![]() |
tunarea actelor masinii
Am observat acum cu ocazia cursei de viteza de pe 23 ca cel mai simplu mod de a castiga la o liniuta este de a modifica actele masinii. Problema este ca inscrierea pe grupe nu se poate face decat cu ajutorul actelor masinii, asa ca daca ai o masina straina fara numere sau acte si faci rost de un certificat al modelului cu motor mai mic decat al tau atunci esti tatic. Intri la o grupa inferioara si acolo ai sanse foarte mari de castig. Cum nimeni nu va sta sa se uite la seria motorului, acesta se poate schimba si nimeni nu va stii acest lucru. Dezavantajul este ca din prima cursa sa te dai cu o masina la fel de tunata ca si a ta. Asta e una din metoda sunt sigur ca sunt mai multe. Astept idei si solutii pentru a rezolva aceasta problema, ca sa pastram totusi sansele catdecat egale.
|
masurarea puterii masinilor cu o zi inainte de concurs,pe DINO! :lol: .....asta ar fi ideal si nu ar mai insela nimeni pe nimeni,pana atunci TZEAPA!
de exemplu: golf 5 GTI al lui burchel are mai multi cai decat cei de la clasa lui.....drept urmare iese pe 1,daca ar fi bagat la clasa reala si-ar lua bataie! asta e! |
am auzit chiar in ziua cursei pe cineva vorbind despre asta! \"ca mai nou nu se tuneaza masinile, se tuneaza actele\" ... nu stiu daca a fost cazul!
Oricum e ca si cum te-ai duce dopat la o etapa de ciclism! Sau e ca si cum ai avea un AS pe maneca la o partida de poker! Nu e frumos, nu e cizelat, nu e corect... dar deh! traim in Romania! Daca si la cursele de masini s-a ajuns sa se insele (acolo unde, nu uitati! era vorba de o pasiune...)... inseamna ca traim intr-o tara plina de hotie chiar daca speram noi altceva!!! (oricum trebuie sa recunoastem ca ii merge romanului mintea la inselat/furat/spart/etc ceva de speriat) Eu nu imi dau seama cum acel cineva care isi tuneaza actele masinii poate sa priveasca o cupa si sa se mandreasca cu ea! De fapt nu cupa, obiectul in sine are valoare... ci ceea ce simbolizeaza ea! Ideea cu verificatul seriei nu e rea deloc! dar nici cea cu DINO`u :lol: |
ma gandeam, poate stie cineva sau poate chiar a vazut cum se face in partea ailalta la asemenea curse, cum sunt incadrate masinile pe grupe, cum se face departajarea, dupa putere, dupa cuplu motor, pentru ca si asta e fff important. Oi avea sute de cai dar daca te pui cu un mustang cu sute de nm nu stiu daca iesi bine din asta.
|
Sunteti constienti ca 90 % sa zicem din masinile care participa sunt umblate.
Toti care participa isi modifica cate ceva. Ideea este urmatoarea: Se intra la clasa specifica puterii din certificat. Cum a zis si Tavi de 5 gti are 200 bhp stock. Ca masina are 270 bhp un ex este altceva. Nici mie nu mi se pare corect cum sunt facute regulile. trebuie gandita treaba si sa vedem la ce consens se ajunge. |
cum le stii tu kad-ule pe toate :roll:
|
:?: da de unde stiti voi ca are 270 bhp, i-ati masurat cu palma sau cum ?
|
cu chibritul ! :lol:
|
Myky era un exemplu cu 270 de cai.Mai citeste inca o data ce am scris.
PS. Nu i-am masurat cu plalma cu balonu la toba. :lol: :lol: :lol: |
ma vere...io consider gresit numele topicului...care exprima exact inversul...pentru ca actele raman aceleseasi...masina se modifica sau este trecuta la o clasa inferioara...nu actele...parerea lu'mandea...
|
Quote:
|
Ba mandea.... ne lasi?
|
Quote:
|
opriti-l voi ma...mie imi place asa...
|
iti place sa ai in grupa o masina care stii ca e mai puternica dar actele spun ca e la grupa ta? Eu nu am nimic cu cei ce dau bani si investesc pasiune si munca in motare suspensii, usurari eu am cu cei ce vrajesc actele sau schimba motorul cu totul. Asta mi se pare mie putin deplasat.
|
tu daca i-ai mai pune inca 50 de cai la masina ta sincer unde te-ai da???la o clasa superioara unde sa te bata toata lumea?sau la clasa ta unde ai bate pe toata lumea...stiu deja raspunsul si consider aceasta dezbatere un nonsens!!!
|
Re:
Quote:
|
Stie domne mandea asta :)) ;)
|
autografe doar pe sāni...fragezi!!!! :D :D :D :D :D
|
mai fatilor, stiti si voi bine la cursa asta sigur pe cineva care a avut acte aiurea la masina si a intrat la grupa mica. De exemplu a venit un baiat la mine cu un golf 1 care schimbase motoru. In certificat avea motor de 1100, noroc ca a fost baiat bun si a recunoscut chestia asta, noi in vecii vecilor nu ne dadeam seama ca acesta nu e motoru din carte decat daca ne uitam la serii. Si cine stie unde sunt seriile la astea, asa ca despre asta e vorba, daca acel baiat nu spunea cinstit ca a schimbat motoru, ce faceam il bagam la a1 si acolo ce facea? rupea tot, cand el normal cu motoru care il are trebuia sa intre in a. Nu mai punem la socoteala daca avea modificari pe motorul cel nou. Va rog nu intelegeti gresit ce vreau sa zic, nu am nimic cu cei ce modifica, sunt de acord sa incurajam tuningul, dar tuningul real nu cel de genu asta.
