![]() |
Mitsubishi EVO IX
9 Attachment(s)
Masina mai are pana sa fie ready. Dar momentan 400 cp si cateva modificari.
|
Re: Mitsubishi evo IX
Frumoasa, rapida si buna masinuta.
|
cum ai ajuns la cei 400 cp, si cum i-ai determinat???
|
1 Attachment(s)
Nu el i-a determinat ci tunerul. Adica noi suntem tunerii RacingCode.
Daca ai o masina similara poti sa o pui in paralelel. Puterea este de peste 400cp cca 420cp si un cuplu de cca 470Nm. Puterea se masoara prin metode stintifice de calcul, dar daca vrei pot sa-ti pun un grafic de la o masina cu modificari similare. |
Re: Mitsubishi EVO IX
Quote:
|
Momentan masina are un kit de admisie blow off si evacuare pe 76. Saptamana viitoare trebuie sa imi ajunga serpisorii turbo outlet'ul alt intercooler 4 discuri racing + 4 placute racing. Dupa care urmeaza in scurt timp axele cu came alta aprindere alte injectoare si alta pompa de beniza, suspensia tein, si bineinteles ambreiajul care este stock si masina are deja 26000 km si nu face figuri.Iar cam cati cai o sa scoata ... asta nu stiu eu sa va spun. Intrebati'l pe sebi :)
|
Quote:
|
Intradevar inainte avea frane bune ... dar acum nu mai sunt deloc.si totusi e siguranta mea in joc. De partea electronica insa credema k face fata f bine la puterea asta. Azi a ajuns intercooler'ul , turbo otulet'ul si galeriile de evacuare. O sa le montez si o spun cu ele poze pe forum.
|
Trebuia sa incepi cu pompa de benzina, evacuarea si softul. Parerea mea. Dar toate la randul lor...
|
stiu si eu ce sa zic, deja ai 400 de cai (banuiesc ca esti pe turbo de serie) si abia acum cumperi alta pompa de benzina, turbo outlet si serpisorii.....inseamna ca tunerul tau a facut treaba foarte buna daca deja ai putere mai mare decit cei care si-au pus pe masina respectivele piese si nu stiu daca au reusit sa ajunga la 400 de cai....
apropos, cum ai masurat puterea? |
apropos, daca la un moment dat doresti sa vinzi rotile sau stii pe cineva care are de vinzare, da-mi si mie PM, multam
|
6 Attachment(s)
400 de cai sunt minim ... credema. 0-100 4.5 0-200 16.6sec. Eu zic k sunt la performantele astea. Tu ce zici ?
|
Quote:
|
Eu fac 0-100 in sub 4 secunde, sfertul de mila in 12.01 si multi meseriasi din multe tari zic ca as avea cca. 380CP la motor. Am multe modificari, doar turbina si internele sunt stock. Fiecare cu calculele lui.
|
Quote:
Fi un pik mai realist. |
Bmw m3 420 de cai . I'am dat 4 masini pe 400 de metri. Deci va rog frumos. Sunt un tip foarte pesimist de felul meu si nu prea exagerez. Deci credema k sunt foarte realist.
|
Nu vreau sa te dezamagesc dar bmw m3 are mai putini cai si tractziune spate. Deci nu te imbata cu apa rece.Oricind vrei iti pot demonstra ca nu ai caii pe care crezi la modificarile pe care l-ai facut.
|
M3 mai are si vreo 200kg in plus fata de Evo IX.
|
masina e foarte rapida, pot sa confirm ce a zis seby, este o serie speciala de MR cu turbina cu pale din titan, doar din soft s-a dus extraordinar de mult, baietii de la racing code au fost nevoiti sa o tempereze sa nu faca vreo buba la motor.
cu upgrade-urile aduse de noi (serpi, intake, outlet, front mount intercooler si frane) sunt sigur ca e cu putin peste 400 cp (am vazut filmuletze cu acceleratia pe kilometraj) si e peste subarul meu zic eu in momentul de fata care are in jur de 350-370 cp. |
Ca are in jur de <350cp as fi de acord incepem sa venim la realitate .Din frine nu vei scoate putere iar din serpi si cooler foarte putina sa zicem nu exagerata ai scoate ceva mai multa din axe oricum picatura cu picatura va fi ok trebuiesc doar puse lucruri de calitate. Mult succes.
P.s. Sa stii ca daca ai o setare buna masina suporta f. bine in jur de 400-420 cp cu internele de serie mentinind o buna fiabilitate peste iti asumi mari riscuri. |
noi nu vorbim de cai la roata da ? :)...poate batem campii in doua directii diferite :).
