![]() |
Ce subwoofer si amplificator sa aleg
sa nu fie mai mult de 50 w
|
Re: Ce subwoofer si amplificator sa aleg
50 sau 500?..
|
De 50 bai
|
Te-ai gandit la o anumita dimensiune pe care sa o aiba difuzorul? Ai deja amplificatorul pentru el? In ce masina vrei sa-l montezi?
Hai cu ceva detalii ca sa stim ce sa recomandam.. |
Hai sa nu fiu rautacios dar hai sa fim seriosi ce masa de subwoofer la 50W :)) astai culmea cred ca are chef de glume, mai bine isi pune niste difuzoare ovale ;)) cred ca e vreunu de vreo 10- 15 ani ... ( no offence )
|
O vrea de 50w sa l puna pe un canal din radio-cd :)) sa nu mai puna amp
|
eu ti-as recomanda sa-ti pui unul deja amplificat, pentru ca la puterea asta s-ar numi ca ocupi spatiul degeaba in portbagaj cu statia, iar incinta nu va avea suficienta greutate ca sa stea nemiscata fara a o lega ;)
JBL BASSPRO II (100W) - ar fi o alegere super zic eu, este mic, se aude bine si e si ieftin daca stii unde sa cauti (la modelul acesta telecomanda este optionala) Pioneer TS-WX22A (150W) - este mai mic decat JBL-ul, dar are putere mai mare, telecomanda inclusa Pioneer TS-WX11A (150W) - il poti pune sub scaun, este foarte subtire, telecomanda inclusa Infinity Basslink (200W) si Basslink II (250W) - sunt niste produse foarte bune, se aud excelent pentru dimensiunile lor, au mai mult boom, setari mai variate, difuzoare de 25 cm si au telecomanda inclusa sincer daca chiar vrei sa ramai la 50W sau undeva in jurul acestei cifre, mergi pe o statie de calitate exceptionala, iar incinta fa-o custom acordata la frecventa de rezonanta a sw si mergi pe un difuzor foarte bun de 13 cm cum ar fi Focal Utopia Be 13 WS (frecventa de rezonanta 53.43 Hz) care are un RMS de 75W, dar este genial pentru ce poate face la dimensiunile lui :) |
Quote:
:) :) ma abtin de la comentarii,cutie acordata la 55hz,cu 75W pe un difuzor de 13,si sa o foloseasca omul de subwoofer.e bun sfatul,dar intreaba-l pe om de ce vrea doar 50W si ce vrea sa faca in masina,nu cred ca visul lui e un sub de 13cm acordat la 50hz care probabil cu 50W va fi acoperit la greu de alea din usi,dar cine stie.... |
multumesc din nou pentru remarcile constructive :)
EDITAT: Lasa aroganta si misto-ul ca nu te ajuta aici. Am cerut mai devreme initiatorului topicului niste amanunte, dupa cum vezi nu le-am primit si probabil ca nici nu o sa le mai primim. Asa ca excesul de zel nu e justificat. Iei atitudine nejustificat si pe alte topicuri iar din informatiile pe care le dai mai ai suficient de invatat. Daca poti sa raspunzi cu argumente pertinente in discutiile cu ceilalti e perfect, daca nu, abtine-te de la misto-uri de genul asta. Poti sa consideri editul ca pe un avertisment. E valabil si pe alte topice. PS: Nu mai recomanda acordajul incintei la Fs-ul difuzorului. Aprofundeaza putin subiectul inainte sa mai dai sfaturi pe tema asta. |
eu ti-am dat un sfat,cum il intrerpretezi e treba ta,cat despre satisfactie pentru mine...stai linistit ca nu imi caut satisfactia in atacarea ta,doar ca de vreo doua luni de cand ai intrebat care ar fi mai bun dintre niste playere si ai spus ca tu nu prea ai habar de car audio si dupa cateva zile deja afirmai ca 9887 e mai bun(sau nu mai retin contextul)mi se pare ca vrei sa impresionezi cu cunostintele tale altfel nu vad de ce recomanzi peste tot unele lucruri care mie cel putin mi se par aiurea doar de dragul de a ajuta pe cineva(daca asa se cheama mai nou)bafta si nu iti fa probleme,recomanda linistit ce vrei,e alegerea fiecaruia sa se documenteze inainte de a accepta un sfat
|
bassmaster (daca mai citesti topicul asta) Poti incerca ceva de genul a ce am eu, ieftin dar bunicel.
https://forum.4tuning.ro/384-sistemul-audio-masina-mea/108546-dacia-1310-sound.html |
spuneam de acel utopia pentru ca este un subwoofer care se poate monta in parte din fata a masinii, este folosit in principal pentru a reda bass-ul in asa fel incat sa ajunga egal la toata lumea din masina, pentru ca in general bass-ul care vine din spate (portbagaj) creaza o altfel de "imagine" pentru ocupantii autoturismului
de altfel din aceasta cauza focal a creat acest mic difuzor care la o incinta sealed (din cate stiu, reda bine doar pe sealed) de 7-8 litri poate ajunge la 63-64Hz fara probleme ma refeream strict din punct de vedere al claritatii sunetului, a completarii lipsei de joase si nu ca putere bruta sau posibilitate de a acoperi sau a fi acoperit de boxele din usi am auzit difuzorul acesta intr-un bmw hamann (de fapt tipul avea doua in fata) montat la picioarele ocupantilor locurilor din fata, orientate in jos din cate stiu, frecventele de joase, de peste 80Hz sunt directionale de aceea provoaca un oarecare disconfort, cel putin pentru pasagerii din spate si sincer tind sa cred ca omul pentru 50W nu vrea cine stie ce boom, asta daca nu face caterinca si noi "vorbim" ca televizorul |
MRKXMI: Da-mi voie sa-mi imaginez ca un user nou care doreste un subwoofer de 50W (si atat) nu vrea un montaj cu Focal Utopia in partea din fata. ;)
Cine ajunge sa-si doreasca performanta de nivelul asta abordeaza altfel problema. Poti sa ma crezi pe cuvant. ;) |
EDITAT: Asta deja incalca veo 2 puncte din regulament. Da' am inteles gluma si aluzia. :-P
|
stii ce mi se pare cel putin funny. ca pot baga linistit mana in foc ca MRKXMI nu a ascultat vreodata focalul respeciv dar il recomanda. la fel ca ovidiu 9887 e tare..... in comparatie cu ce ? cu 9887 care nu merge ? nu am nimic cu produsul dar cand vb de 9887 ia in considerare 778 clario si p88 rs pioneer. sunt pe acolo ca pret/ performante. fiecare si-l alege dupa gusturi.
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:52. |
- Copyright 2026 4Tuning