![]() |
subwoofer 2x4 OHM conectat la 4 canale ?
Pot sa conectez un subwoofer cu 2 bobine de 4 OHM la o statie de 4 canale cu fiecare bobina legata la 2 canale in bridge ?
Statia supoarta 4 ohm la legarea in bridge deci electric nu ar fi nici o problema. |
Re: subwoofer 2x4 OHM conectat la 4 canale ?
Se poate dar:cele doua bridge uri sa fie perfect identic setate si sa ii dai semnal mono de la iesirea de sub impartit la cele 4 canale ale ampului ,spor la treaba
|
Tocmai am primit subwooferul, un Power acoustik FX-10W si am alta problema: nu se misca membrana. L-am pus pe un receiver de vreo 30 W fara filtru si se aude ceva ceva din el, mai mult medii dar membrana parca tot nu se misca . Nu-mi dau seama, o fi defect sau tre sa bag mai mult in el ? (800WRMS si 1600W max zice producatorul) Repet membrana nu se misca nici daca incerc sa o imping cu mana.
|
am si eu o problema asemanatoare
difuzorul : Marime: 10”/250 mm Putere: 250/500 W Impedanţa: 2x2Ω Frecvenţa: 50 Hz - 1,5 kHz Sensibilitate: 87 dB/W/m amplificatorul : Amplificator stereo 2 canale Frequency response 5 Hz - 50 kHz (-3 dB) Max. power output* into 4 Ω 2x 150 W / 1x 500 W RMS power output** into 4 Ω 2x 55 W / 1x 150 W Max. power output* into 2 Ω 2x 250 W RMS power output** into 2 Ω 2x 75 W cum leg difuzorul la amplificator ? |
@mirceaa: Daca l-ai pus fara filtru, ce auzeai in difuzor erau medii, nu aveai cum sa misti un asemenea monstru. Pune-l pe un amplificator stabil in 2 ohmi si atunci il vei misca.
@giubau_v8: Subwooferul tau poate fi legat la 4 ohmi in serie sau la 1 ohm in paralel. Sfatul meu: pune amplificatorul in punte si leaga difuzorul la 4 ohmi (in serie: + cu -, + cu -). Ce model de amplificator e? |
1 Attachment(s)
este un magnat edition two
asta e difuzorul...si are 2x2ohm ca sa il leg in serie trebuie sa pun amplificatorul in punte, si sa leg ca in poza la difuzor ? :rolleyes2 |
Exact!
|
revin cu o intrebare...uitandu-ma dupa noi achizitii, ma uitam la specificatiile amplificatorului si am vazut ca scrie urmatoarele
* amplificator stereo, 2 canale * putere: o 4 ohmi, stereo: 2 x 55 W RMS o 4 ohmi, in punte: 1 x 150 W RMS o 2 ohmi, stereo: 2 x 750 W RMS * stabila la 2 ohmi * raspuns in frecventa: 5 Hz - 50 kHz (-3dB) * bass boost variabil 0 - 12 dB la 45 Hz * filtru low pass variabil 40 - 300 Hz (12 dB) * filtru high pass variabil 40 - 300 Hz (12 dB) * selector mod de functionare 2/1 canale * circuit de protectie impotriva scurtcircuitelor si a supraincalzirii din moment ce difuzorul meu are 2 bobine de 2 ohm... nu ar fi mai bine daca as lega ficare bobina la cate o iesire din amplificator? intreb si eu, imi place muzica, dar sunt paralel cu tehnica in domeniu |
Nu fa asa in nici un caz. Ampliful tau fiind stereo, difuzorul primeste semnale diferite pe fiecare bobina, ceea ce inseamna ca cele 2 bobine nu sunt miscate simultan. Leaga bobinele in serie sa ai impedanta finala de 4 ohmi si foloseste ampliful in punte.
|
ok...asa il si folosesc..multumesc
|
sal am o intrebare pt tn
am un casetofon Sony Xplod CD Receivers CDX-GT424U am 2 boxe pe fata si pe spate vreau sa leg din cele 2 canale ramase un singur difuzor pe spate Panasonic CJ-SW3003N spune-mi te rog daca merge nu prea le am cu electronica tin sa mentionez ca nu am amplificator decat casetofonul. |
| All times are GMT +2. The time now is 21:14. |
- Copyright 2026 4Tuning