![]() |
Tuning ieftin->Filtrul Sport si Evacuare Aftermarket
Am citit cateva critici la adresa filtrelor de aer si a evacuarilor Aftermarket si nu pot sa stau fara sa spun si eu ceva.
Un principiu logic pentru care a fost inventat Filtrul de aer Sport si sistemul Cold Air Intake este cum multa lume cred ca stie : Amestecul Carburant rece care intra in camera de ardere se incalzeste instantaneu si isi mareste volumul, creeand o oarecare presiune; marind stfel puterea motorului. Dar ii mareste si consumul...logic :D (ganditi-va ca iarna intra amestecul carburant la o temp de 5*C si se incalzeste instantaneu la o temp de aprox 70-75*C) Evacuarile Aftermrket s-au inventat pe principiul \"Mai mult aer intra, mai mult iese\"dar mai sunt si alte aspecte tehnice si estetice...De exemplu: O evacuare care nu rugineste, care nu are multe coturi si coliere... imbunatatind astfel expiratia printro evacuare Rectilinie, un strat de \"pasla\" speciala si ignifuga rezistenta la umezeala si temp mari pentru a genera un sunet de \"tub de bass\" , stoparea vibratiilor generate de molii de gaz prin site speciale care nu ruginesc si altele... PS: Iar pentru cei care cred ca daca duc volanta la \"strungar\" si o mai \"micsorez\" un pic ,masina mea fuge mai tare , Fiti seriosi. Doar o volanta de duraluminiu face treaba asta. PS 2: Vreti cel mai ieftin tuning la masina voastra : 1)FiltruSport plasat cat mai departe de motor 2)Evacuare ,ceva de la BorlaRomcat ar face o treaba excelenta 3)Amplificator electronic de scanteie cu tot cu bujii de calitate si fise aferente 4)Scoate tot ce e in plus din masina ta(roata de rezerva 3 straturi de burete in podea si in usi boxe mari si proaste aruncate prin portbagaj etc) 5)Jante de aliaj usor si neste gume mai scumpe... CAM atat...sper sa nu supar pe nimeni ..asa din prima :oops: |
Re: Tuning ieftin->Filtrul Sport si Evacuare Aftermarket
SALUT!sfaturi utile..uite eu comandasem deja amplificator de scanteie,bujiile abia le-am schimbat ,ma gandesc fisele daca ar fi sa le schimb unde as gasi altele de ft buna calitate?am o mazda 323 din 85 1.3 60cp..shi vreau mai mult.... :lol: shi un filtru sport la fel unde pot gasi imi trebuie kit complet cu teava cu coturi cu tot..merci anticipat...aaah shi schimbarea esapamentului tocmai vroiam sa o fac.la brasov la pilotauto evacuarea completa plus manopera cica 300 euro..
thx in advance Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 17:56. |
- Copyright 2026 4Tuning