Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   TSI vs TDI (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/92082-tsi-vs-tdi.html)

JunKer_hP 25-09-08 18:28

TSI vs TDI

1.4 TSI - 140 cp
2.0 TDI - 140cp

Astept pareri!

22VIN 26-09-08 13:05

Re: TSI vs TDI

1.4TSI
argumente:
- costuri de intretinere mai reduse
- taxe mai mici
- comportament mult mai sportiv
- sound mult mai placut
- consum de ulei mult mai redus

UNLORD 27-09-08 16:46

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 1777537)
1.4TSI
argumente:
- costuri de intretinere mai reduse
- taxe mai mici
- comportament mult mai sportiv
- sound mult mai placut
- consum de ulei mult mai redus

Depinde si pe ce il pui. Pt o masina mai grea (SUV etc) poate fi mai util dieselul datorita cuplului si cred ca si la consum s-ar simti, mai ales daca faci multe drumuri. Dar cum mie nu imi plac Suv-urile si nici dieselurile aleg TSI pt ce ai spus mai devreme.

22VIN 27-09-08 16:47

cand a spus "1.4", gandul m-a dus la un golf, pentru ca oricat ar fi de turbo, in nici un caz nu e potrivit pentru ceva gen passat

dogy_10 27-09-08 16:50

si dc n-ar fi potrivit, crezi ca e mai potrivit 1.6fsi sau 1.9 tdi....? eu zic ca e bun pe o masina pana in 1400kg

22VIN 27-09-08 16:51

1.9tdi e un motor mai mare si cu mai mult cuplu si normal ca e mai potrivit pe un passat decat un 1.4 sau 1.6. iar passat 1.6 eu n-am vazut... poate exista, nu stiu "istoria" vw

_anaconda_ 27-09-08 17:55

sunt passat-uri 1.6 normal, iar un 1.4 TSI de 140/170 CP ar fi mai bun decat in 1.9 TDI de 105, sau 1.6 de 105~ sau cat are...

bmwM8 28-09-08 12:36

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 1779831)
sunt passat-uri 1.6 normal, iar un 1.4 TSI de 140/170 CP ar fi mai bun decat in 1.9 TDI de 105, sau 1.6 de 105~ sau cat are...

1.4...pana la 2.0 sunt motoare care nu au pic de fiabilitate! sunt f proaste.

CT-82-PWR 28-09-08 12:54

Quote:

Originally Posted by JunKer_hP (Post 1775957)
1.4 TSI - 140 cp
2.0 TDI - 140cp

Astept pareri!

Daca vrei sound si putin mai agila la plecari de pe loc atunci 1.4 e solutia
Iar daca vrei consum mai mic si comportament dinamic aproape la fel,reprize(unde cuplul marit se simte) atunci dieselul e optiunea.

22VIN 28-09-08 13:56

Quote:

Originally Posted by bmwM8 (Post 1781077)

extraordinar. ai sunat ca un expert. bravo. ma inclin.

bmwM8 28-09-08 15:01

ma refer in deosebi la 1.4 140/170 cp benzina. au vrut sa faca ceva frumos, dar..din pacate pt ei nu le-a reusit.
au vrut sa imbine o masina economic cu una sportiva, iar rezultatul a fost..la service, unde nota de plata a facut deadreptul senzatie!

monk 28-09-08 15:30

Quote:

Originally Posted by bmwM8 (Post 1781077)

intradevar 1.8, 1.8T, 1.6 nu sunt deloc fiabile... esti un adevarat expert ... :lol::lol:

lrazvani 28-09-08 16:47

merg pe 2.0 TDI...1.4 tsi mi se pare prea intins si nu cred ca e durabil .

TURBOSS 28-09-08 18:25

alea de 1.4 tsi 140 si 170 cp sunt petarde.

dolb 28-09-08 18:52

clar 2.0 tdi ! cine zicea aici ceva de sound? ati calcat voi vreodata in treapta a 2-a un 2.0 tdi sa vedeti cum e?:D motorul este fenomenal.. te baga in scaune :D recomand cu incredere!

iar ca sa rezolvati si consumul de ulei ( care e normal la motorul asta ) recomand ulei MOBIL 1 ESP FORMULA! .. nu mi-a mai consumat gram de ulei :D

TURBOSS 29-09-08 20:15

motoarele tsi de 1.4 140/170 cp sunt proaste. am fost cu un prieten la o revizie la vw si am vazut f multe zacand acolo. chiar am vb cu un mec(cunostinta) care mi-a confirmat si el ceea ce stiam.
iar unele premii se castiga..la fel ca la miss, din x motive pe care noi nu le stim, desii nu este cea mai buna solutie.

ca mai fiecare brand, mai au si ei bubele lor. Unii mai multe, altii si mai multe..

eu nu am la inima bmw cum aveti voi scris vag!

