![]() |
Diferenta dintre SOHC si DOHC
Cine poate sa-mi zik si mie diferenta dintre cei doi termeni... am gasit doua tipuri de motor VR6 SOHC si DOHC... sunt curios de diferenta...
Multumesc! |
ia-ti DOHC = Double OverHead Camshaft (parca asa era :D)
|
motor cu o axa cu came = sohc
motor cu doua axe cu came = dohc |
K... si pe acelasi motor... care e diferenta dintre cel cu doua axe cu came si cel cu o axa cu came?
E vreo diferenta de putere sau ceva? Anyway... thanks! |
da e diferenta de putere uite de exemplu la motor de 1,6 sohc cu 8 valve puterea este intre 75-90 de cai
tot la 1,6 dar dohc cu 16 valve puterea este intre 100-125 de cai depinde de fabricant si sunt convins ca mai sunt exemple din astea cu caru cel mai bine sa aiba dohc si cat mai multe supape!! :twisted: |
Hmm... si ce sa cred... eu am gasit informatii despre VR6 numai SOHC... or fi diferente mari intre datele celui SOHC si cel DOHC?
|
Pai, VR6 este numai cu o axa cu came - 174 cai cel de 28oocc si 194 cai cel de 29oo cc (corrado)
Evolutia a insemnat V6 (fara \"R\") din '98 incoace, care are ~2oo de cai :wink: tot la 28oo cc |
Nu e SHA... al meu e DOHC... nu ai observat cand te-ai uitat la motor... scrie pe el VR6-DOHC...
So?? :?: :?: |
De aia intrebam eu de diferentele dintre SOHC si DOHC de la VR6.. ca nu am gasit informatii despre VR6 DOHC... decat SOHC
|
Pai da mai. Ala care a avut masina inaintea ta, a incrustat cu dalta in motor \"D\"-ul ala :lol:
Kakamaka - nici eu n-am gasit specificatii de vr6 dohc...dar nici n-am cautat prea mult... Macar atat: www.vr6-dohc.de |
Ia d-aici: www.zpipedragon.com/VR6.htm
|
Oooo multam mult!! Ultimul e chiar belea 8)
You've just won a beer from me :P :drunk: |
serban ai citit tot de pe site-ul ala? frate... :) o carte intreaga.. :) oricum iti spune tot... so vezi ce poti sa faci cu fishele alea :P
|
Re:
Quote:
Poate 2 axe cu came ambele deasupra cilindrilor, ca asa si oltcitul are tot 2 axe cu came si nu se cheama DOHC ;-) |
Re:
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 14:01. |
- Copyright 2026 4Tuning