![]() |
Accident pe E 85 - cine e vinovat ?
1 Attachment(s)
Ieri 23.10.2008 am avut parte de un eveniment rutier neplacut pe drumul european 85. Evenimentul rutier a fost soldat cu avarii minore la ambele autotorisme
Avarii Peugeot = Aripa stanga + laterala bara stanga ( cu dara de cauciuc ) + aparatoare noroi. Avarii Astra = Julitura in dreptul aripii stanga spate circa 6-8 cm. Mentionez ca auto opel se deplasa pe banda de urgenta ! Analizati fotografia atasata si VOTATI si voi cine considerati ca este vinovat de producerea accidentului. Va rog frumos sa fiti subiectivi ! |
Re: Accident pe E 85 - cine e vinovat ?
Quote:
in cazul asta cam esti vinovat |
peugeotul nu depasea, auto oprit sa oprit pentru a putea intra peugeot-ul in banda , pentru a se deplasa spre directia inainte !
|
de obicei cel vinovat este cel care schimba o banda superioara cu o banda inferioara. prioritate are cel care este in accelerare. in cazul de fata din ce stiu eu vinovat este cel cu peugeotul
|
eu stiu ca banda de urgenta este subdiviziunea longitudinala suplimentara, situata la extremitatea din partea dreapta a autostrazii, în sensul de circulatie, destinata exclusiv stationarii autovehiculelor în cazuri justificate, precum si circulatiei autovehiculelor cu regim prioritar care se deplaseaza la interventii sau în misiuni cu caracter de urgenta;
|
EXTRAS DIN CODUL RUTIER : CAPITOLUL 5 - REGULI DE CIRCULATIE
SECTIUNEA a 3-a Reguli pentru circulatia vehiculelor 1. Pozitii in timpul mersului si circulatia pe benzi Art. 106. - (1) Pe un drum public prevazut cu minimum 3 benzi pe sens, cand conducatorii a doua autovehicule circula in aceeasi directie, dar pe benzi diferite, si intentioneaza sa se inscrie pe banda libera dintre ei, cel care circula pe banda din dreapta este obligat sa permita celui care vine din stanga sa ocupe acea banda. |
Si pe langa asta ar mai fi si problema ca odata ce erai pe banda de urgenta se presupune ca tocmai plecai de pe loc, deci ai obligatia sa acorzi prioritate tuturor vehiculelor ce se deplasau pe directia ta de mers. Si la urma urmei atunci cand schimbam banda cati dintre noi ne uitam si la masinile care tocmai pleaca de pe loc, mai ales daca sunt mascate de alta masina.
|
eu eram cu peugeot !
|
opelul e vinovat, trebuia sa se asigure bine inainte sa iasa de pe banda de urgenta. dar si tu trebuia sa fii atent: adica daca opelul semnaliza ca iese, trebuia sa reduci suficient viteza cat sa iti dai seama ce intentie are si sa franezi daca e prost si iese.
|
Quote:
aici nu e vorba de 3 benzi....sunt doua benzi....banda de urgenta nici macar nu ai voie sa o folosesti!! sunt de parere ca opelul astra e vinovat...! |
masinile din fata ta ce erau inscrise pentru stanga erau oprite? eu inclin sa cred ca tu ai fost vinovat, mai ales pentru faptul ca opelul apucase sa intre inaintea ta pe banda respectiva. oricum, cam dubioasa situatia, iar ceea ce nu inteleg deloc...si tu ai plecat de pe loc? de ce a oprit ala sa te lase sa treci? nu cumva a oprit sa permita opelului intrarea? ce... nu puteai schimba banda dupa ce trecea el? repet, foarte ciudat...
|
am votat din greseala ca e vinovat soferul peugeotului, dar imi mentin parerea ca e de vina cel cu opelul
|
eu sunt de parere ca peugeotul e de vina
later edit : am vazut dupa ceva timp ca s-a intamplat pe drum european...poate acolo or fi alte legi cine stie, desi imi mentin parerea |
@Alias "Avarii Peugeot = Aripa stanga + laterala bara stanga ( cu dara de cauciuc ) + aparatoare noroi." - nu cumva aripa dreapta ? :-/. Ma rog, poate nu inteleg eu. Am votat ca fiind vinovat soferul opelului, pt ca el, se presupune ca s-a pus in miscare de pe banda de urgenta, iar la punerea in miscare trebuie sa acorzi prioritate + ca soferul care vine de pe o banda superioara are prioritate la inscrierea pe o banda inferioara.
