Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   SFATURI UTILE TUNING&MOTORSORT (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/9665-sfaturi-utile-tuning-and-motorsort.html)

RacingNick 10-11-05 13:01

SFATURI UTILE TUNING&MOTORSORT

Va stau la dispozitie cu orice sfat cu privire la modificari si procurare de piese pentru tuning&motorsport.

mertan 11-11-05 05:26

salut sunt alex din baau. si as vrea si eu sa maresc oleaca puterea motorului meu.

blowwind 16-11-05 14:46

Re:

Quote:

Originally Posted by \"mertan\"
salut sunt alex din baau. si as vrea si eu sa maresc oleaca puterea motorului meu.

:)) =)) tare omule :)...

tu vb in rime ? :))

liwiu_evo 04-04-07 19:02

Re: SFATURI UTILE TUNING&MOTORSORT

Quote:

Originally Posted by RacingNick (Post 244493)
Va stau la dispozitie cu orice sfat cu privire la modificari si procurare de piese pentru tuning&motorsport.

salut RacingNick. vreau sa stiu shi io cand e siteul gata, ca abia astept sal vizitez. mar interesa niste artico9le :)

RacingNick 17-04-07 13:07

Din pacate va mai dura pana sa fie gata site-ul deoarece pur si simplu nu avem timpul necesar pentru a ne ocupa de el.
Dar pana atunci poti folosi cu incredere acest topic sau pm.

adriano_b00s 17-04-07 16:42

Re: RE

as vrea sa stiu si eu cum pot pune 4 neoane in interior....pt ca pe fiecare scrie ca trebuie bagat la bricheta...restul unde le cuplez?

shadow 17-04-07 20:41

Legi firele, pui o siguranta pe ele si le legi la baterie sau la un fir de la panoul de sigurante. :lol:
Cel mai bine intreaba un electrician, nu te baga tu la panoul electric.

Kalastar 17-04-07 22:44

cat costa un kit de ambreiaj sport?!?! eventual o oferta mai variata!?!? :)

RacingNick 17-04-07 23:21

In primul rand acest topic este creat pentru a oferi sfaturi mai mult sau mai putin generale in limita posibilitatilor si cunostintelor noastre in ceea ce priveste tuning-ul.
Scopul acestui topic nu este sa dea solutii de montaj a diverselor piese sau informatii de pret.
Pentru informatii de pret exista mail-ul si 2 numere de telefon iar pentru montaj exista mecanici si electricieni.

P.S. Kalastar cand vrei o informatie e bine sa dai date complete iar tipul si motorizarea masinii ar fi cateva informatii foarte utile ...

adrianoo noi nu am comercializat neoane , becuri si alte asemenea accesorii si nu cred sa o facem nici de acum incolo.

pesteimputit 18-04-07 01:29

salut albert,
cand ai timp poti te rog frumos sa imi estimezi si mie intr-un fel sau altul care ar fi cresatea de putere cu axele de la cat cams cu specsurile astea?

259 / 251°

eventual ce axe mi-ai recomnada tu? oricum urmeaza sa trec zilele astea sa mai vorbim de una alta...

RacingNick 18-04-07 10:29

Salut,
In cazul montarii unor axe cu came nu poti sa dai un pronostic clar in ceea ce priveste aportul de putere.
In cazul masinii tale depinde cine iti va face si cum iti va face electronica deoarece daca ramai doar la stadiul de a monta axe e foarte posibil ca masina sa mearga mai prost decat cu axele stock.
In concluzie aportul de putere depinde de electronica care iti gestioneaza motorul si de eventualele alte modificari aditionale (filtru, admisie, evacuare ... )

P.S. Imi esti dator cu un miel ca inca nu ma cheama Albert.

pesteimputit 19-04-07 18:28

ok ramn dator cu un miel :D

roret 08-05-07 00:05

salut ,
in 30 zile imi vine un seat leon cupra 2
ma gandesc la o evacuare MILLTEK sau SUPERSPRINT, un filtru aer BMC si apoi un cip ABT
si momentan atat , poate o capota de carbon in plus
ce zice merge combinatia? ( nu prea ma pricep - asta am vazut pe forum ca se practica pt. TFSI )

Rookie 08-05-07 12:31

Salut ... Am o Skoda Octavia II cu motor de 1.6 MPI ...
Se pot monta diferite elemente ca sa creasca, cat de cat, puterea motorului? Pentru inceput, nu vreau ceva extraordinar ... Filtru de aer, evacuare, chestii din astea minore ... Se poate face ceva pe motorul acesta ?

