![]() |
Opel Vectra sau Hyundai Santa FE ... plzz HELP
Va rog imi puteti spune care dintre aceste 2 masini sunt mai convenabile cand e vorba de intretinere ?:-P
Caracteristici Opel Vectra: anul de fabricatie 2003, motor 2.0 diesel, kilometraj 100.000Km Caracteristici Hyundai Santa Fe:anul de fab 2002, motor 2.0 diesel, kilometraj 100.000km E diferenta mare intre preturile pieselor celor 2 masini ??? Amandoua au cam acelasi pret de vanzare,e diferenta de vreo 200-300 de euro intre ele... PLZZ help..... :lol::lol: |
Re: Opel Vectra sau Hyundai Santa FE ... plzz HELP
Quote:
Vectra e o masina f. confortabila, motorul 2,0 CDTi e foarte eficient. Nu vei regreta oricare alegere ai lua-o. |
deci pana la urma......
care e mai ieftin la piese Santa Fe-ul sau Vectra ?? SI daca se poate...e diferenta mare intre cele doua?? Eu as opta pt Santa Fe asa ca parere:lol::lol: |
Quote:
|
Deci Santa FE nue chiar scumpa la intretinere si poti face cam ce vrei tu cu ea!Iti recomand Santa Fe!NU am Santa fe dar are un prieten tot din 2002 si e foarte multumit de masina!
|
aha. Ms mult.... pt pont:lol::lol:
|
Quote:
Cele de 1.9 de 120 respectiv 150 cai sunt CDTI. OnTopic : Alege ce ti se pare mai potrivit pentru tine si pentru drumurile pe care mergi. :-) |
Quote:
|
Mie-mi trebuie sa fie cat de cat accetabila la pretz( LA PIESE MA REFER)..si consumul sa fie si el pe masura....nu ma intereseaza caii putere :P nu am de gand sa particip la intreceri:-P
Cat despre drumuri...... Cam 60% e in oras :lol::lol: |
un suv&jeep pt oras mi se pare inutil>consum mare de carburant!
piesele de la opel sunt printre cele mai mici, iar fiabilitatea opelurilor este "groaznica" de mare! |
mda ....dar totusi cat poate sa consume un 2.0diesel ??:chainsaw:
mai mult de 10-12l/100km ?:lol::lol: |
Quote:
cdti-ul e multijet gm-fiat, dti-ul e isuzu Quote:
ambele sunt fiabile, ambele sunt comode, dar daca nu ai familie si nu mergi la picnic-uri si tot tacamul, nu ai motiv sa alegi santa fe |
Pai iesiri fac destul de des....un gratar...un "munte". in fine....ma gandesc k la drumurile din romanica...pana la o adica...nu m-ar deranja ft tare sa spun..consumul....:lalala:
ceea ce vroiam sa aflu e daca...la piese,pe langa pretz....care sunt mai rezistente in mare parte(sa nu skimb des )....k orice piesa se uzeaza... Eu in oras am de trecut pana la job prin mai multe "cartiere" ...unde drumurile sunt cum sunt...stiti destul de bine.... Eu sincer as vrea un Santa Fe...si de asta vroiam sa mai aflu pareri...nu prea cunosc in domeniul auto...ma gandeam k poate sunt useri care au avut,sau care cunosc...pe cineva care detzin..... |
daca tu vrei santa fe, ia santa fe. pana la urma sunt banii tai, tie trebuie sa-ti placa.
la intretinere nici una nu e scumpa, iar ca fiabilitate sa zic ca se poate sa fie ceva mai fiabil opelul, desi motorul crdi de la santa fe e foarte fiabil. diferenta aare la calitatea interiorului de exemplu. la santa fe, materialele folosite sunt mai ieftine si se pot uza mai repede. ai condus si vectra c si santa fe? |
Quote:
Consumul din cate am aflat de la unii propietari la motorul de 2.0 DTI este in jur de 8 in oras avand in vedere si marimea Vectrei. |
Ce chestie... motorul ala de 131 cdti a fost pus pe Rover, dar pe Opel nu...
|
fratilor...ms pt pareri..pt sfaturi..
Dar am si eu o intrebare....poate pare mai aiurea.... care e buna pana la urma....la piese...se strica repede...costa mai mult..avand in vedere k nu forjez masina....o folosesc normal...cum foloseste oricine masina...de obicei rutina zilnica... Va rog daca puteti sa-mi spuneti DEZAVANTAJE sau AVANAJE.... Multumesc tuturor.. |
Eu am Vectra b cu aceiasi motorizare 2.0 dti 100 cp si pot sa iti spun din punctul meu de vedere cateva pareri
Motorul este zgomotos, mai ales dimineata, de asemenea mi se pare cam puturos dar cu un chip se rezolva, turbo-ul intra la 2700 rpm, e un motor mai de turatie, piesele sunt ieftine, probleme la motor nu am avut....decat o pompa de injectie care costa 1000 de euro....deci motorul e fiabil, doar sa nu iti cada pompa de injectie....Doamne Fereste....si punctul forte consumul, are un consum foarte scazut, merg zile intregi si uit cand am pus ultima data motorina, consuma cam 5-6-7 depinde cum o calci si unde mergi cu ea (autostrada, oras). In locul tau nu as da bani pe o vectra c cu motorul asta decat as merge mai mult prin oras si as vrea un consum scazut, in aceiasi bani poti sa iti cumperi 406 2.0 hdi 110 care e šavionš (vorba vine) pe langa vectra.... Numai bine. |
Ms mult ~ EWN ~ pt sfat.....
