Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Filtru sport montat pe turbodiesel (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/95251-filtru-sport-montat-turbodiesel.html)

geti 24-10-08 18:45

Filtru sport montat pe turbodiesel

Ce spuneti,sunt in dubii,cresc performantele unui diesel,turbo,mai exact JTD,prin montarea unui filtru de aer in genul lui Pipercross Viper,adica sa traga aer printr o priza frontala.Am gasit Simota Carbon.Astept sfaturi,va multumesc anticipat.

dolb 24-10-08 18:52

Re: Filtru sport montat pe turbodiesel

mare lucru nu obtii ! si in plus distrugi motorul! .. abandoneaza ideea ca nu faci bine motorului tau!

Filtrele sport sunt destinate benzinarelor foarte puternice!

geti 26-10-08 02:53

Mersi fain de raspuns

zGb 28-10-08 02:50

filtru oem la diesel e parfum!

geti 28-10-08 06:40

Am inteles

Geo_ZGA 01-11-08 15:53

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1824904)
mare lucru nu obtii ! si in plus distrugi motorul! .. abandoneaza ideea ca nu faci bine motorului tau!

Filtrele sport sunt destinate benzinarelor foarte puternice!

Serios? Pe ce iti bazezi afirmatiile? Si despe ce filtre vorbim cand spui ca distrug motorul? In afara de Yed, miel, shing jao si mai stiu eu ce alte marci, mai exista si K&N, Pipercross, Green... marci de renume, care nu iti distrug nimic, ci chiar filtreaza.
Pe diesel nu stiu, dar pe benzina ajuta doar la un raspuns ceva mai bun la acceleratie... atat. La motoare puternice, poate merita un conic care sa traga mai mult aer (rece), dar la cele mai mici sunt de parere ca cel inlocuitor in carcasa e ideal.

dolb 02-11-08 08:15

pai noi vorbeam aici de diesel ! .. intr-adevar k&n nu distruge dieselul.. dar cat costa k&n? :)

shaid-kid 02-11-08 11:42

Bah pana mea 240ron pe un hdi nu mi se pare mult pt un filtru care te tzine mai mult ca masina..:) Si aici vorbesc despre cel care intra in cutia celui original..deci nu trage mai multe mizerii fiind pozitionat aiurea...

dolb 02-11-08 13:10

pai mai bine imi da mie 350 ron si ii fac eu chip decat sa dea pe un filtru care ii aduce 0.1 cp :)

Geo_ZGA 02-11-08 13:25

Nu mi se pare mult 250-300 ron pt un filtru panel (inlocuitor in carcasa), plus ~70ron pt un kit de curatare. Filtrul te tine mai mult decat traiesti :lol: iar kit-ul de curatare pt 2-3 ani... e mult pt un filtru bun?

shaid-kid 02-11-08 15:41

Dar poate deja remaparea e facuta...si acum doar ajut motorul sa respire mai bine ;)

eqilibruee 06-11-08 21:40

eu am montat de curand un bmc in carcasa de carbon pe masina mea diesel si nu stiu daca e un filtru bun sau nu?

11KPO 07-11-08 17:29

nu am auzit eu bine sau exista siun filtu care da o sonorizare frumoasa pt diesel?? eu am un CRD v6 3000 cc 220 cp

NT33EXE 13-11-08 12:02

la turbodiesel filtru sport e vrajeala. daca aveti bani de dat pe debitmetre de aer puneti-va din astea.

posesor de TDI.

jasson 13-11-08 12:57

Oricum pe la 100.000 de km, te poti astepta sa ai probleme la debitmeru. Cam cati aveti filtru sport , ma refer la cel in cutia originala, de spuneti ca o sa apara probleme? sau vb doar din auzite...Eu il am de un an si ceva si probleme fix 0.