RacingNick 08-05-07 14:03

Roret in cazul masinii tale combinatia admisie + evacuare + electronica este cea mai uzitata si da rezultate bune. Singura mentiune ar fi ca electronica sa ramana la urma dupa ce montezi admisia si evacuarea pentru ca electronica sa fie facuta utilizand la maxim resursele masinii. Si nu uita sa ii faci totusi rodajul.

Rookie masina ta se poate modifica si ea dar cresterea de putere nu va fi spectaculoasa decat daca investesti o suma ceva mai generoasa.
Pentru inceput admisia si evacuarea sunt o alegere buna care va da ceva caluti in plus masinii. La aceste modificari tot pentru inceput te poti gandi si la o electronica modificata.
Urmatoarea etapa ar fi niste axe cu came eventual alte injectoare, regulator presiune benzina, pompa benzina, alta electronica pentru noile componente etc dar acest lucru presupune si o investitie mai consistenta

alex_g 08-05-07 21:05

De unde sunt importate piesele?garantie exista?

RacingNick 09-05-07 10:46

Alex G ... ori ai gresit topicul ori ai uitat subiectul discutiei.

roret 09-05-07 13:58

multumesc pt informatii
dar insist putin si intreb ce inseamna rodaj adecvat - da-mi un link ceva -
evacuarea tot dupa rodaj sa o montez sau nu are importanta pentru ca a=si pune=o din prima clipa cand vine masina?
si intre milltek si super sprint ce sa aleg?

RacingNick 09-05-07 14:04

Informatii legate de rodaj ar trebui sa iti dea importatorul in momentul in care ridici masina.
Evacuarea poti sa o montezi din prima fara nici o problema.
Pentru masinile din grupul VAG, Milltek e cea mai buna alegere.

roret 09-05-07 17:33

o ultima intrebare iti multumesc anticipat
evacuarea sport este zgomotoasa sau exista si varianta fara sound specific pentru ca eu voi folosi masina mai mult la drum lung si totusi , mai repede ma lipsesc decat sa am creierii distrusi?

RacingNick 09-05-07 18:31

Milltek ofera pentru sistemele de evacuare 2 variante diferite din punctul de vedere al nivelului sonor
Resonated - varianta mai silentioasa
Non-resonated - varianta mai zgomotoasa.
Trebuie spus ca nici varianta 'zgomotoasa' nu este una care sa te faca sa mergi cu dopuri in urechi la drum lung.

turbojack 11-05-07 02:08

Quote:

Originally Posted by RacingNick (Post 892934)
Trebuie spus ca nici varianta 'zgomotoasa' nu este una care sa te faca sa mergi cu dopuri in urechi la drum lung.

Nici o evacuare sport nu este la fel de silentioasa ca cea stock.
La drum intins fiind vorba in general de autostrada unde se merge constant cu +160 km/h o evacuare sport devine deranjanta in mod evident.
Pentru cei ce doresc sound sport,dar in acelasi timp si silentiozitate la drum intins este varianta de evacuare mixta cu ramificatie pe ambele tipuri de evacuari,derivatia/obturarea facindu-se cu electrovalva.

