Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Daewoo (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo.html)
-   -   Daewoo Nubira I (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo/102718-daewoo-nubira.html)

dani3lll 01-01-09 21:17

Daewoo Nubira I

5 Attachment(s)
Noua mea masina Daewoo Nubita I
As vrea sa ma apuc de ceva modificari la ia
Astept si pareri/sugestii din partea voastra ..orice este binevenit

Geo_ZGA 01-01-09 21:37

Re: Daewoo Nubira I

Bine ai venit.
Arata bine masina, poti sa dai mai multe detalii despre ea...
Modificari poti face multe, depinde ce te intereseaza.
Interiorul e cam anost, poti schimba maciulia schimbatorului, ornamentul franei de mana si pedalele. Poti schimba iluminarea la bord si la consola, poti schimba tapiteria usilor si a scaunelor, sau chiar scaunele complet...
La exterior poti sa modifici grila fata, sa o faci mai "curata" sau doar sa-i plasa in locul grilajelor de plastic. Semnalizatoarele de pe aripi sa le schimbi cu unele albe/clare. Proiectoare in cazul in care nu ai... Un set de jante, o suspensie mai joasa.
La motor sunt mai multe modificari pe care le poti face... unele care merita, altele poate nu. Depinde ce intelegi prin "merita".

TheEnZo 01-01-09 22:15

Bine ai venit !
Acuma depinde si ce vrei sa modifici la ea,dupa parerea mea ar merge jante de aliaj, si sa umbli la suspensie sa o lasi mai jos, aaa ... si fa'i ceva la interior ca arata a masina de pensionari no offence !
+ o folie pe geamuri.

dani3lll 01-01-09 22:48

Motor 1.8 16V

poi jante fara indoiala o sa ii pun insa e iarna si nu ma grabesc ...
dati`mi site sau link despre suspensie si ce sa ii pun ca la asta nu prea ma pricep

in rest or sa vina urm modificari
-volan sport
-jante dar sa treaca iarna
-filtru k&n
-bujii dar nu stiu inca de care (daca imi poate da cineva detalii)
-nuca schimbator dar dat`imi o sugestie pt ca este schimbator tip seringa
-pedale+frana de mana schimbate
-folie zilele astea

ma interreeaza iluminatul la bord si la consola cum il schimb..
astept alte detalii

Geo_ZGA 01-01-09 23:11

In primul rand, dupa parerea mea, dai un ban dar merita... cumpara doar lucruri de calitate.
1. Volan sport... nu ai airbag cumva? Un volan spor cu airbag e foarte scump. Iar cel fara airbag nu stiu daca merge, am impresia ca are niste senzori airbag-ul.
2. Jante de calitate, fara turcisme. Poti lua unele ceva mai mari, dar cu talonul la cauciuc mai mic. Cauta pe forum, s-a mai discutat despre dimensiuni.
3. K&N bun :) Dar ai de ales intre cel panel, inlocuitor in carcasa, si cel conic. In fiecare din cele doua cazuri, sunt niste detalii la care trebuie sa te gandesti. Detaliem atunci cand te hotarasti. Cand il comanzi, sa iei si un kit de curatare.
4. NGK Iridium IX, costa in jur de 160ron, cauta-l pe userul elspa si da-i un PM. Oricum nu iti imagina ca dau N-spe cai, doar o reactie mai buna in turatii.
5. Momo, Sparco, Raid, OMP... "tip seringa", adica cu inel pt marche-arriere. Cand comanzi, asta sa cauti, pt schimbator cu inel.
Inca o idee... scoate scrisul de pe portbagaj, cel cu "nubira", "daewoo" si, daca este lipita, emblema Daewoo. Daca nu e lipita, e mai complicat, ca raman cele 2 gaurele care trebuie astupate, vopsit...

dani3lll 02-01-09 10:28

Quote:

Originally Posted by Geo_ZGA (Post 1952434)
In primul rand, dupa parerea mea, dai un ban dar merita... cumpara doar lucruri de calitate.
1. Volan sport... nu ai airbag cumva? Un volan spor cu airbag e foarte scump. Iar cel fara airbag nu stiu daca merge, am impresia ca are niste senzori airbag-ul.
2. Jante de calitate, fara turcisme. Poti lua unele ceva mai mari, dar cu talonul la cauciuc mai mic. Cauta pe forum, s-a mai discutat despre dimensiuni.
3. K&N bun :) Dar ai de ales intre cel panel, inlocuitor in carcasa, si cel conic. In fiecare din cele doua cazuri, sunt niste detalii la care trebuie sa te gandesti. Detaliem atunci cand te hotarasti. Cand il comanzi, sa iei si un kit de curatare.
4. NGK Iridium IX, costa in jur de 160ron, cauta-l pe userul elspa si da-i un PM. Oricum nu iti imagina ca dau N-spe cai, doar o reactie mai buna in turatii.
5. Momo, Sparco, Raid, OMP... "tip seringa", adica cu inel pt marche-arriere. Cand comanzi, asta sa cauti, pt schimbator cu inel.
Inca o idee... scoate scrisul de pe portbagaj, cel cu "nubira", "daewoo" si, daca este lipita, emblema Daewoo. Daca nu e lipita, e mai complicat, ca raman cele 2 gaurele care trebuie astupate, vopsit...

AM airbag dar probabil ca daca imi iau o sa iau fara airbag volanul si cred ca o sa stea aprins in bord ...nu cred ca este asta o mare problema
emblemele si stemele o sa le dau jos cat de curand pt ca nici mie nu imi plac
grila fata as dori sa o fac din plasa dar nu stiu daca se gaseste una sa o comand ...am tot cautat dar nu am gasit
astept si alte sugestii....ms GEO

P.S Dati`mi o idee cu volanul sau daca este posibil sa fie vre`o problema cu punerea lui ...

