Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Accesorii si conectica (https://forum.4tuning.ro/391-accesorii-conectica.html)
-   -   incinte ??? (https://forum.4tuning.ro/391-accesorii-conectica/10643-incinte.html)

quick_5hifter 07-12-05 15:57

incinte ???

se dau urmatoarele:
-un daewoo tico
-2 amplificatoare JBL GTO 301.1 (204w rms 4 ohmi)
-2 subwoofere JBL GT4-15 (250 w rms 4 ohmi)

1.cum ar fi cel mai bine sa fac incintele? sealed, vented sau bandpass?

2.daca le fac bandpass, conteaza forma incintei atata timp cat respect litrajul?

momentan am un singur amplif gto 301.1 si un singur subwoofer gt4-15 in incinta vented si sincer nu sunt foarte multumit
daca va posta cineva, va rog nu veniti cu sugestii sa-mi schimb amplificatorul sau subwooferul, ci numai cu incinte optime pentru o masina foarte mica

blak 07-12-05 16:24

Schimba amplificatorul si Difuzorul....Dute la tottal Motto ...ca sigur iti gaseste ceva pt placul ....

BASU 07-12-05 17:21

Re: incinte ???

Quote:

Originally Posted by \"quick_5hifter\"
se dau urmatoarele:
-un daewoo tico
1.cum ar fi cel mai bine sa fac incintele? sealed, vented sau bandpass?

va rog nu veniti cu sugestii sa-mi schimb amplificatorul sau subwooferul, ci numai cu incinte optime pentru o masina foarte mica

@blak exact ce nu vrea i-ai propus :lol:
@quick_5hifter jbl-ul ala se comporta cel mai bine intr-o incinta vented sau chiar bandpass dar in portbagajul unui tico nu cred ca are loc nici macar o incinta vented facuta special pt difuzorul ala... si tu zici ca vrei sa pui 2...
citeste si tu ce scrie aici https://www.4tuning.ro/forum/viewtopi...r=asc&start=60
eu as alege o incinta mai mica.. seald pt tico

quick_5hifter 07-12-05 17:49

1 Attachment(s)
pai are loc una vented calculata dupa specificatiile jbl (~113 litri) si ar avea loc si doua vented sau bandpass daca modific masiv canapeaua, adica sa o fac pentru max 2 persoane slabe (plus ca ma mai duc si pe inaltime cu cutiile), de-asta intrebam daca are vreo importanta forma si respect litrajul
in poza e actuala cutie vented, care ocupa tot portbagajul, fiind \"croita\" dupa bancheta

BASU 07-12-05 17:56

nu are nici o importanta forma... atat timp cat respecti litrajul si este facuta corect... eu as merge pe vented... bandpassu este mai complex si trebuie sa \"nimeresti\" cutia ca sa sune bine... :)
daca esti dispus sa modifici canapeaua... si eu cred k o sa incapa 2 vented :D
offtopic: ar fi chiar tare sa pui o fata sa stea cu fundul direct pe cutie :cry2: :flower: :shakefist mama ce vibratzii o sa simta...

acum spune-mi de ce nu este multumit de incinta actuala? :roll:

pesteimputit 07-12-05 20:24

1 Attachment(s)
pt ca nu ajunge...
cunosc senzatia..
in viitor o sa incerc sa mai adaug si eu un w15gti renuntand la bancheta si montand central un scaun in loc de bancheta...
dar astea sunt inca vise...
ca fapt divers sa stii ca e MULT mai comod sa lucrezi cu o incinta sealed,
la un vented o sa ai mult de lucrat la mastile de fibra care vin peste incinte
dar faci cum crezi!

quick_5hifter 07-12-05 22:54

1 Attachment(s)
-in primul rand nu sunt multumit de incinta actuala pentru ca difuzorul pare sa poata mai mult...probabil si din cauza ca nu am captusit cutia la interior sau poate pt ca difuzorul si bass-reflexul sunt prea aproape de hayon
-in desenul alaturat apare cam ce vreau eu sa fac:
---incintele pentru subwoofere o sa fie inalte cat bancheta, pentru a crea o mica senzatie de fotoliu :D
---difuzoarele coaxiale din spate o sa aiba cate o mini-incinta separata de a subwooferelor si o sa fie orientate putin spre parbriz
---tot incintele pentru subwoofere ar putea sa fie mai inalte in partea din portbagaj, ca sa mai castig volum (vor fi foarte greu de calculat, dar nu imposibil)
---gaurile de bass-reflex ar putea sa iasa prin bancheta (si-asa nu vad pe unde le-as putea amplasa)

BASU 08-12-05 08:01

@quick_5hifter cred ca ai vazut si tu subwoofer in forma de tub , cub , trapez... etc... problema este sa aibe litrajul corect si sa fie facuta bine... cred ca este buna ideea pe care o ai..

incinta care o ai acum... este facuta dupa specificati? :roll:

quick_5hifter 08-12-05 19:27

cutia actuala este facuta dupa specificatii (oarecum) ca am calculat eu sa iasa 113 litri, dar au iesit la exterior :lol: oricum e destul de aproape
e bine inchegata si izolata, mochetata, da mi-a fost lene sa mai pun si ceva la interior (vatelina etc)

xxdadixx 08-12-05 20:40

Re:

Quote:

Originally Posted by \"quick_5hifter\"
cutia actuala este facuta dupa specificatii (oarecum) ca am calculat eu sa iasa 113 litri, dar au iesit la exterior :lol: oricum e destul de aproape
e bine inchegata si izolata, mochetata, da mi-a fost lene sa mai pun si ceva la interior (vatelina etc)

Da-mi mie litrajul cutiei si dimensiunile ( vorbim de forme mai ciudate ) cu o necunoscuta din care sa jonglezi si itzi calculez eu daca nu te descurci.

quick_5hifter 08-12-05 21:24

multzam fain, stai sa iau masurile in masina ca sa vad pana unde ma intind :D

All times are GMT +2. The time now is 10:42.

- Copyright 2026 4Tuning