infinity, Harman "direct from the factory" : http://www.harmanaudio.com/

O sa observati diferente de la minim +40% fata de Romania pana la triplu fata de aceeasi componenta cumparata de la noi.

Concluzia o trageti si voi... sau o tragem impreuna. Propun sa nu incepeti sa analizati strategii de marketing, saracimea populatiei etc etc, ci sa ne raportam la lucruri pe care le cunoastem cu siguranta.

Lil' D 17-03-09 13:20

Re: Difuzoarele din Romania contrafacute?

MSRP-ul prezentat pe site-urile producatorilor si pretul real de vanzare difera intotdeauna.

internetix 17-03-09 14:16

poate ca daca ai detalia putin am intelege si noi putin. Exemplele de acolo nu sunt preturi de prezentare... ci pur si simplu comert cu amanuntul, fara taxe de posta.

alex MG ZR 160 18-03-09 00:11

fiecare piata nationala are niste preturi de vanzare stabilite de catre importatorul din acea tara, cu acordul producatorului.
e vorba aici si de nivelul de desfacere pe piata si multe alte lucruri - aici intervin : taxe vamale diferite , transport si alti coeficienti.
deci nu putem vorbi de produse contra facute.

ex: http://www.mitekfactoryoutlet.com/pr...8512-04&Site=1 costa 550 $ la ei

http://www.vuum.ro/produse/mtx-t8512-04/197 la noi costa 567 $ ca curs 3.3 ron =1$

deci diferenta nu e prea mare.

Bogdan YBR 18-03-09 00:35

dls in germania costa dublu decat la noi.
asta nu inseamna ca cele de la noi sunt contrafactute.
fiecare tara are un anumit statut / factor ce duce la majorarea sau scaderea preturilor unui produs in functie de "saracie" cum ai zis tu.

dls ms6a = 550 la noi ***********

dls ms6a = 299 euro caraudio.store.de

internetix 18-03-09 11:49

- Sa inteleg ca nu exista difuzoare contrafacute in Romania... pun pariu ca nici telefoane contrafacute nu exista, desi la nivel mondial 60% din piata de telefoane mobile este contrafacuta. Dar in Romania nu a ajuns... nimeni nu detine produse contrafacute pentru ca toti le cumparam din magazine serioase doar. Parerea mea e putin diferita, eu cred ca si importatorii autorizati aduc produse contrafacute, motivele sunt simple: piata needucata, traditie de "bun si ieftin", consumatori naivi. Sigur ca contrafacerile nu mai sunt ce au fost pe timpurile lui Ciuculae cu cutiile de amigo prost imprimate...
E doar parerea mea.... produsele contrafacute se duc spre pietele sarace, ori noi inca ne asteptam sa vedem pe piata parnasonic in loc de panasonic ca sa ne prindem ca sunt contrafacute. Adevarul poate fi crud: Traim intr-o realitate cam contrafacuta :)

ReLLaXX 18-03-09 12:49

internetix, ai primit informatii pertinente care reprezinta integral realitatea. Fiecare piata are necesitatile ei iar acestea dicteaza mersul lucrurilor.

Eu zic ca esti putin paranoic cu ideea de "contrafacut". "Acuzatia" adusa importatorilor este destul de serioasa, mai ales in conditiile in care cunoastem cine si ce aduce. Lumea importatorilor e una mica, iar informatiile circula liber. Se lucreaza cu conexiuni directe si nu prin intermediari. Acuzatia ta s-ar traduce prin faptul ca producatorii echipamentelor originale isi copiaza propriile produse la o calitate mai slaba si le vand spre tarile de gen Romania. Ceea ce, din nou, e deplasat. E clar ca nu cunosti deloc mecanismul importului si ceea ce presupune. Intereseaza-te si o sa vezi ca lucrurile stau altfel.

Exista si produse electronice care sunt de 3 ori mai scumpe in Romania decat in State. Alea cum sunt? De 3 ori Original, oferta speciala? :lol:

Eu zic sa privesti mai relaxat problema si sa nu mai fii atat de...roman! Respectiv:

"De ce e mai scump decat dincolo? Noi suntem mai prosti? Si totusi, asta de ce e mai ieftin? Clar e contrafacut!".

Sindromul parvenitilor cu ceasuri de 10.000 EU fake la 300 RON nu se manifesta si in Car Audio. Chill. :-)

Daca nu aduci niste informatii pertinente legate de cele scrise de tine mai sus am sa consider topicul un afront inutil, respectiv un flame cu iz de atac subtil. Fiindca in fond doar asta este fara ceva concret. Noi stim despre ce e vorba si ti-am spus. Tu stii? Sau vrei sa intelegi?