PS: politia rutiera ce ar fi concluzionat ? :\ |
eu cred ca politia a spus ca vinovat este cel cu pejo, pentru ca nu a adaptat viteza si a lovit opelul "din spate":rolleyes2
|
pe europeana nu exista banda de urgenta!! exista doar pe autostrazi nu au voie sa o folosesti sau sa opresti pe ea! deci in cazul asta opelu circula corect. pejoul este vinovat pt ca la lovit din spate
|
Deseori politia declara vinovat pe cel ce loveste pe cineva in SPATE ... chipurile n-a respectat distanta intre auto si nici viteza..
Dar Opelul e clar ca trebuie sa dea prioritate ! ia ganditi-va la intrarea pe un drum principal de pe unul secundar.. vezi ca vine unu tare..dar tu te bagi repede intrii pe drumul principal masina e dreapta..dar ala venind tare nu te poate evita ca ai fost dobitoc si ai zis ca ai timp, sau te-ai bazat pe faptul ca ala vine mai incet sau pune frana, iar EL intra in fundu tau ! De Ce sa iasa el vinovat cand tu te-ai bagat si e logic ca nu te poate evita cand ii tai fata ! Iar aici nu e vorba de o lovitura in spate cand ambele masini mergeau una dupa alta... e vorba de o masina care mergea normal.. iar alta care vrea sa intre pe drum si trebuie sa dea prioritate |
cel cu peugeot nu a gresit cu nimic legal. a schimbat banda iar cel cu astra nu s-a asigurat la plecarea de pe loc. dar ca si sofer consider ca cel cu peugeot este vinovat din 2 motive, venea cu viteza prea mare probabil , trebuia sa anticipeze din timp schimbarea benzii , trebuia sa fie preventiv vazand intentia opelului si sa reduca viteza incat sa evite accidentul.
|
din cate stiam eu ....este interzisa depasirea pe partea dreapta ! :)
|
opelul e vinovat, nu avea ce cauta pe banda de urgenta in afara cazului in care a oprit, apoi a plecat iar, caz in care era obligat sa acorde prioritate la inscrierea pe banda 1.
|
din ce inteleg eu , zic ca opelul este vinovat judecand strict dupa regulament , trebuia sa se asigure inainte sa intre pe drum dupa banda de urgenta
o vino morala ca sa zic asa are si peugeotul , daca vede ca opelul a semnalizat si intentioneaza sa intre pe drum , atunci era foarte indicat sa reduca viteza si sa permita intrarea opelului , era o chestie de omenie ...........eu asa as fi facut 8) |
s'a vorbit mult aiurea ,pe europeana nu exista banda de urgenta!!!doar pe autostrada este, opelul era pe banda intrai iar pejoul pe banda trei, ambele maisni erau in mers,ambele maisini vroiau sa teaca pe banda doi, in situatia ata se da prioritate de dreapta si opelul era in dreapta pejoului deci avea prioritate;)
|
Acolo sunt 2 benzi mari si late. ( Nu de alta da eram in masina cu soferul Peugeot-ului ) :)) si am analizat situatia zicandu-i clar ca este vinovat.
1. Era incadrat pe banda de stanga iar noi trebuia sa mergem inainte. Cand a vazut ca cei din fata s-au oprit pentru a vira stanga si erau cu semnalul pus,a dat semnal dreapta si a iesit direct in banda 1,abia ce a apucat sa se uite daca cel de pe banda 1 opreste sau nu ( putea chiar ala sa intre in noi ) cel de pe banda 1 a oprit insa din margine o alta masina s-a incadrat in banda 1,el nu sa uitat si in fata se uita numai la ala din spate. A accelerat si a acrosat OPEL-ul in aripa stanga spate. 1. Nu sa incadrat pe banda corespunzatoare sensului de mers. 2. Nu s-a asigurat la schimbarea directiei de mers. 3. Nu exista banda de urgenta pe drumurile nationale. Nu va mai intrebati cine este vinovat :twisted: |
eu cred ca soferul pejoului era vinovat in cazul in care il lovea pe cel de pe banda 1 dar in situatia prezentata clar soferul opelului este vinovat.fie ca depasea pe dreapta (ceea ce nu e legal in ro) ,fie ca intra pe banda 1 de pe un drum lateral conducatorul opelului trebuia sa se asigure si sa acorde prioritate conducatorilor care aveau acest drept + ca de unde iese opelul clar e linie continua din cate observ in desen...
PS-Putin cam confuz totusi desenul in titlu e drumul E85 si desenul prezinta "BANDA DE URGENTA" (pe drumuri europene nu exsista benzi de urgenta ,ci doar pe autostrazi) |
| All times are GMT +2. The time now is 21:01. |
- Copyright 2026 4Tuning