![]() |
CHIPTUNING cu UNICHIP pe BMW 328i cu evacuare, filtru si UNICHIP
7 Attachment(s)
Masina e un 328i E46 de 193 cp declarati de producator. Aveti mai jos graficele cu masina stock denumit INITIAL. Asa a venit masina la noi acum un an si i-am montat Unichip. Acum masina a revenit cu galerie de evacuare aftermarket AKA sherpishori, evacuare directa, kit de admisie. Am facut un nou test cu Unichipul pus pe "zero", in sensul ca motorul functiona pe harta originala BMW. Asa am obtinut testul REVE UNICHIP ZERO, apoi am reprogramat Unichipul pe dyno pentru noua eficienta volumetrica a motorului, reiesind testul REVE FINAL UNICHIP, cu 12 cp si 15 Nm castig fata de harta originala cu aceleasi modificari hardware. Cand schimbi admisia si evacuarea practic ceea ce faci este sa cresti volumul aerului care poate fi pompat de motor. In esenta un motor e o pompa de aer, cu cat mai mult aer vom reusi sa facem sa fie pompat pe ciclu motor pe atat mai mare va fi cuplu, si deci puterea.
|
Re: BMW 328i cu evacuare, filtru si UNICHIP
dupa parerea mea arata foarte bine graficul.....in sensul ca are un cuplu liniar si destl de "sus" pe o plaja larga de turatii..la fel si cp.
un urmator pas care ar putea fi dupa parerea ta?...pentru a marii mai mult puterea motorului pastrandu-l aspirat?. |
frumos,ai idee ce serpi erau?(no name sau ceva mai cunoscut) ma bate gandul si pe mine la o modificare de genul,da-mi si mie pe pm un pret pentru un motor de 2,5 M54 tot pe E46(pentru unichip,serpii cred ca ai iau de afara)
|
Quote:
|
Quote:
totusi, cel mai indicat ar fi un turbo sau kompressor ... ( are cel mai bun raport pret/performante obtinute ) ex. pt. admisie,soft,evacuare si axe sport cheltui la un motor ca acesta ~ 2.500 EUR si obtii ~ 35 cp in plus . daca pui un kompressor obtii ~ 100 cp in plus pentru un pret de ~ 4.000 EUR . |
am gasit in state compresor la 3650usd cu transport in US pana la noi cred ca mai iau vreo 500 usd,oricum e cel mai mic pret gasit.e facut de VF Engeneering.
daca poti sa imi zici si mie cat ai dat pe serpi(eventual pe pm) si de unde i-ai luat eu am gasit la euro spec ceva |
Quote:
sa-mi zici si mie daca iti comanzi compresor-ul ... poate comandam amandoi odata ... |
Quote:
|
Re: CHIPTUNING cu UNICHIP pe BMW 328i cu evacuare, filtru si UNICHIP
putini cai pt serpi, evac libera, CAI si chip.
|
E parerea ta. Parerea mea e ca 210 cp si 300 Nm din motorul asta e o performanta demna de respect. Si aici evident ne referim la puteri masurate pe dyno, nu de declaratii de pe situri de chiptuning comun.
Quote:
|
mie tot mi se pare putin. poate mai are si masina ceva prob care mai retin din cai. sper sa ajung si eu pe la voi cat de curand si o sa-mi fac o parere mai clara. (masina e in aceeasi configuratie - serpi+evac libera inox, filtru K&N, chip).
|
daca ai sa scoti puterea constructiva sa fii fericit :)
|
eh nah! si sa scoata doar 190bhp? m-as deprima rau.. totusi nu cred.. ma iau dupa masinile cu care m-am dat, nu cred ca le-as fi batut cu doar 190bhp.
|
te rugam sa postezi rezultatul dupa ce faci dyno la masina
|
clar! oricum, tre sa avem in vedere ca are totusi vreo 350.000km motorul asta.
|
Quote:
adica isi face simtita prezenta cresterea de putere de ~ 10 % . am obtinut si puteri mai mari cu pana la 8-9 cp pe dyno dar in configurtia asta ( harta ...) are cea mai frumoasa curba de putere/cuplu motor . sunt curios ce o sa scoti tu ... daca modificarile sunt bine facute ai sansa sa scoti si tu 210 cp dar nu si cuplu mai mare de 270 nm cred . oricum comparatia pe care o faci nu e chiar cea mai potrivita : M50 B25 de pe e36 cu M52 B28 dublu vanos de pe e46... :) astept sa vad fisa ta si pe urma e bine sa comparam si sa discutam . Iti urez multa bafta si curaj ... ca sa testezi pe dyno un motor de 350.000 km ;) ... |
:)))) intr-adevar! eh, asta e.. tot tre` sa vad odata, ca sa nu-mi fuir caciula singur! ideea e ca tre sa schimb vanosul mai intai, pt ca altfel mi-e teama ca o sa arate foarte urat graficul. oricum, va anunt cand il am.
|
Quote:
chiar exista kit "vanos elimination" care este obligatoriu la supraalimentare de ex. |
pai da, da' eu nu vreau sa-l elimin, vreau sa-l repar. mai ales ca nu am ganduri de supra alimentare deocamdata. si cred ca pe dyno s-ar vedea o diferenta notabila intre un motor vanos si unu non-vanos.
|
se vede -cel cu vanos are putere mai mare pe o anumita plaja de turatie,am gasit undeva pe un forum in US comparatie acelasi motor cu vanos si apoi cu mufa de la vanos scoasa (ma rog vanos anulat cumva)
|
aia ziceam.. macar sa ma duc cu el functional..
