![]() |
TICO = Masina Mortii ?
3 Attachment(s)
:shock: NO COMMENT !!! :shock:
|
Re: TICO = Masina Mortii ?
pfoooai de capu meu....fereasca bunul Dumnezeu de asa ceva...
1. 99% au murit cei din masina 1% minune Dumnezeiasca 2. stau si ma intreb ce viteza avea |
:| incredibil ....
|
Tico este o masina foarte slaba la capitolul siguranta, se stie foarte bine!
Pentru inceput nu au lonjeroane!!! Sunt niste tampenii care aduc mai mult a semi-lonjeroane decat lonjeron. Tabla de pe Tico este EXTREM de subtire, nu exista siguranta ca, la un accident, sa nu intre motorul peste sofer. Este o masina de oras, iar viteza ei trebuia limitata la 70-80. Multi nu inteleg ca Tico-ul nu este masina de fuga, ci doar pentru orasele aglomerate. Deci, pentru cei care o calca peste masura, da: este masina mortii. |
s-a facut pachet,daca ai putea da niste detalii si despre cum a fost posibil asa ceva ar fi mai bine.
|
Poza asta e de 3-4 ani pe internet ...
|
dar mereu socanta:shock:
|
mai e un thread despre roll cage-uri cu pozele astea ...
|
eu nu am vazut pozele la sectiunea accidente...
si de accea le`am postat ... |
daca e sa o luam asa poti muri in orice masina
cat despre masina din imagini parca a fost prins intre ceva spunea cineva mai sus ca ar fi trebuit limitata la 70-80 la ora,pai ce e scuter? :D apropo la 110-120 nici nu se simte,cat despre demaraj sa nu mai vb tico are si plusuri si minusuri,dar nu o poti numi masina mortii multe masini mici sunt in situatia ei numai bine |
Cate masini au ramforsari in usi ,ai comparat vre-odata tabla de pe Dacie cu cea de pe Tico? Tin sa te anunt ca am mers cu 155 dupa kilometrajul ei si nu trepideaza merge foarte frumos ,nu zic ca este sigura dar nici masina mortii nu este.
|
Quote:
|
Oamenilor, Tico si Matiz sunt in general masini de oras.
Ca sa te duci cu Tico si Matiz peste 130 km/h trebuie sa fii inconstient! Nu-i vorba de trepidatii sau altele. Vorbim doar de siguranta. In plus, sunt multi pustani cu Tico-uri care ii dau in goarna cu 140 pe A2. Vezi ca te poti face pilaf in Tico cu 60 la ora. D'aia am zis sa le limiteze la 80 la ora. De la viteza aia in sus sunt extrem de mici sansele sa mai supravietuiesti. La fel si Matizul. Trust me, I know. Si ca sa nu zica lumea ca vorbesc prostii: este masina mortii dupa viteza de 80-90 la ora. E ok aceasta formulare? |
Mustang ai perfecta dreptate. Am mers cu un Matiz pe chei pe la Vitan pe acolo.. 120 aveam.. simteam ca ma ia vantul.. sunt masini de oras, nu de viteza!!
|
Quote:
Mustang ai si tu dreptatea ta,dar sa fim seriosi in multe masini dupa 90 la ora poti muri. in cate accidente cu tico ai vazut morti?,dar daca te uiti la televizor mereu mor oameni in dacii,loganuri sau mai stiu eu ce masini,si nu aveau cine stie ce viteza. cat despre pustii care merg cu tico pe autostrada cu 140 e problema lor,dar de cei pe motoare ce merg cu 250-300 la ora ce zici? parerea mea ca tico,matizul sau alte masini de aceeai marime,sunt masini cat de cat sigure pana in 130,dupa ai dreptate,tine de inconstienta. apropo ce e asta freo propaganda anti tico si matiz? :-) |
Quote:
|
3 Attachment(s)
Circula de prin 2003 pozele .. oricum nu poti sa spui ca e masina mortii .. dar nici in siguranta nu te simti in ea in afara orasului ..
