Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Alfa Romeo 159 GTA - Veriga lipsa (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/99229-alfa-romeo-159-gta-veriga-lipsa.html)

ionut_cluj 28-11-08 22:57

Alfa Romeo 159 GTA - Veriga lipsa

Modelul va fi dezvaluit la Salonul Auto de la Geneva din 2009 si se doreste a fi un concurent serios al lui Mercedes C63 AMG, BMW M3 sau Audi RS4, iar motorizarea 4,3 V8 de ~500 cp "spune" ca are si cu ce. Alfa Romeo 159 GTA este succesorul lui 156 GTA si unul din descendentii al modelului de exceptie Lancia Thema 8.32.
Va beneficia de o cutie secventiala, frane Brembo CCM, iar acceleratia 0-100 km/h sub 4 secunde.
In lipsa unui comunicat oficial, zvonurile spun ca masina va fi echipata cu o noua generatie de tractiune integrala Q4.
Pretul este necunoscut

http://aycu26.webshots.com/image/484...5248492_rs.jpg

Spark 29-11-08 15:14

Re: Alfa Romeo 159 GTA - Veriga lipsa

cu asemenea performante si cu rivalii cu care se bate, va avea si un pret pe masura.
totusi arata foarte bine ;)

JohnnyX 29-11-08 18:26

Viitorul suna bine !

mihai clio willy 29-11-08 19:27

cu siguranta suna foarte bine

C63 AMG 29-11-08 21:47

"iar motorizarea 4,3 V8 de ~500 cp"

Lool, te pomenesti ca o sa-i puna motorul de pe ferrari F430..:rolleyes2

ionut_cluj 29-11-08 22:43

Quote:

Originally Posted by C63 AMG (Post 1893920)
"iar motorizarea 4,3 V8 de ~500 cp"

Lool, te pomenesti ca o sa-i puna motorul de pe ferrari F430..:rolleyes2

Unii zic ca exact ala, altii zic ca ceva motorizare dopata de la Maserati.

AdiZeL 29-11-08 22:55

viitorul suna bine

C63 AMG 29-11-08 23:13

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 1893999)
Unii zic ca exact ala, altii zic ca ceva motorizare dopata de la Maserati.

Pai bine ca nu zic ca-i pun motor de boeing...hai sa fim seriosi n-o sa vezi niciodata motorul de pe F430 pe o masina de clasa medie cum e alfa 159. Mai degraba ala de pe maserati GT, care dezvolta in jur de 400 de cai daca tin eu minte bine.

22VIN 30-11-08 00:28

superb, de-abia asteptam, dar sub 4sec pt un sedan nu e cam ciudat?

ionut_cluj 30-11-08 01:30

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 1894160)
superb, de-abia asteptam, dar sub 4sec pt un sedan nu e cam ciudat?

uiti ca e Alfa...

mihai clio willy 30-11-08 11:01

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 1894201)
uiti ca e Alfa...

ha ha.... buna remarca

xxdadixx 30-11-08 17:06

Photoshop.

3SGE 30-11-08 19:00

Va fi ceva asemanator cu thema 8.32 la vremea ei?

getedoi 02-12-08 11:48

good god....vreau!!!:dribble:

bmwM8 02-12-08 16:37

Quote:

uiti ca e Alfa...

extra scientifico-fantastic, parca zici ca alfa este un brand de top.este adevarat ca au facut si ei niste modele, editii limitate mai puternice, dar nu ma impresioneaza Deloc!

auzi..
Quote:

uiti ca e Alfa...

...:))

vom traii si vom vedea daca prinde 100 sub 4 sec!

Sindrom 02-12-08 17:07

Quote:

Originally Posted by bmwM8 (Post 1898352)
extra scientifico-fantastic, parca zici ca alfa este un brand de top.este adevarat ca au facut si ei niste modele, editii limitate mai puternice, dar nu ma impresioneaza Deloc!

