![]() |
Tramontana R - Formula 1 pt. autostrada !
Produsa īn Spania īn numar limitat de firma Tramontana, are aprox 720 CP, caroserie din fibra de carbon, motor de 5,5 L īn V 12 de Mercedes cu twin turbo, demaraj de la 0 la 100 īn 3,6 secunde, cutie secventiala 6 trepte.
Pretul este de aprox 350.000 EURO, productie limitata la 12 masini pe an. |
Re: Tramontana R - Formula 1 pt. autostrada !
Arata mortal dar sincer la cat de usoara trebuie sa fie si la ce putere are motorul acceleratia nu e foarte impresionanta...parerea mea:-P
|
Pai cred ca daca accelaratia ar fi si mai impresionanta la cīt e de usoara īmi pun īntrebarea oare cīt timp ar sta pe sosea.
Trebuie si o oarecare masura de siguranta sau vrei s-o transformi īn avion ? :D |
E foarte interesanta chestiuta, mi-ar place sa vad asa ceva in oglinda ca vine spre mine :D
|
eu īmi pun īnsa īntrebarea ce zic cei de la RAR daca ai apare sa īnmatriculezi una īn RO ?
S-ar cam lua cu mīinile de cap :D :D :D Nu stiu dar masina asta prea īmi aminteste de BATMOBIL. Chiestea faina, ca EXISTA si poate fi folosita zilnic si nu numai īn filme ;) |
Quote:
|
<TABLE class=d2_table_spectable width=270><TBODY><TR><TD class=tdone width=110>Max speed</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">217 miles/h (350 km/h)</TD></TR><TR><TD class=tdone>0-100 km/h</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">3.7 seconds</TD></TR><TR><TD class=tdone>0-160 km/h</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">-</TD></TR><TR><TD class=tdone>0-200 km/h</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">-</TD></TR><TR><TD class=tdone>0-300 km/h</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">-</TD></TR><TR><TD class=tdone>Quarter mile</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">-</TD></TR><TR><TD class=tdone>0-100-0 mph</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">-</TD></TR></TBODY></TABLE><TABLE class=d2_table_spectable cellSpacing=0 cellPadding=0 width=270><TBODY><TR><TD class=tdtwo colSpan=2>Engine</TD></TR><TR><TD class=tdone width=110>Power</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">537 kw (720hp / 730 ps)</TD></TR><TR><TD class=tdone>Torque</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">921 Nm (679 Lb-Ft)</TD></TR><TR><TD class=tdone>Displacement</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">5.5L liters</TD></TR><TR><TD class=tdone>Engine type</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">V12</TD></TR><TR><TD class=tdone>Engine location</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">Middle</TD></TR></TBODY></TABLE><TABLE class=d2_table_spectable width=270><TBODY><TR><TD class=tdtwo colSpan=2>General data</TD></TR><TR><TD class=tdone width=110>Gearbox</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">6-Speed Sequential</TD></TR><TR><TD class=tdone>Drive</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">RWD</TD></TR><TR><TD class=tdone>Mass</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">1250 kilograms (2750 lbs)</TD></TR><TR><TD class=tdone>Weight distribution</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">-</TD></TR><TR><TD class=tdone>Year of introduction</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">2008</TD></TR><TR><TD class=tdone>Home country</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">Spain</TD></TR></TBODY></TABLE><TABLE class=d2_table_spectable width=270><TBODY><TR><TD class=tdtwo colSpan=2>Calculations</TD></TR><TR><TD class=tdone width=110>Power to Weight ratio</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">576 hp/tonne</TD></TR><TR><TD class=tdone>Power per liter</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">98 kw/liter</TD></TR></TBODY></TABLE>
|
cat timp va dura pana sa apara si in romania ...????
|
Quote:
se mai pune problema si de aderentza...nu numai de greutate si putere |
replica nereusita la ariel atom, singurul plus pe care il vad este capsula peste pasageri, in rest, este mai grea, cutie automata, performante m-ai slabe, de 3 ori mai scumpa ...
|
nu e nici o replica...Ariel este un kart....asta e o masina...geniala zic eu. Singurul lucru care nu-mi convine e motorizarea...puteau sa se multumeasca si cu ceva mai modest si sa incerce sa reduca din greutate...nu trebuie sa ai motor de locomotiva ca sa te distrezi cu o masina.
|
ok , nu e o replica, dar design-ul ei imi inspira un singur lucru : adrenalina pura + senzatii extreme, insa cutia automata si pretul acela, pe mine cel putin m-ar face sa aleg Carrera GT. Ai dreptate, au exagerat cu motorul, puteau incerca ceva in genul Caparo T1 : tot 2 locuri inchise : 550 kg, v8 3.5L - 550cp la 10500rpm , 0-60mph in 2.3secunde , same price ;)
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:50. |
- Copyright 2026 4Tuning