Un passat a intrat in tico .. care din fericire era parcat .. deci nu era nimeni in el .. si la randul lui a intrat intr-un mercedes care si asta era parcat.. |
uitati-va la passat cat de afectat e si uitati-va si la tico :)
|
Quote:
|
Quote:
Suntem veri :lol::lol::lol:, tu ai Tico, eu Matiz. Din pacate am vazut o familie facuta pilaf in drum spre Teleorman acum ceva timp care nu circulau cu viteze prea mare, adica nu mai mult de 90 (spusele martorilor). Am vazut Tico topaind de 3 ori pe roata stanga spate (intr-un viraj) dupa care l-a "luat" vantul si l-a trimis in papusoi. Am vazut si un Matiz in aceeasi situatie in drum spre Fundulea. Din acest motiv zic ca sunt masini nesigure. |
7 Attachment(s)
daca o luam asa.....si masina de mai jos = masina mortii
si nu e tico... Attachment 702635 Attachment 702636 Attachment 702637 Attachment 702638 Attachment 702639 Attachment 702640 Attachment 702641 |
masina aia a fost aruncata din avion?:))
|
Quote:
omule cu ceva bani poti sa faci si din tico si din matiz o masina destul de stabila si mai sigura. eu incercam doar sa iti explic ca nu merita sa o numesti masina mortii. mai erau aici pe forum niste poze cu un SLR facut praf,concluzia mea e ca la o anumita viteza poti sa mori in orice masina. stiu ca tico e slab la capitolul accidente,dar ce vrei sa il scot in drum si sa il fac de rusine? :-P respect |
Era o formulare asa ... mai funny. Nasol cu netul asta ca nu poate sa exprime si tonurile. :)
Da, corect. Ce spui tu e ok. Vorbeam de masinile stock stock. Fara niciun upgrade pentru siguranta. In plus ti-am zis ... si eu sunt cu Matiz. :) In fine, stii cum e ... parerile sunt strict personale. :) Nu trebuie sa incercam sa ne convingem unul pe celalalt. Oricum, ca idee: stim ce se poate intampla cu aceste masini. ;) |
Mi se pare pueril acest topic...TICO=Masina mortii...foarte pompos scris pe baza unei poze...daca e sa o luam asa si bmw e masina mortii...si skoda e masina morti...si aia e masina morti...orice masina poate fi masina mortii...eu totusi va spun ca in toata lume au murit mai multi oameni in bmw 320 decat in tico...sau...in masina x sau y decat au murit in tico...deci...
altfel sa o luam...orice masina mica poate fi privita ca o masina a mortii...smart/seicento/tico/matiz/y30/spark...u name it...sunt masini din care in cazul unui accident f grav te scot prin portpagaj... totusi...orice masina e o masina a mortii... check this out http://4lol.ru/cars/ ;) si o sa va convingeti (nu cred ca erau toti in tico :D) |
Quote:
exact asta incercam si eu sa explic,dar putini inteleg :???: p.s. Mustang si eu tot in gluma am zis man :D |
Quote:
:twisted::lol: |
Quote:
|
Siguranta unei masini nu vine doar din taria tablelor. Vine din stabilitate din putere de franare, din eficienta sistemelor de tractiune, din siguranta pasagerilor si cea a pietonilor.
Ar trebui sa cautati pe net filmulete comparative intre crash-test-uri dintre masini cu stele diferite la testele ncap. Problema este ca la 50 kmh o stea poate face diferenta intre viata si moarte. Tico e o masina slaba la siguranta, nu are stabilitate, iar la 120 kmh e ca si cum ai merge pe gheata subtire. Totusi e o masina urbana, in general se presupune ca oamenii sunt destul de constienti sa nu mearga cu 150 cu ea. Asa si o bicicleta performanta e foarte periculoasa la sa zicem 50kmh. Dar cati folosesc asa ceva? si mai ales cati la viteza aia. Cei inconstienti ce merg atat de repede probabil realizeaza ca sunt sinucigasi, deci ar trebui numita eventual masina sinucigasilor, nu masina mortii. Nu de alta dar cred ca numarul mortilor din accidente de passat de exemplu e net superior al celor cu tico. |
1 Attachment(s)
eu sincer, mai degraba m-as omori intr-un bmw decat intr-un matiz. am vazut cum merge un matiz la 140km/h si daca as avea unul, cu siguranta pe autostrada cu mai mult de 110km/h nu as merge. dar un bmw iti da incredere, la 200km/h pari de neclintit, dar cand e vorba de impact nimic nu te mai scapa.
fieru-i fier, ca e fier de 2000euro sau fier de 200000 euro, cand e vorba de accident tot praf se face iar legat de tico/matiz, dezavantajul, parerea mea, e la impacturi slabe. acum cateva saptamani, un matiz a intrat in mine frontal. mergea destul de tare pe o strada f ingusta, ploua, drum ud, eu aveam 5-10km/h (cautam parcare) si el nu a avut cum sa ma vada la timp, a franat, dar a venit sanie in mine (s-a simtit destul de puternic in masina). concluzia: el capota destul de indoita, bara sparta etc, eu aproape nimic. bara mea si-a revenit la forma initiala, singurele urme fiind 2 mici umflaturi, crapaturi fine pe vopsea si zgarieturi. pe mine nu ma intereseaza, o fac pe rca lui, dar daca ar fi fost vorba sa produc eu accidentul, puteam sa raman cu masina asa, nu se observa nimic. asta este un avantaj |
Matizul are franele bune, dar motorul este greu pe fata, iar pe spate masina e fulg.