!

hahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa numai pot de ras, daca zici asta de alfa, cand ti-oi zice de lancia, bmw, ce faci? Ca si astia tot au scos niste editii limitate mai puternice. NU??

3SGE 02-12-08 17:25

Lasati ca el o stie pe a lui, "BmwM8" nick-ul zice tot. :lol:

Eddie C. 02-12-08 17:41

Quote:

Originally Posted by bmwM8 (Post 1898352)

auzi.....:))

vom traii si vom vedea daca prinde 100 sub 4 sec!

Doamne ce oameni pe forumul asta...Da adevaraul e ca Alfa a facut rar cate o masina mai de doamne ajuta...ca vorba aia Ferrari nu e Alfa la baza...chiar deloc!Titul in F1 nu exista nici ala... etc etc. Chiar asa cine naiba e si Alfa asta?:lol::lol::lol:

mihai clio willy 02-12-08 22:30

Quote:

Originally Posted by 3SGE (Post 1895127)
Va fi ceva asemanator cu thema 8.32 la vremea ei?

da diferenta o va face tractiunea pe 4 roti, fata de thema 8.32 care are tractiunea pe 2 roti....cunosc personal modelul thema 8.32....

eu personal o consider urmasa directa a lanciei thema 8.32 pe de-o parte, iar pe de alta parte a alfei 155 Q4

ionut_cluj 02-12-08 22:43

mai bine iti iei pisik m3 de banii aia, nu, prieteni?

ct_90_tzi 02-12-08 22:55

mijto de tot :D

Brian 03-12-08 16:38

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 1899124)
mai bine iti iei pisik m3 de banii aia, nu, prieteni?

Dupaia ziceti ca va sar oamenii in cap cu 'xxx rulz' :-)
Nu ii mai intaratati si voi :D

Cat despre Alfa .. daca va arata chiar asa cum este in poza din primul post .. nici nu am cuvinte .. e superba.
Si .. 500 de cai .. suta sub 4 sec.. nici nu vreau sa ma gandesc ce ar face :-) Eu cred ca ar fi un 'best buy' .. dar o sa vedem :-)

The_Mask 03-12-08 16:58

http://www.topspeed.com/cars/car-new...a-ar48578.html

22VIN 06-12-08 23:47

oricum, daca masina asta se va lansa, eu nu as putea spune ca se poate compara cu m3 rs4 c63amg etc. masina asta, fiind "o italianca", are caracter, are personalitate, are "viata", toate fiind exprimate prin design-ul superb si prin sunetul acela de "italianca". concurenta are... putere si atat.
e genul de masina la volanul careia as putea sa ma urc si peste 10 ani de la cumpararea ei si sa ma simt ca in prima zi. e prea "vie"

SHOGUN-A8 07-12-08 01:45

Ok, inteleg ca Alfa are istorie si tatici(ferrari) si mamici(maseratti) cu pedigree...
Dar trebuie sa recunoastem ca cei de la Alfa n-au mai scos o masina serioasa(cand spun serioasa ma refer la o masina care chiar sa concureze cu modelele de top de la Mercedes/Audi/BMW-nu ca ar fi astea super-mega-terra masini care trebuie sa fie ajunse de ceilalti producatori de masini, dar totusi cand vbim despre ele ne gandim la o clasa superioara) de minim 20 de ani...
OnT: E chiar superba masina...mi-ar placea mult sa apara :D

