Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Opel (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel.html)
-   -   Buburuza mea: Opel Tigra - TOM (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel/94537-buburuza-mea-opel-tigra-tom.html)

malagutif10 18-10-08 14:44

Buburuza mea: Opel Tigra - TOM

6 Attachment(s)
De 1 luna si ceva sunt fericitul posesor al unui Opel Tigra. Am cumparat masina din Germania de la un dealer cu 2250 euro si sunt foarte incantat de ea. Tin sa precizez ca este a doua masina pe care o detin ( mai am un bmw 520d e39) iar trecerea la opel tigra e destul de mare. Cateva informatii despre tigru:

- motor 1.4i 16V 90 CP
- suspensie sport EIBACH 30 mm
- trapa electrica
- toba sport sau ceva modificat pe la evacuare pt ca are un sunet mai special ( nu stiu exact de la ce e)
- nu are AC - cred ca singurul lucru care nu imi place la ea - dar intentionez sa i montez
- jante 15" , nu stiu ce model sunt, "Made by BBS" scrie pe ele
- fara oglinzi electrice si fara proiectoare. m-ar interesa sa i pun oglinzi electrice, sa vedem despre ce e vb si ce ar trebui sa schimb, cat ma costa etc.

Motorul merge foarte bine, zic eu, cand am ajuns in tara am schimbat uleiul si toate filtrele, discurile frina si placutele. Stiu ca filtrele sunt MANN, uleiul Castrol si discurile de frana Zimmermann, placutele nu mai retin.
avea cateva puncte de rugina cate unul pe fiecare aripa din spate si inca unul pe un prag si unul pe unde se scurge apa intre haion si portbagaj. am rezolvat totul si am vopsit-o dar din pacate abia dupa ce am terminat am obs ca mai are putin rugina pe coltul usii din dreapta, acolo unde se inchide usa, coltul jos. o sa il rezolv si pe ala in curand.
Mi-am cumparat un kit cu leduri pentru a schimba toata lumina din masina insa rezultatul nu a fost cel asteptat. dupa multe ore de munca impreuna cu unu baiat de la un service specializat in asa ceva am reusit sa le schimbam. la ceasuri lumina e prea slaba si nu lumineaza uniform ceasurile ( mi-am cumparat deja niste plasme innoparts de pe ebay) iar la butoanele pt aer lumina e atat de slaba incat se vede numai noaptea, ce-i drept frumos dar mult prea slaaaaaab :((.
Am montat difuzoare in masina pt ca nu avea nici unul. Am pus Ground Zero. Aveam un radio/cd/cass Kenwood dintr-o alta masina mai veche si l-am montat pe ala pe masina pt ca mi-a placut f mult cand l-am avut pe cealalta masina, impreuna cu magazia de 10 cd-uri. sunt multumit de sunet dar mi-ar trebui si un subwoofer.
Mi-am comandat perdelutza pentru portbagaj pentru ca nu o avea si mansoanele de piele de la schimbator si frana de mana. la frana de mana am din ala original iar la schimbatorul de viteze din piele intoarsa. am si pe cel de la frana de mana din piele intoarsa , urmeaza sa il schimb.

Cam atata pana acum despre masina mea, mai mult nu stiu ce sa mai zic, daca imi mai amintesc ceva o sa adaug. vrea sa o si tunez putin, sper sa iasa ceva frumos. in plan sunt faruri cu lupa si xenon, folie pe geamuri, oglinzi electrice sport,eleron, subwoofer si bineinteles lambo doors. sper sa reusesc tot ce mi-am propus cu masinutza asta si sa ma bucur cat mai mult de ea.
am cumparat zilele trecute inele cromate, plasme innoparts si un ornament din carbon ce vine acolo peste ceasuri, cred ca stiti despre care e vorba. o sa pun poze noi imediat ce le montez

Black Pearl 18-10-08 15:16

Re: Buburuza mea: Opel Tigra - TOM

E frumoasa Buburuza ta! Sa o stapanesti sanatos si multi km fara incidente. :)
Ma bucura sa aud ca ai astfel de planuri de viitor cu ea.
E ceva sa ai BMW si sa ajungi sa te atasezi si de o Tigra.
Imi place schimbatorul de viteza, si eu caut ceva asemanator, dar sunt conditionata de faptul ca pt Tigra este bun doar modelul cu clapeta pt marsalier.
Succes la ceea ce ti-ai propus sa faci pentru Buburuza ta, si tine-ne la curent cu modificarile pe care le vei face.