Fitty 27-10-08 13:07

Recomand oricand un diesel.O fi el mai zgomotos,mai badaran si un pic mai scump la intretinere dar feelingul pe care ti-l da cuplul unui diesel nu se compara cu un benzinar.Plus ca atunci cand e vorba de urcat o panta sau e masina mai incarcata diferenta e semnificativ mai mare in favoarea dieselului.De consum nu mai vorbesc pt k se stie deja.Masina mea are un 1.9 TDI-131 cp si vreau sa zic ca am 2 vecini cu benzinare:BMW 320i(2007) 2.0-130cp respectiv Opel Astra H GTC(2007) 1.8i-140CP care desi,teoretic,au masini mai performante ,nu misca in fata dieselului.
Ca sa raman ONTOPIC oricat s-ar bate producatorii cu pumnul in piept ca motoarele lor, de capacitate mica si putere mare ,sunt fiabile,ele sunt cam trase de par.Duse la limita nu cred sa aiba viata prea lunga.
Chiar daca taxele sunt ceva mai mari prefer un motor un pic mai mare(1.8,1.9,2.0 litri) dar care sa stiu ca ma tine.

dolb 27-10-08 13:19

pentru masina persoanala/de oras/de drum lung .. sunt 2.0 TDI for life !

carutasu 28-10-08 18:06

Quote:

Originally Posted by Fitty (Post 1829466)
Recomand oricand un diesel.O fi el mai zgomotos,mai badaran si un pic mai scump la intretinere dar feelingul pe care ti-l da cuplul unui diesel nu se compara cu un benzinar.Plus ca atunci cand e vorba de urcat o panta sau e masina mai incarcata diferenta e semnificativ mai mare in favoarea dieselului.De consum nu mai vorbesc pt k se stie deja.Masina mea are un 1.9 TDI-131 cp si vreau sa zic ca am 2 vecini cu benzinare:BMW 320i(2007) 2.0-130cp respectiv Opel Astra H GTC(2007) 1.8i-140CP care desi,teoretic,au masini mai performante ,nu misca in fata dieselului.
Ca sa raman ONTOPIC oricat s-ar bate producatorii cu pumnul in piept ca motoarele lor, de capacitate mica si putere mare ,sunt fiabile,ele sunt cam trase de par.Duse la limita nu cred sa aiba viata prea lunga.
Chiar daca taxele sunt ceva mai mari prefer un motor un pic mai mare(1.8,1.9,2.0 litri) dar care sa stiu ca ma tine.

Nu as vrea sa te contrazic, probabil la puteri si capacitati mici si medii feelingul poate fi superior, sau aparent superior (fata de un benzinar aspirat).Revin insa cu ideea ca la roata benzinarul recupereaza mult prin rapoartele de transmisie mai mari, astfel ca pe sol ajung valori destul de apropiate (chiar bine apropiate), ce-i drept la turatie mai mare.Apoi exista benzinare turbo cu cuplu mult superior dieselurilor (cate motoare diesel scot cca 450Nm din 2 litri, precum un Evo sa zicem).Am mai vorbit in alta parte de RS6 care are o curba de cuplu incredibila...650Nm pe plaja de 5000 de ture (intre 1500 si 6500 rpm).Cate dieseluri au 240Nm la 1.4 litri, precum 1.4tsi-ul de 170cp?.Sdi-urile aveau cuplu mai mic ca si benzinarele aspirate, dandu-le apoi "doping" la amandoua, adica turbina, tot benzina ajunge mai sus.La diesel insa s-a putut combina plusul de performanta cu un consum mic.
Cu consumul da, nu pot sa nu fiu de acord.
@Pe de alta parte cuplul e bun, dar trebuie sprijinit si de cai suficienti.Nu cred ca e nimic mai periculos pentru siguranta ta ca sofer in trafic pe afara, decat un diesel cu cai putini (65-75cp).Iti da curaj la intrare in depasire, avand la turatie mica cuplu bunicel, si cand esti pe la jumatatea tirului te-a lasat balta, nu il sprijina suficienti caluti.O benzinara la aceeasi putere este macar mai cinstita...iti arata ca nu prea poate si ori te obliga sa urci destul de serios in ture, ori si mai sigur, te face sa intri in depasiri doar cand esti sigur ca ai suficient culoar.

vacaroz 28-10-08 21:43

Quote:

daca s`ar pune turbo si pe aspiratele alea lesinate de benzinare care ar mai fi reultatul?fa o comparatie intre motorul tau si 1.8 turbo,ca sa nu zici ca bmw`ul are cu 100CC mai mult la capacitate. singurul avantaj la diesel e consumul.