993turbo 07-12-08 06:02

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 1892407)
Modelul va fi dezvaluit la Salonul Auto de la Geneva din 2009 si se doreste a fi un concurent serios al lui Mercedes C63 AMG, BMW M3 sau Audi RS4, iar motorizarea 4,3 V8 de ~500 cp "spune" ca are si cu ce. Alfa Romeo 159 GTA este succesorul lui 156 GTA si unul din descendentii al modelului de exceptie Lancia Thema 8.32.
Va beneficia de o cutie secventiala, frane Brembo CCM, iar acceleratia 0-100 km/h sub 4 secunde.
In lipsa unui comunicat oficial, zvonurile spun ca masina va fi echipata cu o noua generatie de tractiune integrala Q4.
Pretul este necunoscut

http://aycu26.webshots.com/image/484...5248492_rs.jpg

Frumoasa intradevar, Alfa nu se dezminte. Cat despre motorul de 500 CP, sa fim realisti un pic sa nu ne ia valul chiar daca ne dorim asa ceva. E cineva aici care crede ca o sa se produca o Alfa mai puternica/rapida sau cel putin egala cu un model entry level Ferrari? Sau sa faca concurenta interna la propriul model de varf 8C ? Eu nu i cred asa de prosti pe cei de la Alfa. GTA ul a fost sub M3 ul anterior, eu asta cred ca o sa se intample si acum. Dar poate ma insel si au o politica bizara, sa scoata modele mai ieftine si mai sport decat un Maserati ..:) Imi pare rau, dar la masini de strada un M a fost mai performant decat orice Alfa in ultimele decenii, chair daca in FIA GT Alfa domina BMW ul.
Numai bine.

ionut_cluj 07-12-08 06:31

Quote:

Originally Posted by 993turbo (Post 1906993)
Frumoasa intradevar, Alfa nu se dezminte. Cat despre motorul de 500 CP, sa fim realisti un pic sa nu ne ia valul chiar daca ne dorim asa ceva. E cineva aici care crede ca o sa se produca o Alfa mai puternica/rapida sau cel putin egala cu un model entry level Ferrari? Sau sa faca concurenta interna la propriul model de varf 8C ? Eu nu i cred asa de prosti pe cei de la Alfa. GTA ul a fost sub M3 ul anterior, eu asta cred ca o sa se intample si acum. Dar poate ma insel si au o politica bizara, sa scoata modele mai ieftine si mai sport decat un Maserati ..:) Imi pare rau, dar la masini de strada un M a fost mai performant decat orice Alfa in ultimele decenii, chair daca in FIA GT Alfa domina BMW ul.
Numai bine.

Nu face concurenta nici lui 8c nici vreunui model de Maserati, pentru ca e sedan, si e mult mai mic decat quattroporte. Si oricum, lui 8C nu are cum, pentru ca 8C e in editie de 500 de exemplare, deci trebuie sa ramana si ei cu ceva dupa.
Dificultatile financiare prin care a trecut marca a facut cam imposibila dezvoltarea unui model care si-asa s-ar fi vandut in putine exemplare. Pe de alta parte, cand vorbim de Alfa, putem vorbi si in cadrul concernului, iar Delta Integrale a fost superioara lui m.
Eu vad masina asta ca pe o demonstratie de forta a marcii, au renascut recent si vor sa isi faca simtita prezenta din nou intr-o clasa in care au istorie, deci, din punctul meu de vedere, un 159 GTA cu 500 de cai n-ar fi ceva utopic.

Dripci 07-12-08 16:30

@993turbo: :-o !! Alfa a dominat BMW in ETCC, nu in FIA GT :). Acolo vbim oricum de motoare de 2 litri derivate din cele "de strada", nu de 3.2 gta sau de M.

PS: in ETCC/WTCC - 2001 Alfa Romeo 156 Super Turismo - 310 bhp @ 8250 rpm
- 2006 BMW 320si - 275 bhp @ 8400 rpm

993turbo 07-12-08 17:38

Quote:

Originally Posted by Dripci (Post 1907640)
@993turbo: :-o !! Alfa a dominat BMW in ETCC, nu in FIA GT :). Acolo vbim oricum de motoare de 2 litri derivate din cele "de strada", nu de 3.2 gta sau de M.