NT33EXE 13-11-08 14:36

filtrele conice exterioare sau in carcasa contin un ulei si, de altfel, tot cu o solutie uleioasa se curata. aceasta se depune in timp pe debitmetru si valorile citite de acesta nu mai sunt reale. sau, mai rau, se arde acel senzor, care este de fapt o rezistenta.

eu am avut acest gen de filtru si am bulit un debitmetru cu el.

nu stiu cum e cu cele tip "panel" care intra in carcasa originala. daca sunt tot din acelea care se curata si nu se schimba...
aici conteaza cati km faci cu masina nu de cat timp folosesti filtrul.

si mai este inca o problema (de principiu): la TDI aerul este aspirat fortat (tras de turbina) si este racit de intercooler. asa ca nu prea vad eficienta acestui gen de filtru.

nu sunt negativist dar asta cu filtru sport pe tdi chiar nu o vad ca pe un upgrade.

Andrei-HAM 25-11-08 13:07

Am montat un filtru pe un 20 tdi 140 CP. (In carcasa originala)
Cam tot ce se scrie pe forum si-n reclame s-a adeverit. Raspuns mai bun in pedala, urca mai usor in ture, sunet frumos(chiar era misto), consum mai mic cu vreo juma de litru si-n partea a II-a debitmetru s-a infundat, si s-a gripat geometria la turbo. Nu-l recomand.

Stoicaalex 13-12-08 08:33

Andrei -HAM ce masina ai ? sunt curios pt ca si eu vreau sa imi pun . ce filtru ti-ai pus ? din cele care se curata singure ? din cate am citit , cam alea ar fi daunatoare !

Andrei-HAM 13-12-08 11:43

Golf 5. Nu te baga la filtru. Eu am pus Pipercross. Arata bine, se comporta bine dar face mult rau.
1. Daca te uiti la lumina se vad mici fante => tot praful ala minuscul ce trece prin filtru si nu trece prin filtru stock se va duce ori pe debitmetru ori, in cazul meu sa ametecat cu uleiul ce face ungerea turbinei, se formeaza o mazga si-ti infunda geometria turbinei (diagnosticul mecanicului). Crede-ma, nu merg subturat sa am astfel de probleme si am mai mers cu vreo doua masini.
2. Sunt facute pentru tari unde n-au atat de mult praf...la noi daca te uiti la tot pasul se sparge ceva sau se construieste altceva...nu cred ca englezii de la Pipercross sau americanii de la K&N au luat in calcul praful de la noi. Sunt filtre de sport ce sunt proiectate sa nu-ti lase mustele in motor, dar altfel cum sa lasi mai mult aer prin fante mai mici ?!
3. La diesel risti, din cauza presiunii mari din cilindri, sa ti se lipeasca particolele de praf de peretii cilindrului=>naspa
4. La al meu s-a exfoliat vopseaua de pe grila din interiorul filtrului. Si l-am manipulat cu grija. Noroc ca s-a intamplat la curatare ca era foarte naspa sa se duca particolele ale in elicea turbinei.
5. Nu se curata singure. Se curata cu o solutie speciala si din ce am observat eu, e ca la 5000 de km se infunda si trebuie curatate fata de un filtru normal cu care poti sa te intinzi la 20000 km (daca esti mai nesimtit). S-a simtit cand am mers si mi-a iesit si pe diagnoza. Probabil e din cauza fluxului mai mare de aer ce e absorbit de motor in acelasi interval de timp=> mai mult aer, mai multa putere, mai multe impuritati.
6. Daca tii neaparat sa-l folosesti, utilizeaza-l in anotimpurile cu umezeala mare, cand nu ai mult praf. Ai parte de zgomot frumos, motorul se tureaza mai repede, dar in rest satisfactiile sunt prea mici pentru riscurile la care te expui. Si la motor...ori te bagi ori nu. Solutii ieftine si bune ca-n reclame nu sunt. Am auzit ca cei de la K&N ar avea ceva pentru turbo, dar e foarte scump in comparatie cu un filtru pentru carasa.