22VIN 28-10-08 21:45

exact problema de curaj in depasire am discutat-o si cu multi prieteni. nu numai ca te lasa, dar prin acel cuplu mult te baga in scaun si te induce in eroare, dandu-ti senzatia ca trage mai tare decat poate de fapt. benzina aspirata te calmeaza, dar daca stii s-o folosesti si nu esti ca multi dintre soferii experti care pleaca cu un 1.4 sau 1.6 de a 2000rpm in depasire si schimba la 3500 te descurci perfect chiar si cu masina incarcata. eu nu fac depasire fara sa plec de la minim 3000rpm si schimb la 5500-aproape de 6000 (dupa aceea puterea cade brusc) ca sa pot sa obtin fiecare calut disponibil:))
oricum, ma distreaza cand ma dau cu diesel-uri. singurul moment in care avanseaza ceva e imediat dupa ce schimba, cand au cuplul maxim, in timp ce eu ating 3500, 4000, 5000 si ma tot duc

_anaconda_ 28-10-08 22:46

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 1832179)
daca s`ar pune turbo si pe aspiratele alea lesinate de benzinare care ar mai fi reultatul?fa o comparatie intre motorul tau si 1.8 turbo,ca sa nu zici ca bmw`ul are cu 100CC mai mult la capacitate. singurul avantaj la diesel e consumul.

daca s-ar pune turbo pe benzinare ar rezulta un pret piperat si un consum mare, deci nu se compara

carutasu 29-10-08 06:30

Nu intotdeauna motorul turbo consuma mai mult ca cel aspirat.Oricum, la mersul normal este folosit si el la turatii mai joase decat aspiratul.
Lasati, ca acusi vine motorul diessotto si nu mai avem pe ce sa ne certam :D

R3chin 29-10-08 07:08

tsi..imi place mai mult benzinaru:>

vacaroz 29-10-08 12:07

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 1832320)
daca s-ar pune turbo pe benzinare ar rezulta un pret piperat si un consum mare, deci nu se compara

tind sa te contrazic. la vw da cam asa e, dar la alte marci diferenta e chiar foarte mica! si daca folositi ca exemplu un motor diesel cu elice dc sa nu se foloseasca si un benzinar tot cu elice?la numele topicului scrie tdi vs tsi, si T`ul ala de la amandoua nu inseamna turbo ?:)

_anaconda_ 29-10-08 13:29

da dar nu este 2 TFSI vs 2 TDI, ci 1.4 TSI cu 2 TDI :)

exista 1.4 TSI 140 CP si 170 CP, la fel si pentru 2 TDI

vacaroz 29-10-08 13:47

chiar uitasem.. cand am postat am citit doar topicul. am urmarit de la inceput dar.... na, oboseala :) din punctul meu de vedere amandoua au bubele lor. optez pt diesel aici.

Fitty 30-10-08 09:50

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 1832179)

Tin sa te contrazic un pic aici.Acum cateva zile ,in trafic,am facut o "liniuta" cu cineva care avea aceeasi masina ca si mine(Golf IV) si motorul pe care l-ai mentionat tu (1.8 T).Masina mea are 131 cp stock + cip= 165 cp.Masina lui are 150 cp stock+ cip=190 cp.M-am uitat si la caracteristici si teoretic performantele lui ar trebui sa fie superioare dar practic...am luat avans de o masina (probabil a avut un start mai prost)si pana la 130km/h nu m-a ajuns.Acuma este posibil sa fi fost si o intamplare.Sunt de acord ca un diesel nu o sa fuga niciodata asa cum o face un benzinar.Fiecare are plusurile sale:
DIESEL: cuplu mare,consum redus,motor mai rezistent in timp
BENZINA:motor finut,putere mai mare(ma refer la motoare cu capacitati apropiate),costuri de achizitie si intretinere mai reduse.
Pentru cine vrea si ceva putere dar si taxe mai mici + un cost de achizitie nu foarte mare 1.4 TSI ar fi o varianta.Dar repet: nu stiu cat de durabile sunt motoarele alea.

