Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii VW (https://forum.4tuning.ro/323-discutii-vw.html)
-   -   Sa schimbat legislatia? (https://forum.4tuning.ro/323-discutii-vw/105854-schimbat-legislatia.html)

Smenarul 24-01-09 06:35

Sa schimbat legislatia?

Aseara in jurul orei 23 m`a oprit "MILITA" acte la control totul OK dar talonul ti`l opresc pentru folie:shock: ii spun cum sa il opresti o dau jos pe loc ala si ce daca o dai jos ca tot ti`l iau si ii spun ma da eu stiam ca daca o dau jos pe loc nu imi mai iei nici un talon ca asa spune legislatia... la care gaboru ca nu e asa domnule ca uite sa iti arat eu in legislatie si nu stiu ce si luase o carte si incepuse sa o rasfoiasca cand il aud pe celalat MILITIAN 7 milioane amenda, talonul suspendat si 4 puncte pffoooaii pt o amarata de folie ii zic lu ala bai nene stai ma asa nu te apuca de scris sa ne intelegem uite asa asa la care ala spune esti dispus sa faci cinste in seara asta?ii zic da ma las`o naibii apoi ma lua cu delea cu ce ai baut si gatu lor ca sufla ca nuj ce intr`un final hai ca nu bausem nimic nici nu aveau fiola la ei amortitii si hai sa le dau acolo ceva cand il intreb cat cica 200 RONI :shock: i`am zis ca ii dau 1 mil nu ca 1 mil jumate si pana la urma le`am dat dreacu sa ma lase in pace si inca o treaba ce mi`a zis`o ala "BAI MARIANE NU ITI FACEAM ASTA DAR DIN CAUZA CRIZEI NU NE MAI DA BANI NICI SA BAGAM BENZINA LA AMARATELE ASTA DE LOGANURI"
In concluzie daca dadeam folia jos mai aveau voie sa imi retina talonul?

bora_bora 26-01-09 21:03

Re: Sa schimbat legislatia?

da, şi trebuia să mai treci odată prin RAR ca să îţi iei certificatul de înmatriculare.Chestia cu reparatul pe loc funcţionează doar la defecte de care se presupune că nu ştiai:un bec ars, etc...

Smenarul 26-01-09 21:15

pai si cu folia nu mergea daca o indepartam pe loc? si amenda de 7 milioane nu era prea exagerat? eu am citit pe aici pe forum ca majoritatea au scapat cu 150 RON amenda in 24 de ore si talonul suspendat.

bora_bora 26-01-09 21:18

problema cu amenzile e că au un minim şi un maxim care este la latitudinea agentului constatator.oricum talonul ţ-il sălta.

Smenarul 26-01-09 21:20

mama lor dar... oricum acum caut sa fac rost de certificat de omologare pt folie sa fiu in regula :D

bora_bora 26-01-09 21:22

vezi că de anul ăsta s-a mărit valoarea punctului de amendă.

Smenarul 26-01-09 21:23

chiar cat este un punct? ca facea ala acolo socoteala la 4 puncte si ii daduse 700 roni

bora_bora 26-01-09 21:25

nu ştiu.Îţi zic mîine seară.

bora_bora 27-01-09 20:36

pînă acum a fost 54 ron şi s-a făcut 60 ron.

watpassat 30-01-09 21:36

Da, certificatul ti-l ia oricum, chiar daca dai foliile jos pe loc...Si certificat de omologare poti lua doar pentru folii pe spate si luneta negre 100%, iar pe fata doar 15%... Dar certificatul de omologare e doar primul pas...Din cate stiu eu, dupa ce ai luat certificat de asta, trebuie sa mergi la RAR (:twisted:) sa treaca modificarea in cartea de identitate si la Militzie (:twisted::evil:) sa faca modificare in talon. Abia atunci e perfect legal...:sad: Sa ma corecteze cineva daca gresesc...:cry:

crywolf 02-02-09 20:23

certificat de folie omologata si RAR. Amenda se poate plati jumatate din cuantumul AMENZII MINIME pt respectiva contraventie / infractiune. Daca luati 700lei amenda, dar minimul legal era de 500, plateai 250in 48 ore.
Si te rog, invata sa scrii ... foloseste cratime si spatii :)

Smenarul 07-02-09 22:44

Quote:

Originally Posted by watpassat (Post 2024544)
Da, certificatul ti-l ia oricum, chiar daca dai foliile jos pe loc...Si certificat de omologare poti lua doar pentru folii pe spate si luneta negre 100%, iar pe fata doar 15%... Dar certificatul de omologare e doar primul pas...Din cate stiu eu, dupa ce ai luat certificat de asta, trebuie sa mergi la RAR (:twisted:) sa treaca modificarea in cartea de identitate si la Militzie (:twisted::evil:) sa faca modificare in talon. Abia atunci e perfect legal...:sad: Sa ma corecteze cineva daca gresesc...:cry:

are dreptate watpassat? k imi pare c`am complicat, eu am gasit aici pe forum folie de la ALFA ROM TRANS cu 100 RONI omolagata pt spate trebuie sa ajung la rar sa ma interesez de ei, si daca sunt in regula am sa cumpar oricum e suspect de mic pretul...

bora_bora 09-02-09 21:03

chiar dacă folia este omologată, oricum trebuie să o treci în carte şi certificat.Deci tre să treci pe la RAR şi poliţie.

Smenarul 09-02-09 21:08

da dar cu hartia de la ei ca este omologata si cu abtipildurile nu se face treaba?

watpassat 12-02-09 11:18

Faci treaba cu certificatul si abtibildurile, dar astea iti folosesc doar la RAR (bineinteles daca folia este cum trebuie - 100% spate si 15% fata) si pe strada, cand te opreste politia...
Legea romaneasca:twisted: spune ca toate modificarile trebuie omologate si trecute in acte... Omologarea o face RAR-ul, care o trece in cartea de identitate, iar la politie, pe baza modificarilor din carte se fac modificarile in talon...Fiecare organ cu treaba lui...;) Ganditi-va: normal, cartea de identitate nu se tine in masina si ca atare nu trebuie prezentata cand te opreste politia...Atunci, daca modificarile (foliile) sunt trecute doar in carte, cum se pot dovedi ca sunt omologate fara aceasta? Normal ar trebui sa nu mai ai nevoie de certificatul de omologare al foliilor, daca acestea sunt trecute in talon, dar sunt unii politisti deosebit de zelosi... Ca si pentru rovinieta: trebuie sa ai si abtibildul acela pe parbriz si chitanta de plata (conform normei de poluare si capacitatii motorului).
:!: Cum la noi sunt diverse metode de a ocoli legea, iata una: cumperi folii 100% cu 15 lei cutia din comert, pui pe spate si luneta si apoi faci rost de un certificat de la careva si ti le omologhezi legal...

All times are GMT +2. The time now is 12:54.

- Copyright 2026 4Tuning