Stoicaalex 13-12-08 12:09

inteleg . ! dar nu exista ceva care sa nu trebuiasca sa il cureti tu cu ulei din ala ? ca am inteles ca de la uleiul ala se infunda !

Andrei-HAM 13-12-08 12:56

Nu. Solutia de curatat e separata. Uleiul se da dupa curatare pentru a face ca particolele mici de praf sa se lipeasca de suprafata filtrului. Altfel trec prin filtru, deoarece acesta e mai rar decat un filtru normal. Uleiul iti afecteaza debitmetrul (depinde de la masina la masina...de exemplu am auzit ca Peugeout-ul e mai putin pretentios) in timp ce praful iti afecteaza si debitmetrul si turbina. Am auzit de filtre de competitie K&N sau Pipercross ce sunt special facute pentru motoare turbo, dar sunt foarte scumpe si nu renteaza cei 7-8 cai pentru 250-400 de euro. Pe circuit poate, dar pe sosea...Dar pe ce masina vrei sa-l montezi ???

Stoicaalex 13-12-08 13:10

am un passat 20. tdi 140 cp :) si cred ca ai dreptate sa dau 7-8 milioane pe filtru de aer. ... nu merge

dolb 13-12-08 13:30

Quote:

Originally Posted by Stoicaalex (Post 1918483)
am un passat 20. tdi 140 cp :) si cred ca ai dreptate sa dau 7-8 milioane pe filtru de aer. ... nu merge

caaaat?!?! 8 milioane?!?! pei de banii aia faci chip.

Stoicaalex 13-12-08 13:48

stiu !

Stie cineva de unde pot sa iau un filtru special pt turbodiesel ?

Andrei-HAM 14-12-08 10:41

Daca tot vrei, cauta pe http://www.chiptuning.ro/---Aspad Com S.R.L
Str. Zeletin nr. 12A, Bucuresti, Sector 1, Romania
(zona ROMAERO BANEASA ---. Sunt distribuitori Pipercross. K&N vand cam toate firmele de tuning. Am un prieten, si-a montat filtru Simota pe un G5 20 TDI. Nu e multumit, dar e si un pic mai nebun.

jasson 14-12-08 11:55

Fiecare cu norocul lui. Eu am filtru panel Green de 35.000 km, stau in Bucuresti, nu se compara cu alte orase la praf..si nu am nici o problema...restu e cancan

Andrei-HAM 14-12-08 12:19

Pe ce masina l-ai montat ? Cat te-a ajuns si de unde l-ai cumparat ? S-a simtit vreo diferenta ??

bogdan_wrc 15-12-08 07:09

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1918524)
caaaat?!?! 8 milioane?!?! pei de banii aia faci chip.

romanul tot roman....

un filtru bun, poate fi si 500$...un cip bun e si 1200e... dar te-ai invatat cu romanisme...

Andrei-HAM 15-12-08 08:45

Stranierule nu ne tine morala...romanul se descurca cu ce are ca nu cred ca se gasesc bani atarnati prin copaci pe nicaieri...Dar una peste alta, la banii aia nu se merita sa-ti iei din start o masina mai puternica ?? Ca daca pleci de la motorizari, pt noi muritorii de rand...1700 euro inseamna mult.

bogdan_wrc 15-12-08 09:15

decat sa fac tuning cu "semne nike" si marfa din obor mai bine las masina stock...

preturile date de mine sunt valabile in RO, la firmele cu renume. mi se pare aiurea sa ai masina de ~20 000e si sa te uiti ca dai pe cip 200e si nu 1000e, daca dif de bani sta in calitate.

adica iau foc cand oamenii se mira ca un cip costa 1000e, cand s-au obsinuit cu cele de 200e, facute de multe ori pe genunchi. daca toate ar costa 50e, ar fi ideal.