Snyder 30-10-08 12:46

Quote:

Originally Posted by TURBOSS (Post 1783589)
motoarele tsi de 1.4 140/170 cp sunt proaste. am fost cu un prieten la o revizie la vw si am vazut f multe zacand acolo. chiar am vb cu un mec(cunostinta) care mi-a confirmat si el ceea ce stiam.

Omului trebuie sa-i fi trecut multe prin mana, de avea parerea asta. Dar ce inseamna "proaste" (ma refer la cele care spui ca zaceau acolo) ?

22VIN 30-10-08 19:54

Quote:

Originally Posted by Fitty (Post 1834512)
Tin sa te contrazic un pic aici.Acum cateva zile ,in trafic,am facut o "liniuta" cu cineva care avea aceeasi masina ca si mine(Golf IV) si motorul pe care l-ai mentionat tu (1.8 T).Masina mea are 131 cp stock + cip= 165 cp.Masina lui are 150 cp stock+ cip=190 cp.M-am uitat si la caracteristici si teoretic performantele lui ar trebui sa fie superioare dar practic...am luat avans de o masina (probabil a avut un start mai prost)si pana la 130km/h nu m-a ajuns.Acuma este posibil sa fi fost si o intamplare.Sunt de acord ca un diesel nu o sa fuga niciodata asa cum o face un benzinar.Fiecare are plusurile sale:
DIESEL: cuplu mare,consum redus,motor mai rezistent in timp
BENZINA:motor finut,putere mai mare(ma refer la motoare cu capacitati apropiate),costuri de achizitie si intretinere mai reduse.
Pentru cine vrea si ceva putere dar si taxe mai mici + un cost de achizitie nu foarte mare 1.4 TSI ar fi o varianta.Dar repet: nu stiu cat de durabile sunt motoarele alea.

depinde si de cum e resoftat. poate sa aiba putere mai mare daca la cuplu sta mai prost. si in mod normal un 1.8T "ingenuncheaza" un 1.9tdi 131cp, asta in cazul in care ambele masini sunt conduse de soferi care stiu ce fac. la benzina, chit ca e cuplu sau nu, daca schimbi prost si ai o plecare proasta pierzi foarte mult.

Fitty 31-10-08 10:39

Asta am zis si eu,ca ,cel putin din caracteristicile motoarelor(stock),la 0-100 ,1.8 T e mai rapid cam cu o secunda decat 1.9 131cp DAR la noi startul nu a fost de pe loc(unde se stie ca benzina e net superioara).
On topic: au inceput sa apara incet incet si la diesel motoare mici si puteri maricele pt capacitatea lor.Ex: motorul de pe Astra H -1.3(1.248 cmc) CDTI -90 CP care vine si cu o cutie 6+1.

manu07 22-08-10 00:45

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 1779715)
1.9tdi e un motor mai mare si cu mai mult cuplu si normal ca e mai potrivit pe un passat decat un 1.4 sau 1.6. iar passat 1.6 eu n-am vazut... poate exista, nu stiu "istoria" vw

sunt motoare de 1.6, 105 cai dar la o tona jumate e cam....

golf3diesel 22-08-10 10:06

voi ce stiti de fiabilitatea TSIurilor? am intrebat niste nemti posesori de asa ceva pe youtube si mi-au zis ca e mai fiabil un GTI sau TDI..ziceau ceva ca sunt posibile probleme cu compresorul..

GTR 22-08-10 14:45

Mai nou in AMS TSI-ul de 105 CP a iesit la calcul mai rentabil decat TDI-ul de 105 CP.

golf3diesel 22-08-10 14:53

pai da..este impozitul mai mic,iar consumul probabil ca nu este mult mai mare.Dar 1.6le are cuplu mai mare la turatii mici,iar 1.2 TSI nu are supercharger sa il ajute de la turatii mici. Eu ma refeream in special la 1.4 TSi(stiu ca doar varianta de 160 cp este twincharged)

bitang 22-08-10 15:22

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 1832181)
exact problema de curaj in depasire am discutat-o si cu multi prieteni. nu numai ca te lasa, dar prin acel cuplu mult te baga in scaun si te induce in eroare, dandu-ti senzatia ca trage mai tare decat poate de fapt. benzina aspirata te calmeaza, dar daca stii s-o folosesti si nu esti ca multi dintre soferii experti care pleaca cu un 1.4 sau 1.6 de a 2000rpm in depasire si schimba la 3500 te descurci perfect chiar si cu masina incarcata. eu nu fac depasire fara sa plec de la minim 3000rpm si schimb la 5500-aproape de 6000 (dupa aceea puterea cade brusc) ca sa pot sa obtin fiecare calut disponibil:))
oricum, ma distreaza cand ma dau cu diesel-uri. singurul moment in care avanseaza ceva e imediat dupa ce schimba, cand au cuplul maxim, in timp ce eu ating 3500, 4000, 5000 si ma tot duc