Numai bine!

internetix 18-03-09 13:37

- :) "Acuzatiile" sunt simple pareri domnule. "Afrontul" e o interogatie "Ma intreb, de ce oare difuzoarele de pe majoritatea site-urilor din Romania sunt mai ieftine decat cele cumparate direct de pe siteurile producatorilor."

Nu neg ca e paranoia la mine, dar nu mi-ai demonstrat nimic. Nu producatorii contrafac... chinezii contrafac iar cei care se ascund in spatele statutului de "magazin serios" cumpara si revand folosind drept instrument de promovare nume si designuri de marci cunoscute.

"Sindromul parvenitilor cu ceasuri de 10.000 EU fake la 300 RON nu se manifesta si in Car Audio " :) de ce nu s-ar manifesta, crezi ca "piata contrafacerilor" are legi care protejeaza audiofilii.
Ramane intrebarea: "Pe o piata inundata de telefoane contrafacute" [una din surse aici] .... unde sunt telefoanele mobile fake, ca probabil toti credem ca avem telefoane originale in buzunare, caci sunt luate de la "magazine serioase", nu?

ReLLaXX 18-03-09 13:42

Tot nu mi-ai spus nimic la obiect legat de subiectul Car Audio. Nu conteaza ce crezi tu (ai spus asta suficient de clar), conteaza ce se INTAMPLA (ti-au spus restul destul de clar).

Nu ma intereseaza paralele la telefoane mobile, catelusi mecanici sau protexuri facute pe vapor. Vorbim de Car Audio.

Vreo informatie concreta sau chatuim de dragul conversatiei? Sa stim si noi cum ne incadram cu abordarea topicului. Il mutam la Divertisment eventual. :-)

La intrebarea ta ti-am dat si raspuns. Daca vrei sa stii de unde apar diferentele de pret intereseaza-te care este mecanismul unui import, de orice fel. Simplu si eficient.

internetix 18-03-09 16:17

Re: Difuzoarele din Romania ieftine si originale

pai poate imi spui tu ca daca e atat de simplu acest mecansim poate iti ia mai putin de 6 randuri.
Daca cu toti am avea doar lucruri concrete nu ar mai exista forumuri, nu s-ar mai pune intrebari, nu s-ar mai incepe topicuri cu "?" la final.
Acum arata-mi testosteronul, muta sau inchide, fa abuz de putere zmeule... eu voi plange trist in perna ca nu am descoperit adevarul absolut al contrafacerilor pe car-audio. Mi-am permis sa intreb mai mult decat "ce difuzor de bass cunoasteti", nu??? Ridicolule :)

ReLLaXX 18-03-09 17:28

internetix, atitudinea asta nu e sanatoasa pe nici un forum. Multumesc pentru atributele mai mult sau mai putin flatante, dar ma consider un tip o idee mai echilibrat.

Postul si reactia ta sunt....jenante, ca sa folosesc un cuvant din popor. Am sa le las la vedere, spre mandria ta, ca mie sigur nu-mi folosesc la nimic si nici altora nu cred.

Forumurile sunt pentru schimb de informatii utile, din punctul meu de vedere, si cel putin la sectiunea Car Audio incerc sa ma asigur ca acest lucru se intampla. Tu esti mai tinerel pe-aici, se pare, si confunzi informatia cu OPINIA sau CURIOZITATEA proprie.

Te-am rugat sa aduci un aport concret la discutie, fiindca in urma raspunsurilor PRIMITE la intrebarea ta ai continuat sa insisti asupra unui fapt pe care nu poti sa-l sustii. Ca tine pot sa deschida si altii topicuri cu: "Oare presedintele Romaniei e extraterestru? Ca prea nu seamana cu Obama!

Asadar, frumusetea ta de raspuns ramane si topicul se inchide pana cand primesc pe mesageria privata un mesaj de la tine cu motive pentru a il redeschide. Daca doresti, desigur. Zmeul din mine binevoieste, ca de fiecare data. :-)

Si da, pentru aceasta atitudine complet nejustificata o sa primesti un avertisment. Daca nu o fac eu, o face alt moderator. Pentru confortul (sau echilibrul) tau psihic, este conform regulamentului si NU se numeste abuz de putere.

Numai bine!

All times are GMT +2. The time now is 00:07.

- Copyright 2026 4Tuning