dolb 15-12-08 09:52

nu mi-ai inteles ideea ! desigur ca sunt chipuri care costa 1500-3000 euro. Dar eu vorbeam de un chip decent la 200-300 euro care nu cred ca iti distruge masina in viitorul apropiat! De ce sa dau 300 de euro pe un lucru nefolositor, care nu are nici o intrebuintare..ba chiar imi strica masina, cand pot sa dau aceeasi bani pe un lucru cat de cat folositor chiar daca nu e de calitate!

bogdan_wrc 15-12-08 10:03

daca cipul nu e folositor....nu are intrebuintare...ma abtin sa mai comentez.

dolb 15-12-08 10:43

Deci pentru tine un chip facut de Voinea (TCM ) sau de Rabanne .. la 300 euro nu e bun nu ?

bogdan_wrc 15-12-08 11:04

depinde pt ce...
sa zicem ca prefer sa dau 500lire pe unu la superchips sau revo.... si asta din cunostinta de cauza
(desi acum am chip facut in RO...si nu cum 500lire)

te-ai intrebat de ce softurile alea costa cat costa? pe langa garantie...

dolb 15-12-08 11:19

pai noi vorbeam de tdi-uri p'aici..din cate am inteles parca era vb de un 2.0 TDI...

bluey 16-12-08 16:33

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 1921768)
depinde pt ce...
sa zicem ca prefer sa dau 500lire pe unu la superchips sau revo.... si asta din cunostinta de cauza
(desi acum am chip facut in RO...si nu cum 500lire)

te-ai intrebat de ce softurile alea costa cat costa? pe langa garantie...

Garantie la ce Bogdan????
:)))))
Singurul lucru care te poate incanta e ca au (poate) mai multa experienta decat tunerii nostri cunoscuti.

dolb 16-12-08 16:36

dar si ai nostrii sunt destul de buni! Inca nu am auzit masina stricata de Rabanne/Voinea.

bluey 16-12-08 16:43

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1924612)
dar si ai nostrii sunt destul de buni! Inca nu am auzit masina stricata de Rabanne/Voinea.

Probabil nu esti atat de bine informat pe cat crezi.
Accidente se intampla oricui.Indiferent cat cere pe un soft.

bogdan_wrc 17-12-08 07:17

multumesc bluey.
dolb...stii cat de buni sunt ai nostrii? fie baga presiune in turbina de face ca avionu si d-abia atunci fuge masina, fie la aceeasi presiune ca superchips scot 25 de cai in minus.
ex: GTI cu soft facut in RO...fie are presiune maxima in turbina si d-abia atunci fuge, (dar mai sunt 5-6 2.0TFSI stricate facute de tunerul respectiv) fie cu soft facut la alta firma in RO, d-abia bate GTI stock. cu soft superchips...e alta masina, cu presiune mica.
si corect, nu masina care fuge cel mai bine are cel mai bun soft...dar cand e vb de GTI te uiti si la asta...si ma indoiesc ca aia care softeaza toate masinile la GTI CUP UK or face softuri gresite...
repet, am soft facut in RO, de cineva nu asa cunoscut cu TCM sau RBN...dar am incredere in el, masina fuge corespunzator de bine pt ce presiune low am, si pana acum toti s-au mirat de cum merge masina.asa ca se poate...dar de ceva timp..toti fac cipuri.
pana acum stiu 4-5 care au plecat de la firme romanesti pt superchips...si acum a intrat REVO in tara..dar banuiesc ca tu nu ai auzit de ei...

garantie la soft ;) bine, ei zic ca si la componente...dar nu as vrea sa vad daca vorbesc sau nu serios.
accidente se intampla, dar pana ajung la noi softurile deja sunt sute de masini facute... si daca etsi in primul lot, ma indoiesc sa fie prob de garantie daca totul e facut "cu acte".

bluey 17-12-08 08:13

Pai garantie la soft e ca si cum ai primi garantie la un CD cu un program pe el :D

All times are GMT +2. The time now is 01:15.

- Copyright 2026 4Tuning