RacingNick 11-05-07 12:32

Turbojack in locul tau nu as face afirmatii cu titlu de adevar absolut.
Este adevarat ca o evacuare sport este ceva mai zgomotoasa decat una stock, dar si in acest context exista zgomote si zgomote.
Ca sa nu intru in polemici nesfarsite iti pot spune doar : daca vrei sa asculti muzica clasica te duci la ateneu daca vrei hard-rock te duci pe stadion.
Concluziile le tragi tu.

bdmy_yard 21-05-07 18:57

sal am si eu o intrebare acum cateva luni pe forum am gasit un manual de tuning nul are nime
:oops:

bdmy_yard 21-05-07 19:17

scuze am gasit
:oops:

recBeat 23-05-07 17:13

Am un opel corsa c de 1.2 16v din 2003! Crezi ca s-ar putea adapta turbo-ul, intercooler-ul si racordurile aferente de pe una din motorizarile de 1.3 cdti / 1.7cdti ale aceluiasi model (corsa c)? ms.

turbojack 24-05-07 00:04

Quote:

Originally Posted by recBeat (Post 915977)
Am un opel corsa c de 1.2 16v din 2003! Crezi ca s-ar putea adapta turbo-ul, intercooler-ul si racordurile aferente de pe una din motorizarile de 1.3 cdti / 1.7cdti ale aceluiasi model (corsa c)? ms.

Adica vrei sa faci transplant pe un 1.2 ,benzina ?
Decomprimi motorul,schimbi complet toata aspiratia,rescri softul din ECU,plus citeva fleacuri si s-ar putea sa mearga.

ps. nu-ti mai trebuie motorul de 1.2 ? ...:)

recBeat 24-05-07 19:19

Deci, se pare ca nu am fost prea bine inteles..
Am un motor de 1.2 16v normal aspirat, pe care vreau pun un kit turbo. Intrebarea era daca se pot adapta componentele sistemului turbo de pe 1.3 cdti sau 1.7 cdti pe motorul meu de 1.2.

Mentionez ca masina in cauza (corsa de 1.2) are admisia, aprinderea, evacuarea si soft-ul modificate.

MaTzA 24-05-07 21:58

spune-mi si mie te rog, daca aduci filtre k&n ma intereseaza modelul asta http://www.knfilters.com/search/prod...x?Prod=62-1410 e pt un daewoo cielo...si eventual un pm cu un pret ar fii binevenit. Multumesc.

BogdanGuitar 28-05-07 19:22

Hello, o intrebare pe Polo 9N 1,9 SDI din 2003, echipat actualmente stock cu jante tabla de 14 (gume165/70/14), ce ar insemna la gropile noastre sa imi pun de 15? (cu dimens cauciucuri 195/55/15 sau 195/50/15). K cineva m-a speriat k s-ar putea sa imi trebuiasca Casco pe masina. Mi-a mai zis k e in fctie de stilul de condus? Cum e asta? Dak am jenti mai mari un pic va trebui sa merg k boshorogii si sa evit drumurile pe noapte, cand se stie e posibil sa iei gropi in freza de unde nu te astepti...? (avand in considerare k nu sunt un vitezoman, nu merg mult cu masina, drumuri lungi de 2 ori pe an..si avand in vedere la ce poate masina stock...nu mare lucru...) Iar ce trebuie luat in considerare - nu as vrea sa fac alte modificari(la suspensii,frane). De asemenea, imi asum si uzura mai rapida a suspensiilor.Mersi mult.

turbojack 28-05-07 22:15

Quote:

Originally Posted by BogdanGuitar (Post 922381)
...cineva m-a speriat k s-ar putea sa imi trebuiasca Casco pe masina. Mi-a mai zis k e in fctie de stilul de condus? Cum e asta? Dak am jenti mai mari un pic va trebui sa merg k boshorogii .

Jantele nu au nimic de-a face cu casco.
Aici ai un tabel cu echivalente dimensiuni roti: http://www.1010tires.com/TireSizeCal...?action=submit
Rotile nu schimba stilul de condus,doar faptul ca trebuie sa ai o grija mai mare la parcari,treceri peste borduri,etc.,insa talon de 55 nu este atit de jos incit sa-ti faci probleme deoaebite. 35 ar fi altceva . ;)

ciprian_olteanu2002@yahoo 28-05-07 22:52

De la:
OLTEANU Marian Ciprian <[email protected]> (0722391536)
Buna. va rog sa ma indrumati in alegerea unui motor intre 2000 si 2500 ccmTD sau TDI care sa se potriveasca pe o masina ARO 240 . masina este 4x4 .Daca se poate si servisul unde pot face schimbarea motoriului.Mentionez ca locuiesc in Timisoara. In momentul de fata pe masina exista un mototor de 2000 Diesel fabricat de uzina Campul Lung.\r\n Astept raspunsul dumneavoastra si va multumesc