PS: in ETCC/WTCC - 2001 Alfa Romeo 156 Super Turismo - 310 bhp @ 8250 rpm
- 2006 BMW 320si - 275 bhp @ 8400 rpm

Eu chiar la FIA GT ma refeream, nu am urmarit ETCC ul, am spus de Alfa, nu de GTA, si de BMW, nu de M, "Alfa a dominat BMW", daca te face mai fericit atunci "Super Turismo a dominat 320i." Sunt chiar curios ce motor de top o sa aiba noua Alfa, dar nu mi as tine rasuflarea pt unul de 500CP, chiar daca mi ar place o Alfa atat de puternica. Si sper sa le vina mintea la cap si sa o lase moarta cu FWD daca pun un motor de peste 200-250 CP pe ea :)
Numai bine.

ionut_cluj 07-12-08 18:08

Quote:

Originally Posted by 993turbo (Post 1907738)
Eu chiar la FIA GT ma refeream, nu am urmarit ETCC ul, am spus de Alfa, nu de GTA, si de BMW, nu de M, "Alfa a dominat BMW", daca te face mai fericit atunci "Super Turismo a dominat 320i." Sunt chiar curios ce motor de top o sa aiba noua Alfa, dar nu mi as tine rasuflarea pt unul de 500CP, chiar daca mi ar place o Alfa atat de puternica. Si sper sa le vina mintea la cap si sa o lase moarta cu FWD daca pun un motor de peste 200-250 CP pe ea :)
Numai bine.

159 GTA va beneficia de o noua generatie Q4

Dripci 07-12-08 18:57

@993turbo: scz, am crezut ca ramanem si ne referim strict in sfera asta, GTA..M, RS4...samd. Orisicum, spune-mi si mie fix in ce parte a FIA GT concureaza alfa impotriva lui bmw :-/..chiar nu stiu.

mitza mtb 07-12-08 23:00

suna al dracu' de bine :>

C63 AMG 07-12-08 23:06

Eu unul ma multumesc si cu un motor de maserati nu trebuie neparat de ferrari :P Cu toate ca motorul de maserati tot de ferrari e facut..

Deci daca masina o sa aiba motorul de 4.7 litri de pe Alfa 8C (care se regaseste si pe Maserati Gran Turismo S) s-a terminat smecheria...practic n-o sa aiba concurenta. Faza e ca nu stiu sigur daca astia mai au de gand sa o scoata, cel putin de anul trecut n-am mai auzit nici o veste cu privire la aceasta masina...nu tu teste pe nurburgring, nu tu spyshots, nu nimic. Sau poate o testeaza pe Monza mai stii ? :D

Alex_Alfa 07-12-08 23:18

Sunt un mare fan Alfa Romeo - cine ma cunoaste stie asta - dar nu pot sa zic decat ca nu cred pana nu vad. Vreau sa vad aceasta masina pe strada, in teste, oriunde numai sa o vad..
Pana sa lanseze 159 GTA, cred ca se lanseaza mai repede 8C GTA (anuntata pentru aniversarea a 100 de ani de Alfa Romeo)

getedoi 09-12-08 14:42

Quote:

Originally Posted by 993turbo (Post 1906993)
Numai bine.

eu cred eu cred!!!:lol:. piei de-aici, necredinciosule. acum serios....chiar sper sa fie pe bune cifra de aprox 500. chiar si numai de principiu. nu de alta, dar m-am saturat de caramizi. alfa ii o caramida mai rotunjita, si implicit mai frumoasa. si-asa, daca eu vreau un sedan pe steroizi, dar nu vreau sa fiu vazut ca un cocalar (daca imi iau m3/rs4), si nici nu am nevoie de o masina cu cuplul unui C63, ce fac? acum nimic. dar poate alfa se indupleca si continua povestea cu GTA. nu stiu ce concurenta vezi tu intre un sedan de clasa medie si o supersportiva ce se va fabrica in ce-stiu-cate sute de exemplare, dar eu nu mi-as face probleme. eventual criza in care se afla toti producatorii ar putea taia gandurile. oricum, tineti-va degetele incrucisate :mrgreen:

andreistn01 09-12-08 17:02

Quote:

Originally Posted by SHOGUN-A8 (Post 1906901)
Ok, inteleg ca Alfa are istorie si tatici(ferrari) si mamici(maseratti) cu pedigree...
Dar trebuie sa recunoastem ca cei de la Alfa n-au mai scos o masina serioasa(cand spun serioasa ma refer la o masina care chiar sa concureze cu modelele de top de la Mercedes/Audi/BMW-nu ca ar fi astea super-mega-terra masini care trebuie sa fie ajunse de ceilalti producatori de masini, dar totusi cand vbim despre ele ne gandim la o clasa superioara) de minim 20 de ani...
OnT: E chiar superba masina...mi-ar placea mult sa apara :D

Sunt total de acord cu tine. In orice caz tot ce se spune acolo ca va avea este super. Cu o singura chestie nu pot fi de acord si de care altii de pe forum se entuziasmeaza, designul.... Mie nu imi place absolut deloc cum arata

22VIN 09-12-08 20:39

Quote:

Originally Posted by andreistn01 (Post 1911278)
Cu o singura chestie nu pot fi de acord si de care altii de pe forum se entuziasmeaza, designul.... Mie nu imi place absolut deloc cum arata

esti PRIMA persoana pe care o aud... oricum, sunt gusturile tale, deci nimic de obiectat

C63 AMG 09-12-08 21:18

Omu' cred ca se referea la prima poza de pe acest thread...care e un photoshop obosit nici mie nu-mi place. Eu zic sa-l scoateti de acolo ca face masina de ras si oricum GTA-ul nu va arata in nici un caz asa...asta desigur daca va mai aparea ceea ce sincer eu ma cam indoiesc. Mai degraba o sa arate ca asta de mai jos, care e absolut superb imho, chiar si asa cu camuflaj (apropo, pozele sunt de anul trecut):

https://forum.4tuning.ro/attachment.p...7&d=1183058847

https://forum.4tuning.ro/attachment.p...8&d=1183058847

https://forum.4tuning.ro/attachment.p...9&d=1183058847

993turbo 11-12-08 22:00

off topic: Am si eu o intrebare, ce inseamna exact "cocalar" ? Banuiesc ca e un fel de manelist, dar daca copilu minune isi cumpara M3/RS4 si mie imi place masina respectiva o cumpar, ca doar o cumpar pt mine si sa o conduc, nu pt parerea celor din jur. Asta seamana cu the cool wall de la Top Gear, mult imi pasa mie ca Dorel care are bani dar nu are gust si a cumparat nustiu ce masina, daca masina este ce caut ca performante/design/calitate/etc nu o bag la masini "naspa". Daca Hitler si Saddam au avut Mercedes SSK nu inseamana ca a fost un junghi masina aia, nu? Scuze de offtopic.

Dripci 11-12-08 22:16

Cocalarul este un fel de tzigan...asa cum este tziganul caldarar (al' de face caldari), tziganu' ursar..samd...genul ala de tzigan cu palarii si mustati d-alea lungi. Multora le este "frica" sa cumpere aceleasi lucruri precum un cocalar pt a nu fi identificat cu respectivul grup de oameni, sa nu existe vreun motiv din cauza caruia poate fi acuzat de apartenenta la neamul tziganesc.
Quote:

Daca Hitler si Saddam au avut Mercedes SSK nu inseamana ca a fost un junghi masina aia, nu?
Problema este, la fel ca mai sus, ca exista posibilitatea sa fii identificat cu aceste doua personaje...nu ca masina este un junghi. Oricum...ca o parere personala..NU MA INTERESEAZA absolut deloc cine are masina..in ce fel..si cum..daca imi place, imi place si punct. Ca si acest 159 GTA...poate sa isi cumpere oricine oricate, sa fie la fiecare colt de strada, mie tot mi-ar placea.

All times are GMT +2. The time now is 07:09.

- Copyright 2026 4Tuning