magnifiqo 19-10-08 14:45

Sal sa o stapanesti sanatos. Arata foarte bine curata ,e ingrijita. Insa am si eu o rugaminte la tine. Sa imi zici de unde tia-i luat inele cromate pt ceasuri si cat te-au costat. Si daca le-ai pus sa faci si tu o poza sa vad cum dau. SI eu am cumparat plasme pt ceasuri ,dar inca nu le-am pus. Vreau sa vad la tine cum da cu inelele cromate ms mult si astept un raspuns. Dc nu poate imi dai si id de messenger pe pm. Bft

bz06--- 19-10-08 22:10

Frumoasa masinuta...sa o stapanesti sanatos si fara incidente.
Asteptam pozele:D

malagutif10 20-10-08 00:52

Multumesc pentru aprecieri! O sa va tin la curent cu modificarile! ;)

Plasmele: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...m=400001628413

Inelele: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...m=400001842700

In final ar trebui sa arate ca in slide show ul de pe link ul cu plasmele

Sper sa imi faca un discount la shipping ca am mai cumparat si un ornament de carbon de la el. Poate le trimite toate intr-un pachet.

http://www.racing24.de/shop/product_...l-Tigra-A.html

Andrash 27-10-08 09:22

sa o stapanesti sanatos si sa ai grija de ea :) & era sa uit ... la multi km fara incidente :)

malagutif10 27-10-08 14:40

Quote:

Originally Posted by Andrash (Post 1829082)
sa o stapanesti sanatos si sa ai grija de ea :) & era sa uit ... la multi km fara incidente :)

multam!

lglaurentiu 28-10-08 11:31

felicitari frate misto masina so stapanesti sanatos , in ianuarie imi iau si io una , poti sami zici si mie daca motoru scoate niste sunete ciudate ? si te rog zimi cat prinde maxim? please

lglaurentiu 28-10-08 11:35

io as vrea sami iau una de 1.6 16v ! prinde mai mult de 200 ? si cat ai dat frate pe placute ca sa stiu si io la ce preturi ma asteapta

malagutif10 29-10-08 08:52

multumesc. nu i-am dat sa vad cat prinde maxim, oricum pana la 160 s-a dus intinsa. tind sa cred ca pe la 190 ajunge, poate mai mult dar nu stiu pt ca nu i-am dat. placutele au fost cam 1 mil si ceva parca, o sa iti spun exact cand ajung acasa si gasesc factura.

PS: motorul merge f frumos, nu scoate nici un sunet, toarce ca o pisicutza

lglaurentiu 29-10-08 10:37

mersi ! dabia astept pana in ianuarie cami iau si io o pisicutza dasta de 1.6 16v , apropo plasmele alea doar pe net le gasesti ? ca vreau si io sa tunez tigru in leu daca intelegi ce vreau sa spun ! 190 cu motor de 1.4 ooooooo bun bun ! oare 1.6 cat baga ? dabia astept sa fac o liniuta sau 2 cu tigra ! pana acu am facut cu loganu e bun si ala dar e a lu tata nu-mi permit sai toc cauciucurile si motoru

malagutif10 29-10-08 11:27

:P plasmele se gasesc si la noi, unele mai ieftine altele mai scumpe, depind de model si de producator, de obicei sunt mai scumpe decat sunt pe net ca isi pun comision

lglaurentiu 29-10-08 14:44

aha ! mersi . Trebuie sa ma apuc sa strang niste bani pt tuning! am vazut si pe net dar cine stie cat mai pune si taxa de transport !!!!

malagutif10 31-10-08 17:28

azi am inmatriculat si eu buburuza. numerele le iau saptamana viitoare VL 21 TOM

taxa de poluare a fost 872 roni. din ce am vazut acum pe site m de finante s-a calculat la 3.3565 lei / 1 euro

lglaurentiu 31-10-08 17:43

cattttttttttttttt ??? 872 roni ? credeam ca e 800 euro taxa de poluare !!!!!

lglaurentiu 31-10-08 17:44

chiar acum mam uitat pe net si scria 800-900 euro

malagutif10 01-11-08 08:01

:twisted: prima inmatriculare a fost in aprilie 1995 si are motor 1.4
daca iti iei una din 99 cu motor 1.6 cred ca platesti cam cat credeai tu

malagutif10 05-11-08 17:12

au sosit plasmele, poze in curand!!!!. mai am si o surpriza, sper sa va placa.................

lglaurentiu 05-11-08 19:01

ooooo ! hai frate arata mai repede ca mor de curiozitate ! :) ! daca poti sa faci te rog niste poze mai de aproape cu plasmele sa vad si io , te rog frumos daca se poate ! :)

magnifiqo 05-11-08 19:05

Se pare ca mi-ai luat-o inainte cu plasmele. Hai punele tu primu sa vedem cum iese si vorba lui laurentiu pune si tu poze cu ele reale cum am pus si eu sa vedem :) . Bft

lglaurentiu 05-11-08 19:10

stai linistit magnifico ca io il kred pe malagutif10 , dar vreau sa vad niste modele de plasme ca poate le tunez io , ca ma pricep , schimb beculetele in ce culoare vreau , ca nu stiu de unde sa fac rost de ele , poate imi dati niste sfaturi cat costa si de unde sa le comand

malagutif10 05-11-08 23:45

da baieti. o sa pun poze , detalii, ghid.........tot. surpriza e pe drum................;)

