Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Tramontana R - Formula 1 pt. autostrada ! (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/111604-tramontana-formula-1-pt-autostrada.html)

CyberCSX 27-02-09 09:00

Tramontana R - Formula 1 pt. autostrada !

Produsa īn Spania īn numar limitat de firma Tramontana, are aprox 720 CP, caroserie din fibra de carbon, motor de 5,5 L īn V 12 de Mercedes cu twin turbo, demaraj de la 0 la 100 īn 3,6 secunde, cutie secventiala 6 trepte.

Pretul este de aprox 350.000 EURO, productie limitata la 12 masini pe an.

Tonnyb 27-02-09 13:55

Re: Tramontana R - Formula 1 pt. autostrada !

Arata mortal dar sincer la cat de usoara trebuie sa fie si la ce putere are motorul acceleratia nu e foarte impresionanta...parerea mea:-P

CyberCSX 27-02-09 14:03

Pai cred ca daca accelaratia ar fi si mai impresionanta la cīt e de usoara īmi pun īntrebarea oare cīt timp ar sta pe sosea.
Trebuie si o oarecare masura de siguranta sau vrei s-o transformi īn avion ? :D

EaGle 27-02-09 14:20

E foarte interesanta chestiuta, mi-ar place sa vad asa ceva in oglinda ca vine spre mine :D

CyberCSX 27-02-09 16:08

eu īmi pun īnsa īntrebarea ce zic cei de la RAR daca ai apare sa īnmatriculezi una īn RO ?
S-ar cam lua cu mīinile de cap :D :D :D

Nu stiu dar masina asta prea īmi aminteste de BATMOBIL.
Chiestea faina, ca EXISTA si poate fi folosita zilnic si nu numai īn filme ;)

Tonnyb 27-02-09 17:12

Quote:

Originally Posted by CyberCSX (Post 2105008)
Pai cred ca daca accelaratia ar fi si mai impresionanta la cīt e de usoara īmi pun īntrebarea oare cīt timp ar sta pe sosea.
Trebuie si o oarecare masura de siguranta sau vrei s-o transformi īn avion ? :D

Lol...pai ma gandesc ca daca ariel atom cu doar 245 de caluti si aproape 500 kg reuseste sa stea pe sosea si sa accelereze in 2,7 sec nu cred ca ar fi greu si pentru tramontana sa aiba aceleasi performante fara a o lua in sus si fara sa devina avion ;)

ERY 27-02-09 22:26

<TABLE class=d2_table_spectable width=270><TBODY><TR><TD class=tdone width=110>Max speed</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">217 miles/h (350 km/h)</TD></TR><TR><TD class=tdone>0-100 km/h</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">3.7 seconds</TD></TR><TR><TD class=tdone>0-160 km/h</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">-</TD></TR><TR><TD class=tdone>0-200 km/h</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">-</TD></TR><TR><TD class=tdone>0-300 km/h</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">-</TD></TR><TR><TD class=tdone>Quarter mile</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">-</TD></TR><TR><TD class=tdone>0-100-0 mph</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">-</TD></TR></TBODY></TABLE><TABLE class=d2_table_spectable cellSpacing=0 cellPadding=0 width=270><TBODY><TR><TD class=tdtwo colSpan=2>Engine</TD></TR><TR><TD class=tdone width=110>Power</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">537 kw (720hp / 730 ps)</TD></TR><TR><TD class=tdone>Torque</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">921 Nm (679 Lb-Ft)</TD></TR><TR><TD class=tdone>Displacement</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">5.5L liters</TD></TR><TR><TD class=tdone>Engine type</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">V12</TD></TR><TR><TD class=tdone>Engine location</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">Middle</TD></TR></TBODY></TABLE><TABLE class=d2_table_spectable width=270><TBODY><TR><TD class=tdtwo colSpan=2>General data</TD></TR><TR><TD class=tdone width=110>Gearbox</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">6-Speed Sequential</TD></TR><TR><TD class=tdone>Drive</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">RWD</TD></TR><TR><TD class=tdone>Mass</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">1250 kilograms (2750 lbs)</TD></TR><TR><TD class=tdone>Weight distribution</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">-</TD></TR><TR><TD class=tdone>Year of introduction</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">2008</TD></TR><TR><TD class=tdone>Home country</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">Spain</TD></TR></TBODY></TABLE><TABLE class=d2_table_spectable width=270><TBODY><TR><TD class=tdtwo colSpan=2>Calculations</TD></TR><TR><TD class=tdone width=110>Power to Weight ratio</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">576 hp/tonne</TD></TR><TR><TD class=tdone>Power per liter</TD><TD class=tdone style="TEXT-ALIGN: center">98 kw/liter</TD></TR></TBODY></TABLE>

Daniel_DRV 01-03-09 19:14

cat timp va dura pana sa apara si in romania ...????

dogy_10 01-03-09 19:47

Quote:

Originally Posted by Tonnyb (Post 2105514)
Lol...pai ma gandesc ca daca ariel atom cu doar 245 de caluti si aproape 500 kg reuseste sa stea pe sosea si sa accelereze in 2,7 sec nu cred ca ar fi greu si pentru tramontana sa aiba aceleasi performante fara a o lua in sus si fara sa devina avion ;)

se mai pune problema si de aderentza...nu numai de greutate si putere

Bogdan_mb 02-03-09 08:59

replica nereusita la ariel atom, singurul plus pe care il vad este capsula peste pasageri, in rest, este mai grea, cutie automata, performante m-ai slabe, de 3 ori mai scumpa ...

morghen 02-03-09 09:54

nu e nici o replica...Ariel este un kart....asta e o masina...geniala zic eu. Singurul lucru care nu-mi convine e motorizarea...puteau sa se multumeasca si cu ceva mai modest si sa incerce sa reduca din greutate...nu trebuie sa ai motor de locomotiva ca sa te distrezi cu o masina.

Bogdan_mb 02-03-09 10:38

ok , nu e o replica, dar design-ul ei imi inspira un singur lucru : adrenalina pura + senzatii extreme, insa cutia automata si pretul acela, pe mine cel putin m-ar face sa aleg Carrera GT. Ai dreptate, au exagerat cu motorul, puteau incerca ceva in genul Caparo T1 : tot 2 locuri inchise : 550 kg, v8 3.5L - 550cp la 10500rpm , 0-60mph in 2.3secunde , same price ;)

All times are GMT +2. The time now is 19:50.

- Copyright 2026 4Tuning