|
Quote:
dar puterea maxima nu cred ca o influenteaza in vreun fel ! |
Quote:
Ai fi a 2-a masina ptr care m-as prezenta la liniute ... ca sa vezi ca nu prea exista comparatie intre e46 si e36 cand vine vorba de 328i ... Ultimul e46 care a stat 3-4 masini in spatele meu era 330 alpina de 245 cp . |
Quote:
|
Quote:
E36 328i de fabrica are 280.0 Nm@3950 rpm Cu anexele schimbate fara a desface motorul urca in 330Nm ... si 225-230 Cp cu aproximatie daca motorul este in mintile lui. |
Quote:
|
Quote:
E46 are 1450 kg suta in 6,6 E36 are 1395 kg suta in 6,9 E30 are 1200 kg la E30 am pus greutatea din burta am avut 323 si avea 1150 kg in talon la E46 si E36 datele sunt luate de pe carfolio(sincer nu stiu greutatea la E46 cat de corecta este si 0-100,acum am un compact e46 si in talon zice 1480 kg) marele dezavantaj la E46 328i este ca nu se pot schimba anexele ca in cazul E36 328i :) |
Quote:
Adica nu exista serpi ? Diferential LSD ? admisie cu debit mai mare ? soft ? roti mai mari ? slick-uri ? Care anexe spui tu ca nu se pot schimba ? |
he he,pai admisia nu merge schimbata cu cea de 325i sau cel putin eu nu am vazut nicaieri facuta schema asta :)
LSD nu exista de fabrica pus pe E46 doar pe comanda si e cam 1000 euro slikuri si roti mai mari nu e problema.. |
Quote:
E46 are un LSD open cu raportul de 40/100 ... fata de pisika care are 15/100 (vorbesc de varianta fara blocant) Legat de comparatia E36 vs E46 ... pot spune ca nu e vorba numai de diferenta de greutate ... la E36 curba de putere si cuplu este foarte "cocosata" ... beneficiaza de cai aia foarte putin ... la E46 dublu vanos e alta mancare de peste .... are cuplu ceva mai jos... + ca E46 are cam 3 bhp in plus :lol: Comparatia nu poate fi facuta decat pe strada si cu masini care ar avea aceleasi modificari aduse ( ca sa nu fie diferenta facuta de evacuare,admisie,chip etc) |
nu stiu daca ai observat dar vorbim de 328i E46 :)
|
NU mai traiti atat din fise tehnice, date, carfolio sau de nush unde,ca nu corespund totdeauna,si e46 328i sincer e slab rau,testat mai multe nu una,sau vorbe spuse din povesti,nush parca nu e asa reusit,e departe de e36 328i.
|
Quote:
Iar cafolio si alte site-uri de genul datelor de pe hartie sun doar ca sa iti faci niste idei apropiate de realitate ...nici decum sa iti reflecte realitatea de pe strada .. Si nu intotdeauna conteaza timpul de 0-100 ... cel de 0-200 este important . Ca sa nu mai zic de masin care fac concurenta la 0-300 km/h si multe dintre ele au timp sub 20 secunde ! Ti-am spus .. daca ai placerea sa ajungi in Constanta la legale pe 3 mai am sa fiu acolo . |
Quote:
prefer sa vin cu ursu' de obicei pt. ca face treaba mai buna ... daca vrei iti arat ce poate sa-ti faca un urs cu 300 cmc mai jos ( 2.500 cmc )...;) sa-ti cumperi un binoclu !!! :::) |
te astept pe tine pe la Bucuresti pentru e46 desi sunt convins ca face timp mai bun pe 400 m.
este posibil sa te ajung sus intre 200 si 250 unde conteaza mai mult aerodinamica ... cu alpina b3.0 e46 ( A. 6 trepte ) m-am dat si eu si pana la 200 eram in fata ... |
Quote:
De la E46 328i ai dat-o in ursi si poate o sa o dai in foci sau lei de mare .. Eu nu am nici un interes sa ajung in Bucuresti ... deocamdata urmatoarea cursa e la Constanta , nu la Bucuresti. Chiar sunt curios de ursul tau ... cine stie ... poate iti dau inapoi binoclul :D. |
Quote:
|
Quote:
|
@ Calimero-e fostul BOH :)
@X RAy -daca vrei poti sa pui anexe de M3 E46 si pe Dacie problema e ca va costa cat nu face,la un E46 non M pentru a pune LSD de M3 ar trebui schimbata toata puntea spate(sau asa am gasit eu cam peste tot) altfel repet un LSD de la Quaife parca e 1000 euro .Asta e la capitolul tuning momentan E46 e destul de costisitor :) later edit:stiu ca timpii de pe carfolio sunt asa "orientativi" conteaza mult soferul masina etc nu cred ca ajung la Constanta.PS:te-ai dat la un moment dat la Tulcea cu un Audi 1,8 turbo 4x4 150 cai cat de mult te-ai intrebuintat cu el?asa sa imi fac o idee ca am avut cateva intalniri cu el dar avea alta turbina si era resoftat. |
Quote:
din moment ce spui ca nu vii in Buc. pt. ca nu ai niciun interes deduc logic ca faci totul doar din interes ! intotdeuna am urat oamenii numai pe interes ;))))) ..... binoclul poti sa-l pastrezi ca sunt atitia care au potential mult mai mare decat declari tu si totusi nu se lauda in fata monitorului ... ; totusi binoclul iti va folosi cand te vei intalni cu ei pe strada ; asta daca vor avea "interesul" sa-ti dovedeasca :))) |
| All times are GMT +2. The time now is 01:03. |
- Copyright 2026 4Tuning