@lglaurentiu vrei sa schimbi becurile si sa pui leduri? si eu le-am schimbat dar nu sunt multumit de rezultat. la ceasuri pun plasmele iar la restu o sa mai lucrez dar deocamdata nu am timp de lucrari mai laborioase. sper sa pot monta plasmele desi ajung destul de tarziu acasa. oricum daca nu le montez o sa pun poze cu ele, in functiune . eu totusi sper sa le pun.

inca o noutate e ca mi-a venit scutul si mi l-a montat tata fara probleme. a costat 225 roni original. daca mai vrea cineva sa isi comanda il ajut. tipul de la care l-am luat e din cluj. livrarea in alt oras ar costa vo 14-15 roni

lglaurentiu 06-11-08 00:00

scut la ce ?

malagutif10 06-11-08 00:16

Quote:

Originally Posted by lglaurentiu (Post 1846407)
scut la ce ?

scut la motor................sa nu sparg baia de ulei masina fiind destul de joasa. scutul e de metal

cosmin_cosmin_1 06-11-08 08:52

scut o sa vreau si eu intr-un viitor..candva..i-ai facut vreo poza inainte de a-l monta? sunt curios cum arata.

lglaurentiu 06-11-08 09:23

aa scut la motor ! dar ce nu avea asa ceva sau era din plastic ?

malagutif10 06-11-08 11:20

Quote:

Originally Posted by cosmin_cosmin_1 (Post 1846656)
scut o sa vreau si eu intr-un viitor..candva..i-ai facut vreo poza inainte de a-l monta? sunt curios cum arata.

nu i-am facut poza inainte de a-l monta dar ma pot baga sub masina si iti fac poza............ nu-i problema

@lglaurentiu opel tigra nu vine cu scut din fabrica

lglaurentiu 06-11-08 11:25

oooo asta e o mare problema daca e fara scut ! dar nici o problema o sai fac io rost si de scut ! mai ales ca pe drumurile din romania
risti sa ramai fara roti si ce e sub masina cand " aterizezi " intrun "crater"

malagutif10 07-11-08 09:56

azi am vazut si eu scutul pe masina si e fffffffff jos. mare minune sa nu raman agatat pe undeva

trafy-vr6 13-11-08 09:54

te salut tom:D facem duminica o miscare?la club opel ?stima

malagutif10 13-11-08 15:50

Quote:

Originally Posted by trafy-vr6 (Post 1861050)
te salut tom:D facem duminica o miscare?la club opel ?stima

salut trafy! 99% sunt prezent ! :D

malagutif10 14-11-08 17:01

4 Attachment(s)
update:

magnifiqo 14-11-08 19:03

Sunt prea originale,au schimbat total interiorul masinii. De abia astept sa mi le pun si eu,insa nu stiu cand va fii timpul si pentru mine:). Sa le stapanesti sanatos :D

Io4rap 14-11-08 21:15

cat te-a costat plasma si de unde ai luat-o?

malagutif10 14-11-08 21:26

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...m=400001628413

Io4rap 14-11-08 21:29

Quote:

Originally Posted by malagutif10 (Post 1864439)

si ti le-a adus acasa sau cum? cat te-a costat cu totul, transport chestii.

malagutif10 14-11-08 21:35

97 de euro aduse acasa

malagutif10 15-11-08 15:38

am rupt cablul de la turometru cand am pus ceasurile la loc............:(( aviz amatorilor care vor sa se ocupe de pus plasme......................din cauza ca nu mai mergea calul la kilometraj ( mergea in gol) am vrut sa vad ce se intampla. miezul la cablu se impingea in interior. am deschis capota si incercand sa vad unde e inadit cablul a plezit un plastic, exact la inaditura si ala a fost
acu tre sa caut alt cablu.....:((

malagutif10 16-11-08 17:30

8 Attachment(s)
ce tampenie. fiti atenti aici. din cauza ca am cablul rupt la kilometraj imi da eroare in comp de bord si mi se opretste masina in mers...........................:((((((((((((((( pana nu schimb cablul ala nu pot merge cu masina.................

@dy_best 16-11-08 18:11

Foarte frumos arata.Succes in continuare la modificari.Problema cu cablu a avuto si fratimiu si tot la fel martoru de la motor ii ramanea aprins si ii se oprea in mers.

All times are GMT +2. The time now is 15:11.

- Copyright 2026 4Tuning