totusi ti-am spus, a fost un mic fenomen cu masina asta...au trebuit sa ii mai taie din soft ca in prima varianta era prea mult cica :) |
cu turbina de serie nu am citit pe nici un formul (ma refer la forumuri cu mii de useri din state si UK) pe nimeni sa sara de 400 de cai la motor - fie ea si MR cu titan , etc ; spun asta mai ales ca la momentul la care s a declarat puterea de 400 de cai masina nici macar nu avea pompa de benzina, serpi, admisie, etc ce mai spune elspa ca a primit ulterior; comparatia cu M3 de 420 de cai este fara sens, 2 masini total diferite
PS: asta nu inseamna ca softul nu este bun, cel mai important este sa fie clientul multumit si sa i mearga masina asa cum doreste / place; |
pana la un dyno sa ne axam pe alte probleme zic eu :)
|
Quote:
AM UN ECLIPSE CU MOTOR 4G63T,CAM ACELASI CU EVO9.SI AM INVESTIT VREO 14000 $ NUMAI IN MOTOR,ESTE DEMONTAT COMPLECT SI AM OPRIT DOAR BLOCUL SI CHIULOASA GOALA,IN REST AM ABSOALUT TOATE PIESELE. ADICA :AXE CU CAME LA 280"X280" MAXIM 11000 DE TURE FARA PROBLEME ARCURI ,SUPAPE,GHIDURI, TACHETI, CULBUTORI,ROLE DINTATE LA AXELE CU CAME REGLABILE. LA MOTOR :PISTOANE-JE PISTONS NASCAR 8,5 700HP+ BIELE EAGLE FORJATE 700HP+ VIBROKEN 43-40 FORJAT DE LA EAGLE 1000HP POMPA VALBRO 255L INJECTOARE 650CC DE LA FIC RAMPA DE BENZINA CU DEBIT MARIT EVACUARE 76 CU FINALA DE 110 SERPI DE EVO9 MODIFICATI TURBINA T3-T4 HIBRID M12 ADEVARATA,NU CINAZARIE CALCULATOR MICROTECH LT 10 S CU FC COMANDER AMBREIAJ STAGIUL 3 DE LA XTD VOLANTA VIDANZA USURATA INTERCOOLER SI TOATE TEVILE DE 3 INCH SUPER MAR5E TROOTLEBODY CU CLAPETA DE AER DE 63MM FILTRU DE AER DE EVO9 DE LA AEM SI CELELALTE ACCESORII NECESARE, TOATE ABSOLUT NOI SPUNETIMI SI MIE DACA SE POATE CAM CE PUTERE POT SCOATE DIN MOTOR. SI IN PRIMUL RAND DACA GASESC PE CINEVA SA IMI MONTEZE SI SA IMI REGLEZE ELECTRONICA INCLUSIV CEASURILE DE PE BORD CARE SANT 9 LA NUMAR. VREAU SA MA APUC DE MONTAJ CAM LA SFARSITUL LUI FEBROARIE. MULTUMESC ANTICIPAT.;):D |
FEBRUARIE
|
Quote:
|
omul s-a dat cu m3-ul nou
si i-a dat-o din cate zice.... |
sa se dea cu M3 ul ala din mers si sa ne spuna si noua rezultatul - macar ca si curiozitate
|
Masinuta este f tare si in continuare se va modifica estimand un final de cca450cp cu set motor de serie si turbina de serie.
|
Quote:
Este f important ca din pdv mecanic sa fie piesele bine prelucrate si corect montate. Preferam sa vedem motorul deschis sa cunoastem pe cel care il monteaza pt a avea garantia unei lucrari bune. |
5 Attachment(s)
Masina a mai primit cateva modificari.
|
bov ?
|
Miercuri sau joi imi ajunge :) . hks ssq2
|
excelent
|
Quote:
SAU CE PERFORMANTE AI SI LA CE PUTERE? |
Meseriasi din multe tari pot sa spuna ce vor ei.
Pentru a obtine cu greutatea de serie si puterea de serie 12s pe 400m nu iti ajung 400cp. In curand noi vom importa cel mai bun stand 4x4 care exista in Europa, peste ce au unele fabrici europene. Intradevar e maibun pe unele chestiuni si mai slab pe altele insa este in carcti cu se spune. Atunci o sa puteti sa va verificati puterea fara probleme. Pentru Subaru amcateva date interpretate de uni care manaca mult din acest fel: The following times for 0-60mph and 1/4 mile are only approximations of capability and are provided as an example of what differences in cars, modifications, track conditions and driver ability might produce. 227 hp 319 hp..... 340 hp... 395 hp... 430hp... 5.2-5.6s... 4.5-5.1s... 4.3-4.6s... 4.0-4.4s... 3.8-4.2s... 14.6-14.9 @... 91-95 MPH 13.2-13.6 @ 97-100 MPH 12.9-13.3 @ 99-102 MPH 11.2-12.6 @ 108-110 MPH 11.0-12.5 @ 110-115 MPH Si la evo trebuie sa tie ceva apropiat. |
Parerea mea inainte sa va (iti) dati cu parerea la anumite cifre ar fi mai bine sa verificati nu cred ca este f. greu nu va fi cu exactitate dar va fi pe aproape macar , de asta ma spus sa incerce sa se dea cu un 911 turbo masinile fiind aproximativ la fel din punct de vedere al transmisiei si puterii. Nu va fi exact dar se poate incerca mai usor decit gasi un stand dyno valabil. Sau verificati cu cronometrul dupa tmpii dati de Sebi.
Ai facut modificari dar in ceea ce ma priveste pt a cistiga ceva cai ai uitat de cele mai importante : pompa benzina,axe,aprindere.Cum spuneam din cooler si frime nu cistigi, sint bune pe viitor dar pt moment..... Mult succes in continuare. |
Quote:
|
Probabil din cel care e pt testarea franelor si are si functie pt masurare de putere ca si cel din AUTOVIT.
|
Legat de carcoteli, va invit sa dati click pe linkul din semnatura mea.
La mine 0-100 se intampla in cca. 3.8-3.9 secunde - asta am vrut sa zic prin "sub 4". Bafta la modificari. |
| All times are GMT +2. The time now is 23:01. |
- Copyright 2026 4Tuning