![]() |
frane mai bune
salutare astazi la o mica intrecere daca se poate spune asa cu toate ca nu asta am vrut sa fie in afara orasului cu un dobitoc eram sa fac masina praf si asa mi`am dat seama ca masina are nevoie de frane care sa intepeneasca masina mult mai rapid, nu stiu daca am sa fac vre`o modificare prea curand la frane dar totusi ce as putea sa le fac? sa schimb discurile, sa schimb etrierele sau cum le spune la tot sistemul care tine placutele, se gasesc niste placute mai mari? ma gandesc ca daca ar fi niste placute mai mari ar prinde discul mai bine si as incetinii mai rapid:rolleyes2
|
Re: frane mai bune
Ca sa pui placi mai mari iti trebuie discuri mai mari; ca sa pui discuri mai mari, trebuie sa ai saboti mai mari. Iar ca sa schimbi etrierii te costa o caruta de bani.
Ca franele sa tina bine trebuie putin preincalzite, sau tinuta apasat putin pedala de frana, dar nu mult si nici prea tare, dupa care tin franele mult mai bine. Cine stie cum ai prins tu momentul la acea frana si nu s-a oprit masina prea repede. Si mie mi se intampla ca nu de fiecare data masina sa opreasca repede la franare. Daca pun o frana pe discuri umede, sau cu un strat de coroziune pe ele, dupa o ploaie, nu prea se opreste masina asa de repede, dar isi revine repede. |
pai drumul era uscat, soare afara nu cred k era umed ceva aveam si viteza ce e drept dar nu stiu ce sa intamplat ca simteam k nu se mai opreste si am tras de volan de m`am dus pe banda 1 imediat dupa ce a tracut ala cu care ma alergam pot sa spun k am fost ff norocos... oricum maine dau rotile jos sa arunc o privire la placutele din fata si pe interior park ma trage inima sa le schimb cu toate ca mai au ceva carne...
|
inca oc hestie, cand intra ABS`ul trebuie sa licareasca cumva cum face ESP`ul? sau ala se aprinde doar cand este defect ceva la el?
|
Eu zic sa nu te grabesti sa schimbi placile, mai ales daca spui ca mai e ceva pe ele. Vezi si in vasul de expansiune a lichidului de frana daca nivelul acestuia e in ordine, intre limitele maxime si minime indicate. Daca lichidul de frana nu a fost schimbat de mult timp, sa zicem de cand e masina, s-ar putea ca in timp sa fi tras ceva apa in el, pentru ca e higroscopic, si astfel randamentul la franare sa fi scazut. Mai rar, dar se poate intampla.
|
| All times are GMT +2. The time now is 13:33. |
- Copyright 2026 4Tuning