![]() |
Subwoofer...care gajaie..
Datele problemei:
o bucata subwoofer de 25cm, 4ohmi si max 350w o bucata amplificator pyle 2600x (max 290w) - cred ca este 2x70w sau 1x140w, nu scrie nimic de ohmi. Amplificatorul are 4 iesiri (l+,l-,r+,r-) Problema: subwooferul se aude ingrozitor, baraie, gajaie.. e naspa. Ma gandesc ca nu l-am montat eu cum trebuie.. Cum am facut: Pus 2 rca de la iesirea mp3-ului, bagat in input-ul de la ampflicator. Scos 2 fire de la l+ si l- bagat in subfoower -> se aude mai incet dar tot gajaie. Scos 2 fire de la l+ si r- bagat in subfoower -> se aude mai tare dar gajaie. Am gresit undeva? E vreo legatura cu ohmii? Sa aiba amplificatorul 2ohmi? Help.. ca nu prea inteleg care-i problema. |
Re: Subwoofer...care gajaie..
Amplificatoru nu are ohmi el suporta o impedanta minima admisa. Adica daca el este stabil in 4 ohmi poti lega un difuzor de 4, 8 , 100 de ohmi daca vrei. Dar cu cat impedanta difuzorului este mai mare cu atat amplificatorul va da mai putina putere. Si de exemplu daca legi un difuzor de 2 ohmi va da prea multa putere (peste capacitatea lui), se va incinge si dupa caz, se va arde.
Parerea mea este ca problema ta este subwoofer-ul care probabil are bobina partial impuscata. |
aha.. merci mult de raspuns.. deci l-am montat bine in principiu..
am sa incerc maine cu alt subwoofer sa vad daca merge. btw se poate rebobina difuzorul, merita? |
Da, se poate rebobina. Nu stiu cum se comporta un subwoofer rebobinat. Cat de bine o sa se auda dupa rebobinat depinde de cat de priceput este cel care il repara.
|
am schimbat difuzorul astazi. de la el era.. se aude super ok acum..
deci, are nevoie cineva de un difuzor de basi de 25cm... care gajaie? poate-l rebobineaza, eu oricum nu-l mai folosesc. |
ce difuzor e , firma si modelul , si cat vrei pe el . ms. noroc.
|
3 Attachment(s)
nu vreau nimic pe el, ti-l fac codou, de mos craciun :D
nu scrie nimic pe el decat 4ohm. incinta din care l-am scos avea un sticker pe spate unde scria max 350w, 4ohm in nemteste. uite si niste poze cu el daca te ajuta cu ceva. |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:56. |
- Copyright 2026 4Tuning