|
De cati bani dispui pentru masina ?
|
pai faza e k le-am gasit pe amandoua la aceelasi pretz...diferenta de 300 de euro...si de asta intrebam...nu as vrea sa investesc mai multi bani intr-o masina....cu timpul isi pierde valoarea:lol:
Si nu m-as orienta spre alte marci...peugeot,renault,audi sau altele... |
Quote:
Consumul in oras e aproximativ 8% , iar in afara poti obtine chiar si un consum de 6% , depinde de stilul de condus evident.Preturile la piese sunt okay zic eu. ( revizie schimbare ulei + filtre - 600 RON ) Despre Santa FE nu pot zice nimic , nu detin si nici n-am condus.Succes in alegerea masinii potrivite ! Numai bine ! ;) |
Fugi cat poti de cdti , un injector e 27 mil la reprezentanta si cam 18 aftermarket, sa nu mai zic de pompa de inalta presiune. Fiabilitate mare Opel? :lol: am auzit-o si pe asta ....la fel credeam si eu pana sa-mi iau teapa.
Cel mai bine intra pe forumurile dedicate celor 2 masini si vezi acolo probleme cat si costuri . |
oke....ms :confused::confused:
|
n-ai de ce sa ramai intrigat:)) sunt oameni si oameni, aia e problema la un forum. uite eu nu am nici o problema cu astra, dar altul are 100 de probleme. asta e la orice marca auto, si la mercedes si la bmw. poti sa n-ai probleme sau poti sa ai multe, depinde de noroc si pana la urma si de cum te comporti cu ea.
sunt multi care conduc o masina ca pe un cartof, forjeaza si dau aiurea in ea si e normal sa se duca, sau doar au impresia ca o conduc frumos cand poate omoara la ambreiaj si la cutie si apoi zic ca ei au condus-o frumos dar e masina proasta. deci nu te orienta dupa faptul ca unul iti zice ca e proasta si altul ca e buna. tu incearca sa afli doar preturi si servicii. am condus si sata fe (uitasem sa zic) si se conduce foarte placut, numai ca, fiind suv, iti da "senzatii tari" in curbe. dar e o masian in care poti sa ai incrdere. cam zgomotoasa la viteze mari, dar asta e |
da....ai dreptate referitor la prima parte
Apropo poate ai auzit...sau stii...consumul la santa fe ....la motorul de 2.0 diesel,nu stii depaseste 10l in oras :D ?? |
nu stiu sa depaseasca 10, dar se apropie. daca o conduci lejer sigur nu depaseste 10
|
aham..deci pana la urma creq as incerca cu un Santa Fe .... :mrhappy::boogy:
....oricum daca mai astept pareri ....:mrhappy::dribble: |
dar te mai intreb inca o data: le-ai condus?
sa stii ca o masina poate sa iti placa mai mult decat alta, dar in momentul in care le conduci, totul se poate schimba. abia atunci iti dai seama in care te simti cel mai bine, si asta conteaza cel mai mult. |
de condus am condus un vectra din 2001 :D
nimic special sa spun asa.... APROPO fratilor....au scumpit animalele taxa de inmatriculare...cik au triplat-o... Sunt si eu curios daca ma ajungea 1000 de euro taxa de inmatriculare la o Santa Fe 2.0 diesel din 2002...akum oare cat o sa ma ajunga ??:punch::punch::punch::punch::punch::punch: Pe animalele ..... de parlamentari ii doare-n p**a de noi astia... |
1. Pana nu se va face "curatenie" pe forum nu se va ajunge la o concluzie asta iti spun sigur tu ai intrebat ceva ei se cearta pe motoare de Vectra fiecare pe treaba lor.
2. De taxa stai linistit pentru ca UE a facut din Romania groapa de gunoi a Europei si nu va accepta aceasta lege prin care se tripleaza taxa la SH deja au facut demersurile pentru a nu se pune in vigoare legea doar trebuie sa ramanem tomberonul UE 3. Eu unu te sfatuiesc sa iei Santa Fe din urmatoarele puncte de vedere (eu si justific): am un prieten care a lucrat la Opel in Buc si serviceul e groaznic de piese intradevar preturile sunt accesibile, motorul de 100cp mi se pare destul de mic pentru o masina ca Vectra care sare de 1,5tone si mai ales ca tu te duci si des la munte, ai zis k 60% mergi in oras asta inseamna k raman si 40% de afara orasului adik munte daia te sfatuiesc sa mergi pe Santa Fe. |
Deja cacatzii astia cu taxa lor mi-au taiat tot elanul...si nu numai mie..ci miilor de romani care sunt sigur ca vroiau sa-si cumpere si ei ceva mai bun la un pretz rezonabil...
Multumesc tuturor pt sfaturi si pareri...sunt binevenite in continuare...:peace::peace: Ramane de vazut ce se intampla cu taxa.... |
Quote:
oricum si eu zic ca santa fe ar fi mai bun, din moment ce ii plac iesirile, dar tot lui trebuie sa ii placa si tot el trebuie sa se simta bine in ea |
BELEA cu taxa asta....nu-mi mai treb nici o masina
Imi iau elicopter :dance::dance::mrhappy::peace: |
| All times are GMT +2. The time now is 13:29. |
- Copyright 2026 4Tuning