|
sau daca unu vine cu acte pentru o masina luata din partea ailalta carte verde, chestii de astea si scrie altceva acolo decat e sub capota? dupa ce ne luam, dupa acte sau dupa motor. Ca de aia au fost contestatii de genu asta, ca ala nu are motoru scris in acte, ca ce cauta ala aici in grupa asta ca defapt el tre sa fie mai mare, etc etc.
|
Problema se pune altfel dupa parerea mea!Cursele au ca scop si promovarea fenomenului de tuning.Asa ca nu are rost sa ne luam de motoare modificate.Intr-adevar,cum spunea si Bandit,e ok sa iti iei o masina,sa umblii la ea cat poti sa sa obtii maximul.Dar una e un motor modificat si alta e un motor SCHIMBAT.Songura posibilitate ar fi verificarea seriilor masinilor dar asta cere ceva timp si ar trebui ca participantii sa se prezinte la VT cu 2-3 ore inainte de start minimum.Asa ca,pana una alta mergem pe incredere...cui ii place sa triseze...o va face mult timp de acum in colo!
|
Chestia asta nu se poate controla pe moment...Cine este mirsav sa fie..pt ca victoria nu e dulce daca tu stii ca ai trisat...O voce tot iti suna in fundul mintii...dar grupele sunt impartite bine....ce conteaza ca in acte scrie 75 si io ajung la 100...E meritul meu...
Dar un motor schimbat se vede doar la o simpla privire mai atenta aruncata sub capota..Ar trebui pus un individ care se pricepe la motorare pur si simplu sa se uite 30 de secunde sa vada daca ce e in acte bate cu ce e pe masina...Parerea mea |
Re:
Quote:
|
deci sa inteleg ca ideea generala este ca daca shimbi motorul cu altul pana in o anumita limita nu e nici o problema, de ex la dacie de la 1400 la 1600. Ok .
Pe mine nu ma deranjeaza. Poate o sa fac o surpriza odata la o cursa cu dacia facuta astfel. Sa vedem performante atunci cand se va pleca de la 75 de cai nu de la 55. |
Quote:
cel mai bine ar fi sa se verifice macar seriile si daca motorul este cel trecut in certificat(adika la cmc) |
pai nu prea avea dc sa nu fie multumit pt. ca 5-urile avea motoarele exact alea din certificat ! => 120 cp ! :roll:
|
Problema este ca la unele marci de masini motoarele sunt identice.De exemplu un motor de 2000 si cu unul de 2500 sunt absolut identice.Asa ca inspectia tehnica ar trebui sa constate doar daca seriile corespund,daca s-a montat turbo sau nos si sa faca ajustarile calculelor de putere dupa regulament.Ma repet,unele motoare sunt imposibil de dibuit,chiar arata identic desi marimea lor variaza cu 500 cmc poate chiar mai mult.
|
Re: tunarea actelor masinii
bai da-l dracu de motor. cum sa fie identice motoarele de 2000 cu cele de 2500. Nu iti dai seama de la 1100 la 1300 dar de la 2000 pana la 2500 e ceva. Poti sa dai un ex?
|
Quote:
1. prima marja de timp este sub 8 secunde(nu cred ca avem asa ceva inca in Romania, cel putin la legale nu am vazut-o participand si nu am auzit ca ar exista asa ceva) 2. a doua marja de timp pana la 10 sec, iar nu stiu daca avem 3. a treia marja pana la 12 sec 4. a patra pana la 15 sec 5. peste 15 secunde. S-ar putea sa imi sara unii in cap cu exactitatea acestor date, ei bine este nr de grupe cel mai mare pe care l-am vazut. Mai sunt si concursuri cu un singur prag de 12 sec si multe alte variatii. |
La BMW mai apare 'fenomenul' motoarelor asemanatoare...Adica 2000 sa arate aproape identic cu cel de 2500 :P Chiar credeti ca 500 cmc trebuie sa se reflecte intr-o diferenta de aspect atat de mare...E greu sa gasesti pe cineva care se pricepe la toate marcile de masini(fiecare e cu chestiile ei,cu secretele ei) asa ca singur verificare valabila ar fi la serii :P
|
chestia cu actele e matrasenie shi nus de acord cu ea:( ar trebui sa se masoare puterea masinilor pe dyno, cuma zis cineva mai inainte. io unu nas profita de nestiinta unora, sa concurez impotriva unuia cu un motor mai puternic ca al lui.
|
PAi si nu aduci tu Dyno ?
Te ajutam sa il transporti daca nu poti singur ! |
dyno ala din flintstones??? :))
|
Da :)))))))))
|
| All times are GMT +2. The time now is 12:11. |
- Copyright 2026 4Tuning