Geo_ZGA 02-01-09 11:09

Nu stiu ce sa-ti spun legat de volan. Eu pe Cielo nu am airbag si nu stiu ce probleme ar fi. Modele sunt o gramada... depinde de gusturi. Eu am un Raid Dino de 30cm, e printre cele mai mici ca diametru, dar te obisnuiesti. Dezavantajul este ca merge ceva mai greu, mai ales la manevrele pe loc. Daca te mai uiti din cand in cand la "bazar - tuning interior", mai apar diverse volane la preturi destul de bune. Un volan nou costa minim 300ron, la care mai adaugi butucul 50-150ron. 50ron din targ si care sunt bune, nu am nici o problema, sau ~150ron butuc "de firma". Butucul trebuie sa fie pt Opel Kadett E, Astra F sau Vectra A.
Grila facuta nu cred sa gasesti, o poti face singur. Din poze nu pot sa-mi dau seama exact cum, dar principiul e ca tai grilele de plastic, lasi doar marginea, finisezi cu smirghel sa nu se vada defecte si prinzi plasa pe spate.

iviTe 03-01-09 02:24

Faina masinuta si e pt prima oara cand vad o nubira hatchback :D

renatremo 03-01-09 12:42

2 Attachment(s)
ca proprietar de nubira 1, versiunea sedan poti modifica kitul exterior destul de bine si ieftin. Barile se pot modifica usor si frumos, pragurile se pot adapta, niste jante si oferta pe piata e destul de buna (recomandare jante germane... nu se sparg). Ai putea sa ii pui niste proiectoare si te pot trimite la craiova la un prieten ce are magazin de piese auto daewoo si preturi bune. Poti adauga un eleron finut dar nu ca acelea pe care le vezi pe strazi la unii de parca au iesit sa isi usuce rufele... iar pe interior lasa volanul asa cum e, doar imbraca-l in piele iar daca ai suficienti banuti poate o tapiterie de piele atat pe scaune cat si pe finitiile usilor. Sper ca nu vei schimba schimbatorul cu unul gen racing, de tip BAZAR... Masinuta asta merita un tunning de bun gust, nu tiganie cum am tot vazut pe site-uri... Si nu incerca sa impodobesti masina ca pe un brad... devine kich...

sau un tunning made by topser...

dani3lll 03-01-09 20:20

Quote:

Originally Posted by renatremo (Post 1954341)
sau un tunning made by topser...

asta e masina ta ?
super faina ...sa imi lasi un pm cu magazinul din cr de piese daewoo
ms

Dumitru Cristian 07-01-09 23:39

Pune-i jante, bujii iridium si consumabile bune si lasa masina asa cum e!
Eventual arcuri sport, gasesti pe www.ebay.co.uk > nubira > search si gasesti multe acolo. cauta si pe www.ebay.de . Mai sunt si kituri cu bucsaraie din poliamida...
Airbagul salveaza vieti! Eu zic sa te gandesti de 5 ori inainte sa-l dai jos! Uitete cati tineri mor in zilele noastre...:rolleyes2

dani3lll 08-01-09 11:56

Quote:

Originally Posted by Dumitru Cristian (Post 1964522)
Pune-i jante, bujii iridium si consumabile bune si lasa masina asa cum e!
Eventual arcuri sport, gasesti pe www.ebay.co.uk > nubira > search si gasesti multe acolo. cauta si pe www.ebay.de . Mai sunt si kituri cu bucsaraie din poliamida...
Airbagul salveaza vieti! Eu zic sa te gandesti de 5 ori inainte sa-l dai jos! Uitete cati tineri mor in zilele noastre...:rolleyes2

in afara de asta ar mai trebui cate ceva facut pt ca nu o sa arata exact asa cum vreau eu
:D
ms oricum pt sfaturi

RD-Woo 08-01-09 16:03

Quote:

Originally Posted by dani3lll (Post 1952398)
Motor 1.8 16V

Motorul este 1.8 sau 2.0??
din semnatura ta asta se intelege.. :???:

dani3lll 08-01-09 16:46

Quote:

Originally Posted by RD-Woo (Post 1965807)
Motorul este 1.8 sau 2.0??
din semnatura ta asta se intelege.. :???:

AM GRESIT EU CAND AM POSTAT
ESTE DE 2.0 16v :d

Dumitru Cristian 08-01-09 17:56

Adica cum vrei tu sa arate?!:???:
Eventual mai pui un ornament frumos la toba, jantele, o lasi mai jos, arcuri sport, tuning ideal... (sa iei jante usoare!!). Interiorul arata bestial, cel putin pentru mine (iti poti lua un CD player din ala mare, original care ocupa tot spatiul ramas, sa arate mai bine). Motorul, baga-i bujii iridium, ulei eventual Castrol din ala de competitie, si consumabile bune. La frana lichid bun, de calitate, placute de frana FERODO premier sau ceva sport (sa vezi diferenta la franare!), discuri Brembo. Valve mai mari pe circuitul spate (nu stiu la hatch ce dimensiuni sunt).
Nu uita ca ai una dintre cele mai rapide masini de la Daewoo, nu mai tin minte care-i cea mai rapida. 133 cai la un hatch, berlina fiind oricum usurica, de hatch nu mai vorbesc.
Frana de mana vad ca tine cam sus, regleaz-o!

All times are GMT +2. The time now is 21:11.

- Copyright 2026 4Tuning