![]() |
ce MOTOR merge pe DACIE 1310 de pe ce masini
as pune unu de clio dar nu stiu daca merge ce ziceti ????
sau alta marca, alt tip ziceti si voi ce ar incapea ???? |
mah in general motoarele de Renault se nimeresc pe dacie... (R5,R21) dar trebe sa faci modificari.. + lonjeroanele care neaaparat trebuie sa tzina... :wink:
|
Re: ce MOTOR merge pe DACIE 1310 de pe ce masini
Quote:
Shi eu am Dacie, din '78. Cutie franceza (face mult, 4 trepte da' I-60,a II-a-90, a III-a 110) shi vreau sa vad dak gasesc vreo chiuloasa de R5 turbo, sau ceva asemanator. Oricum succes la ceea ce faci |
vreau sa stiu ce motoare ati pus pana acum pe dacii inafara de cel de serie de dacie
|
Sunt si eu fffff interesat de acest subiect .....unul de Fiat 2.0 Turbo incape.....??sau unu de BMW 320 urs...?dak nu ce alte variante mai sunt???
|
bah ala de bmw sigur nu incape fara modificari majore...da ala de fiat poate poate incape
asa ca ramane sa incerci. |
si daca vrei sa pui un motor de peste 100 cp tre neaparat sa ranforsezi sasiul sau ramai fara el :wink:
|
dupa cum bine zice tovarzasul meu \"unu'\" ....motor peste 100hp=ramforsare obligatorie
si io am auzit k ar inkpea cva d la renault fuego da o versiune mai mik! si mi s pare k nu e asa de puternic nu shtiu sigur! io am avut un tovarzash kre a avut fuego cu motor de 2.2 da....rupea tata pai cnd baga ala talpa in ea....rupea tata! hai bafta io v-am zis o parere de-a mea! :roll: |
Re:
Quote:
Quote:
|
cea mai simpla varianta e un motor de dacia 1.6 l modificat.are in standard 75 cp.cu ceva modificari il duci pe la 90 cp.nu se supara nici a.r.r.-ul pe tine.daca nu-ti ajunge pune-ti turbo.daca modificarile sunt facute de cineva care se pricepe ff bine si e bine reglat boti scoate si 150 cp.dar creste consumul.motorul te poate tine si peste 50.000 km.
|
pune si tu un motor de golf sau de renault (nu neaparat de r 5 ) aproape toate modelele se potrivesc cu sau fara cutie. avantajul la astea doua marci de motoare este acela ca se pot monta fara mari modificari ( in special la renault) si poti trece destul de lejer RAR-ul
|
cat costa omologarea???
|
Re:
Quote:
|
ce modificari trebuie pt un motor golf II 1,6d sau td
|
sal
intra cutie de pasat an 87. motor de golf si planetare sudate. tripoda de golf si la fuzeta dacie.
|
Re:
pune frate o cutie de Renault fuego
Quote:
|
Cum zice RCarlos :lol: eu am cutie de r. fuego in 5 tr. si mere super bine
|
o modifikre cum spune HotWheels ...cam cat ar costa.....asa ...aprozximativ???
|
Quote:
|
Stie cineva de unde pot face rost o punte de Renault Fuego ? ? ? plssss
|
io zic ca dak ai un motor de dacie 1310 si ii faci mici modif.(asta dak te pricepi)CREDE-ma!!o sa fuga!!
|
Eu zic satzi pui un v8 ...
|
eu stiu pe cineva care a pus motorul de pe R5 turbo de 140 caluti stock....si rupe norma. si nu a ranforsat sasiul....
|
are 108 115 sau 120, dar erai "pe aproape"
|
potzi sai pui un motor d alfa romeo 146 1.6TS 120 cp la kre ii aduci modifikri shi o sai dai in goarna.....
|
vreau sa pun cateva intrebari...1 pt un motor de golf 2 pe o scare de la 1-10 cat de mult trebuie sa modific...2 trebuie sa pun si cutie de golf 2 sau merge si cea d p dacie...(ceea ce nu prea cred...dar sa fiu sigur) 3 dk i-mi fac eu modificarile si tot o sa trec rar-ul sau trebuie sa ma duc neaparat la un mecanic "autorizat" sau ce-o mai fii el si 4...pt cei ce au fac mod...va rog un pm cu pretul...cat va costat...sau dk stiti pe cnv care a fak va rog sa-mi spuneti...P.S. astept sa fiti si voi binevoitori...si sa nu va mai uitati la varsta...k peste 4 luni fac 18...bani...se rezolva...doar ajutorul vostru i-mi trebuie...multumesc
|
m-am interesat eu la RAR in c conditii poti sa-mi schimb motoru la dacie. am intrebat la omologari artizanale in voluntari, si mi-au dat in cap. dc schimb motoru cu unu la fel sau 1.6 d dacie sau un renault vw d 1.4 pana in 80 d cp platesti 3.2 milioane iti face identificarea si poti sa t duci la politie sa iti schimbe alea prin talon. dc t arunci la ceva mai mare trebuie sa-ti faca teste dinamice d stabilitate franare, rapartizarea maselor intre punti si alte ***-uri si el a zis k pretul se duce p undeva p la 100 d mil. in afara d asta dc ai motor mare p ea trebuie sa ii faca un inginer mecanic proiect care trebuie atasat dosarului. e complicatie ff mare. nu mai e cum era inainte, cand iti puneai c vrei p masina. asa ca chinuitiva sa pastrati blocu d dacie.