BogdanGuitar 29-05-07 00:29

Mersi mult pt raspuns, sorry k insist, dar din mai multe motive (buget, etc...) e o decizie ff importanta pt mine. Stiu de tyre calculator, mi-am mai facut calculul, specificatiile respective sunt si pe bushonul rezervorului la mine, deci in mod normal ar fi acceptate de producator.
Dak de exemplu, cu jenti de 15 , gume de 195/55/15 - kvreau varianta cu talon mai mare, dau cu 140km/h int-o groapa, ce sanse sunt sa mi se fisureze janta? mersi ink o data.

turbojack 29-05-07 01:23

Quote:

Originally Posted by BogdanGuitar (Post 922991)
...dau cu 140km/h int-o groapa, ce sanse sunt sa mi se fisureze janta? mersi ink o data.

Depinde de janta. Talon de 55 sint mai mult decit sigure.Am acum pe masina de 55 pe fata si 50 pe spate,am facut un raid prin RO cu regimuri peste cele normale,pe drumuri imposibile si nu s-a intimplat nimic.E drept ca am Speedline...:) ,,deci in principiu este o dimensiune ok.La o groapa serioasa luata in viteza se sparg si alea de titan,asa ca stai linistit in privinta asta.
Daca vrei sa le utilizezi la raliu in ceva grupa , se discuta despre alte tipuri de jante si cauciucuri.

mamaianico 29-05-07 15:22

am un logan tunat, am fost cu el la revizie si...... ups nu mi-o da, ce sa fac?

cum pot lua revizia cu un logan tunat

nu pot face revizia la un logan tunat, pentru ca nu sunt trecute in cartea de identitate toate modificarile. Problema e ca cei de la RAR nu vor sa omologheze nici un fel de faruri sau stopuri ANGEL? Ce ne facem?

turbojack 29-05-07 20:59

Quote:

Originally Posted by mamaianico (Post 924316)
nu pot face revizia la un logan tunat, pentru ca nu sunt trecute in cartea de identitate toate modificarile. Problema e ca cei de la RAR nu vor sa omologheze nici un fel de faruri sau stopuri ANGEL? Ce ne facem?

Simplu faci rost/imprumuti de la un amic faruri ,stopuri si ce mai e nevoie,faci ITP-ul apoi le remontezi.Trebuie sa faca poza la masina,deci nici cu spaga nu cred ca au sa va dea acceptul pt. asa ceva.

RaveMsTr 30-05-07 17:45

Salut,
Zi-mi si mie, te rog, ce as putea face pe un Passat VR5 Syncro '99
2.300 150 CP Stock (pe langa evacuare, filtre...)
ma intereseaza o remapare. Se poate?

BogdanGuitar 04-06-07 22:22

hello, am o mica problema - cum as putea sa imi caut jante care sa mi se potriveasca pe masina pur si simplu, fara distantoare sau solutii din astea? Masina e un Polo 9N 1.9 SDI din 2003 , dimensiuni cauciucuri vor fi 195/55/15. Jantele ce dimensiuni trebuie sa aiba? 15/6? 15/7? celelalte dimensiuni care conteaza? offset, ET, etc. Pls help, eventual cu o adresa gen tyre calculator unde sa imi pot configura exact sa stiu ce sa cer. Mersi mult.

RacingNick 05-06-07 10:50

Pentru Vr5 pe linga evacuare admisie si o remapare te mai poti gandi la axe cu came si cam atat daca nu vrei sa bagi foarte multi bani.

Polo 9N - pentru dimensiunea respectiva de cauciuc se preteaza bine un 15 cu 6j latime.
Nu prea ai de ce sa te stresezi pentru ca in mod normal orice firma care vinde jante iti poate face o recomandare specifica pentru masina ta.

RaveMsTr 05-06-07 15:30

lasa-mi si mie o adresa de contact sa un nr de tel, te rog
sa putem vorbi mai detaliat

All times are GMT +2. The time now is 09:27.

- Copyright 2026 4Tuning