![]() |
VW Golf VI 1.4TSI vs. Opel Astra H 1.6T
E vorba de Golf VI 1.4TSI 160 CP vs Opel Astra 1.6T 180 CP, ambele noi, in 5 usi, nivel de echipare Highline pt VW, respectiv Cosmo pt Opel (sunt practic identice ca optiuni), ambele cutie manuala 6 trepte, ambele ~20500 DDP.
Ce ati alege? |
Re: Golf VI 1.4TSI vs Astra H 1.6T
golful pentu ca pentru o perioada scurta de timp voi fii mai exclusivist. Inca nu are toata lumea ca sa spun asa
|
nu te supara ca ma bag, dar daca tot i-ai bagat pe astia nu poti sa mai bagi unu, asa ca sa numai deschid inca un topic. uite pun toate datele. Nu te supara, daca e ok sa bage si bravo acolo in poll, daca nu asta e.
Sper sa nu fie cu suparare, dar ca parere personala, cele doua germanice sunt destul de......(nu zic cum) Clasa: Compact Caroserie: Hatchback - 5 usi/ 5 locuri An lansare(Facelift) An lansare: 2007 Pret standard(Euro) Pret CIP: 15285 Pret TTI / DDP: 18189 Garantie Garantie (luni): 36 Garantie (km): nelimitat Motor Alimentare: benzina Cilindri: 4L Nr supape: 16 Cilindree (cmc): 1368 Putere (CP): 150 Putere (kW): 110 Turatie putere max. (rpm): 5500 Moment max. (Nm): 206 Turatie moment max. (rpm): 2250 Performante / Consum Viteza maxima (km/h): 212 Acceleratia 0-100 km/h (s): 8.2 Consum urban (l/100 km): 9.3 Consum ext. (l/100 km): 5.8 Consum mixt (l/100 km): 7.1 Transmisie Cutie de viteze: Manuala, 6 trepte Tractiune: Fata Frane Fata: Discuri ventilate Spate: Discuri Suspensie Fata: Independenta, tip McPherson, arcuri elicoidale, bara stabilizatoare Spate: Semi-independenta, brate longitudinale, arcuri elicoidale, bara de torsiune Dimensiuni / Mase / Volume Ampatament (mm): 2600 Lungime (mm): 4336 Latime (mm): 1792 Inaltime (mm): 1498 Masa (kg): 1275 Volum portbagaj (l): 400 Volum rezervor (l): 58 Dotari standard(selectie) Airbag sofer Airbag pasager Airbaguri laterale fata Airbag cortina ABS Sistem control stabilitate Sistem fixare scaun copil Volan Multifunctional Volan reglabil Servodirectie Computer de bord Centuri de siguranta cu pretensionare Radio CD MP3 Climatizare automata Geamuri fata cu actionare electrica Inchidere centralizata telecomanda Oglinzi retrovizoare cu reglaj electric Jante din aliaj usor Proiectoare de ceata Alte dotari standard Scaun sofer reglabil in inaltime Sistem Follow Me Home Sistem MY CAR Kit Fix&Go Sistem antifurt Fiat Code Dotari optionale(selectie) Geamuri posterioare actionate electric 225 Euro Scaune anterioare cu incalzire 184 Euro Tapiterie piele 1326 Euro Faruri xenon 827 Euro Cruise Control 137 Euro Sistem Blue&Me 321 Euro Vopsea metalizata 303 Euro |
golful, pt motorul mai nou si mai performant, si pt ca isi patsreaza mai bine valoarea in timp, pt ca are materiale mai bune..pt ca nu te dor ochii cand te uiti la lumina din bord...si pt ca are tehnologie de secolul asta...
|
@Sindrom
banuiesc ca te referi la fiat bravo 1.4T 150 CP, echiparea Sport, dar nu am cum sa mai modific poll. |
Quote:
foarte bine punctat. Quote:
|
astra pt ca arata mai bine, iar tsi-urile de sub 2.0 sunt proaste rau!
in cazul nostru golful 1.4 nu are nici o tangenta cu fiabilitatea! |
motorul de 1.4 de la golf este o bomba, in sensul rau al cuvantului!
prea multe motoare bubuite, prin reprezentante! |
Quote:
|
:))) nu risti, nu castigi....pana la urma TSIu e motor atat de premiat...
|
aleg opelul din mai multe motive...arata mai bine , motoru mai puternic , mai fiabil
|
Golf a ajuns la a6a generatie si inca nu are suspensie spate INDEPENDENTA ..... ce pot sa zic ..... wooooow .... tehnologie din "viitor", iar legat de motorul ala de 1.4 cine se risca o face pe buznarul lui.
|
ales astra, pt ca altceva decat ce ne ofera VAGu, motor sprinten, fiabil, design atragator, performante de exceptie
|
...eu merg pe mk6,pentru simplul fapt ca este o aparitie noua,iar tehnologia este mai de actualitate(multe optiuni si gadgeturi interesante)...motorul tsi e unul f premiat,sa vedem la capitolul fiabilitate cum sta...designul nu-mi place deloc
...astra imi place parca mai mult la design(mai agresiva) dar deja are ceva ani buni de la aparitie |
golful are un motor premiat doar dintr-un singur motiv:
compresor si turbo pe un motor de 1.4 am fost chiar azi in test drive cu un scirocco 1.4 TSI, am fost total dezamagit intr-adevar CULMEA! este mai usor ca golful cu vreo 100 kile, ceea ce nu e de colea, dar motorul dupa ce turam puternic in treapta 1 in a doua parca nu mai tragea, iar sa rupa aderenta nici vorba... comparativ m-am simtit mai bine intr-o octavia VRS 2.0 tdi de 170 cai si chiar e diferenta mare (e diesel e cert, dar nu are doua compresoare) iti dai seama ca un motor de 1.4 la 160 de cai este deja dus la extrem pe cand la opel mai faci un cip ceva ;) |
| All times are GMT +2. The time now is 08:38. |
- Copyright 2026 4Tuning