|
sincer... am motor gold 2 , cutie de viteza golf 2 ... tot ce` tine de motor sunt de golf 2 sasiu tot.... merge.... nu te duce mai multe de 50 milioane sa ti`o faci si cu 10 omologare...... dar pakt pt mine k mi-a busito un prost cu un tir in arad
|
a zis cineva mai sus ca orice motor de renault se potriveste pe o dacie da asa este dar nu toate iar cele care se potrivesc necesita mici modificari pe dacie depinde din ce an este dacia
|
Quote:
|
vine cineva cu proiectul realizat si ceva poze
??????????????????????????????????????????? |
deci un 1.4 de r5 cu turbina merge sigur pe dacie ?? daca shtie cineva cam ce modificari ar mai trebuii,n-ar strica.. :P si cutia de dacie ar rezista..? am gasit un motor de r5, complet mi-l da baiatu..mai greu osa fie sa gas4esc un mecanic bun :sad: numa' bne
|
https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/25052-dacia-berlina-4x4-turbo.html in afara de suporti motor si suporti cutie ,si traseul de tobe...diferit facuti la service....in rest totul facut la garaj cu scule obisnuite.....in vreo 2 luni d lucru (cateva ore pe zi)
si genu asta de motor se poate duce si mai sus ca putere ii maresti presiunea turbo, chiar si nos poti pune pe el... in fine detalii gasesti la link... |
ms npeti ...nu credeam c'o sa raspunda cnva prea curand:) oricum iti shtiam masina..si te invidiez :P am descarcat si filmulete..daca tot ai fost atent la discutie..cat sa dau pe un motor de r5 complet? ca respectivu a batut un apropo de 500e ..da complet cum o fi tot mi se pare mult..
|
ce inseamna complet ? chiulasa + pistoane etc sau turbina, aprindere, regulator etc ?
|
complet adik tot motoru,cu turbina aprindere computer si eventual cutia..
|
Quote:
|
Pai un prieten de al meu in 2004 tot 500 o platit pe un motor de r5 turbo....acu nu e nici putin nici ff exagerat sunt motoare rare ...intrebarea e cat de uzata e....??? are sau nu probleme, in ce stare e turbina etc.....dc omul iti garanteaza pt el......si iti da la el tot ce tine ca sa il poti pune pe masina (adica : carburator, aprindere....cu tot cu senzoru de pe volanta, turbina galerii.....electromotor.....eventual alternator....aaa vezi ca iti trebe si o pompa de benzina...electrica ...vezi sa o iei si pe aia..(maruntisurile ce in stadiu asta par irelevante (gen furtune pt turbo etc.\ poa sa ta coste iara ff mult)..este un pret relativ ok....(baga de seama ca sunt si motoare rare...mici si tari....) pana la urma decizia e a ta. Gandeste-te bine.dc motorul este 500 poate mai pui 1.5 ori suma asta ca sa o faci sa mearga ok.....tobe vin pe alt traseu...suporti motor ....
ce cutie ii pui ?? dc schimbi cutie .....planetare......etc...se leaga multe probleme costisitoare...vb cu un mecanic ce cunoaste si r5 si si dacia bine, ca sa iti mai deie sfaturi si sa iti faci o ideea la c te bagi (majoritatea mecanicilor urmaresc manopere rapide ,usoare si banoase....ff putini are sa se bage sa te ajute.... plus si un electrician ca sa iti lege tot.....eu dupa ce am fost la 2 (cica cei mai buni din oras) am ajuns sa mil fac eu singur cam totul.... |
shtiu ca e pe carburatie..iar de computer el a zis..:rolleyes2 pai si cutia de dacie ar rezista? ...ma el are motoru psu pe masina acuma, trage de rupe..mam speriat ..bne ca esi masina usoara.si mi'l da cu totu ca el isi ia alt motor de volvo sau nush de care..si nu cred ca s'ar potrivii unele piese
|
1 Attachment(s)
reno 25 v6 se poate pune pe dacie.:D
|
| All times are GMT +2. The time now is 23:12. |
- Copyright 2026 4Tuning