Daca schimbi treapta cand trebuie la "dizel" nu mai ai senzatia ca te lasa.Eu de ex mai sus de 3000rot/min(chiar daca limitarea incepe de la 4500) nu schimb deoarece nu mai are vlaga si zici ca se tureaza in gol dar daca sti sa schimbi nu mai ai senzatia ca "moare".

GTR 22-08-10 15:47

Quote:

Originally Posted by golf3diesel (Post 3602044)
pai da..este impozitul mai mic,iar consumul probabil ca nu este mult mai mare.Dar 1.6le are cuplu mai mare la turatii mici,iar 1.2 TSI nu are supercharger sa il ajute de la turatii mici. Eu ma refeream in special la 1.4 TSi(stiu ca doar varianta de 160 cp este twincharged)

Daca citesti testul din AMS o sa observi ca TSI-ul il bate pe TDI de la cap la coada, acc, v-max iar reprosul adus lui TDI - ca este mai lenes decat benzina in turatii mici.

adrian78bmw 01-09-10 22:22

Quote:

Originally Posted by golf3diesel (Post 3602044)

1.2 TSI/105 CP
77/5,000
Cuplu maxim/turatie (Nm/min-1) 175/1,550–4,100
Acceleratie 0-100 10.1sec
Consum mediu 5.3

1.6 TDI CR DPF/105 CP
Cuplu maxim 250/1,500–2,500
Acceleratie 0-100 10.9sec
Consum mediu 4.2

Cuplul e obtinut la aceasi turatie la amandoua Pana sa vedem cat de fiabil este 1.2TSI are de partea lui toate avantajele

_anaconda_ 02-09-10 00:08

Cuplu obtinut la aceeasi turatie dar mentinut MULT mai mult de benzinar, pana la peste 4000 RPM, la dizal de la 2500 deja scade. Cat despre fiabilitate, nu vad de ce un motor turbo cu < 90 CP / litru nu ar fi fiabil.

Gixer 02-09-10 00:20

Quote:

Scuze, dar nu m-am putut abtine......mai cand o sa invatati astia de dati cuplului valoare de dumnezo ca defapt puterea e totul, sau voi nu a-ti invatat ca, puterea ciclului otto se afla in ture mai mari decat la diesel??
Voi comparati mere cu pere, adica care motor trage mai bine de la 1500sau 2000 de ture pana in 3000 ca mai sus vi-i frica ca suna tare si sa nu sara ceva din ele, sau la benzinar mai ales consumu!!!
Ca sa ma credeti hai sa facem un test d-ala de urcat dealul:
-eu urc o panta cu masina de 1.500kg in total si 150cai benzinar(un 520i)
-si altcineva sa urce o panta cu mandru de pasat dizel de 131cai care sa aiba in total tot 1500kg
Rezultatul va spun ca si de conduce Schumacher passatu, tot eu ajung sus primul!
La asta cu taxele mari la 1.8-2.0 am ras cu lacrimi, si mai ales la faza cu: "motoare mari 1.8-2.0" :lol:.......atunci ce sa zic de un 3.5 sau 4.2 asta ca sa nu zic de 7.3 :twisted: 8)
Si inca una tare: oao, mare diferenta intre 100lei impozitul la 1.6 si 180-200lei la 2.0......asta fara sa te gandesti la diferenta de impozit intre 2.5 si 3.5 care e de 1000E/an :shock:
PS: Si eu prefer motoare mari, da mare insemnand la mine 4.0; 5.2; 5.5, 6.5 si mai nou prefer inscrise pe alte meleaguri :-P

Ontopic: Nemtii astia pe sistem Japonez se cred jmecheri cu turbo-urile lor si umflatul motorului, dar abea astept ca sa se puna impozit ca si in Irlanda si Italia, si anume pe puterea motorului nu pe capacitate.....ce o sa mai rad ca o sa plateasca ala cu 1.4 impozit cat unu cu pajero de 2.8 :lol:

Strict pe intrebare: Decat TSi clar mai bine TDi

All times are GMT +2. The time now is 06:52.

- Copyright 2026 4Tuning