![]() |
Incinta Band pass pentru Helix SPXL?
Salutare,
Deocamdata am instalat wooferul intr-o incinta de ~70 L bassreflex. In curand o sa fac o noua aranjare a componentelor si as vrea sa mut wooferul intr-o incinta band pass din 2 motive: - deocamdata nu mai am acces deloc la portbagaj, nu pot pune nimic in el de frica sa n-ajunga ceva in fata membranei si sa ii provoace cine stie ce probleme, daca ii fac incinta bandpass atunci pot sa pun cate ceva in portbagaj fara sa imi fac probleme ca as putea lovi wooferul. - am impresia ca din punct de vedere al sq-ului s-ar auzi mai bine in incinta bandpass. Ce parere aveti, suna bine un spxl in bandpass? Eventual daca mi-ati putea da niste dimensiuni pentru incinta ar fi super. Multumesc |
Re: Incinta Band pass pentru Helix SPXL?
SIncer sa fiu nu am auzit pana acum si nici nu am vazut de un SPXL in band pass..eu unu as merge pe incinta sealed l-am tot ascultat si sealed si br si parerea mea e ca in sealed suna destul de bine si e destul de liniar iar ca protectie poti folosi grile metalice sau poti confectiona grila custom..iesi mult mai castigat..
|
1 Attachment(s)
Am atasat un PDF cu variantele recomandate de producator. Se poate si band-pass dar nu e usor de construit o astfel de incinta. Eu am construit si ascultat varianta vented, recomandata de producator si este un compromis foarte bun intre SQ si SPL.
|
Quote:
SPXL-ul este foarte liniar si intr-un B/R facut bine, suficient de liniar incat sa nu simti diferente (din punctul asta de vedere) fata de un sealed. Depinde si de masina, instalatie si setari. Tehnic vorbind el poate si in B/R. O simpla parere personala, sunt toate sansele ca acest difuzor sa isi piarda din "stralucire" intr-un bandpass iar incinta in acest caz va fi oricum, numai compacta si usoara nu. ;) CataNOS: O grila custom solida si bine facuta iti trebuie. Cum spune si Alex, daca vrei o imbunatatire pe partea de calitate treci la sealed, pune-i o grila, fixeaza bine incinta in portbagaj si bucura-te de el. ;) |
Va multumesc pentru sfaturi! Cred ca asta voi face pana la urma, o incinta sealed dupa specificatiile date de Marinu si o grila custom pe cnc, sau dintr-un "mesh" metalic, sa elimin orice posibilitate de "intruziune" :)
ReLLaXX ma bucur de woofer de ceva vreme, de cand imi explicai cum sta treaba cu legatul statiei la woofer :D Parca tot tu mi-ai zis mai de mult ca in loc de a doua baterie trebuia sa iau una si buna sub capota, nu? Ei bine, ai avut dreptate, de cand a dat frigul au inceput sa palpaie farurile, nu rau, dar vizibil. Voltajul pe baterii e bun, am montat un voltmetru in masina, insa nu stiu cum stau pe partea de capacitate, nu am gasit un ampermetru pentru auto. |
| All times are GMT +2. The time now is 16:52. |
- Copyright 2026 4Tuning