Rotile se blocheaza, dar masina se face sanie din cauza ca motorul o trage dupa ea. Principiul eficient de franare la Matiz in caz de urgenta ramene cu siguranta "ABS-ul manual", adica, fara exprimarea de "plastic", cuplat frana, eliberat, cuplat iar. Constatata pe carca mea pe conditii de traseu umed. PS: Matizul are toata tabla facuta ca o foaie. Am avut un accident cu alt Matiz pe care l-am pupat in spate, direct in bara, iar eu am avut juma de masina facuta terci, ea a avut doar suportul de numar spart. Ma rog, terci: capota, un ochelar, semnal si traversa putin infundata. Astea la mirifica viteza de 15 la ora. ;) |
4 Attachment(s)
Quote:
VW Sharan vs. Matiz vs. (BMW:lol::sad:) PE scurt:O baba era in mijlocul strazii, noi pe banda 2 (ce langa linia continua), am oprit sa nu busim baba, baba a trecut pe cealalta banda si cel cu VW-ul (care avea 8 copii in masina:|), a intrat in noi fara sa franeze, apoi am fost "aruncati" in acel BMW de pe trotuar. Concluzie=Baba s`a dus nu stiu unde, sigura care a scapat nevatamata, Matizul a ramas cu scaunele rupte, puntea nenorocita :rolleyes2 , janta stramba etc. Sharanul inca se putea deplasa :D Eu eram chiar in spate pe locul unde a fost busit Matizul si m-am ales doar cu o mica durere de ceafa pentru 1-2 zile :D |
Quote:
urmareste filmul asta despre o masina mai mica decat tico...vei vedea diferenta |
Quote:
stiu filmul :-) smartul la capitolul siguranta sta mult mai bine fata de multe masini |
Desi sunt ferm convins ca vor fi o gramada de tipete ale posesorilor de tico la adresa mea imi asum cuvintele si spun clar DA TICO ESTE MASINA MORTII mai ales pentru teribilistii care se cred in Porsche 911 Turbo si merg cu 150 pe A2 si fac liniute ca are demaraj. Sa nu uitam ca in multe orase Tico a fost interzisa ca masina de taxiu din motive de siguranta, sa nu uitam ca are roati ca de caruta si caroseria ca foaia de tabla zincata.
|
ca si fost conducator de tico stiu ce inseamna masina asta.
mi-am dat si eu seama ca tico-ul e o cutie de chibrituri pe roti. la capitolul demaraj sta destul de bine, si probabil eram si eu inconstient cand mergeam cu 142 pe drum national cu ea. am stiut ca nu e o masina sigrura dar nici chiar asa. am ramas socat putin cand am vazut pozele. |
Quote:
Dar am vazut si oameni care merg cu tico cu cap si in 12 ani de cand au tico nu au patit nimic si nu au avut nici 1 accident pe sosea. Acum depinde fiecare cum conduce...tiam zis...iti dau perfecta dreptate dar imi sustin ideea...ca soferii fac masina "a mortii" si nu masina...caci in orice masina ai ffi...daca moartea te vrea...tot te ia...fie ea cu 100 sisteme de siguranta sau tico. |
intr-adevar poti muri usor in orice masina dar parca mori mai repede si mai stupid in Tico daca se intampla ca in prima pagina.
|
oricum, cred ca ar fi mai bine daca toata lumea ar avea masini mini. poate asa le-ar fi mai frica, nu s-ar mai sui in q7-le lor si s-ar crede nemuritori. nenorocitu pamantului era sa ma faca praf ieri. s-a bagat el piele in depasire cand eu veneam de pe contrasens destul de aproape de el, a trebuit sa ies de pe drum ca sa nu ma omoare m-am uitat la cretin vorbea la telefon si nici nu cred ca a realizat ce era sa faca. cretin patentat, ar trebui facute teste psihologice inainte de cumpararea unui SUV. scuze, dar n-am putut sa ma abtin, asa de aproape de accident extrem de urat n-am mai fost. mentionez ca nici eu nu mergeam tocmai incet
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 11:00. |
- Copyright 2026 4Tuning